Θετική παρουσία για τον Αλέξανδρο Ντ\’ Άρσυ στη Γαλλία

Στην πρωτη του φετινη εμφανιση ως εκπροσωπος της ΟΜΑΕ στο CIK-FIA Karting Academy Trophy 2016, ο Αλεξανδρος Ντ\’ Αρσυ σημειωσε ενα ελπιδοφορο αποτελεσμα, καταφερνοντας να προκριθει στον τελικο και να κατακτησει την 20η θεση αναμεσα σε 51 οδηγους!

Το CIK-FIA Karting Academy Trophy 2016, θεσμος παγκοσμιας εμβελειας που τελει υπο την αιγιδα της Διεθνους Ομοσπονδιας και διεξαγεται φετος για 7η χρονια, εχοντας αποκτησει σημαντικο ρολο στην αναδειξη των κορυφαιων ταλεντων ηλικιας 13-15 ετων, ξεκινησε στις 21-24 Απριλιου απο το International d’Aunay-les-Bois που εχει μηκος 1200 μετρων και βρισκεται στη Νορμανδια της Γαλλιας. 


Στο Karting Academy Trophy συμμετεχουν οδηγοι απο ολον τον κοσμο, ενω ενα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του θεσμου ειναι το γεγονος οτι τα καρτ των αθλητων εχουν ενιαιες προδιαγραφες. Για το 2016, οι οδηγοι θα χρησιμοποιουν καρτ με εξοπλισμο που παρεχεται απο το OTK Kart Group, δηλαδη σασι Exprit και κινητηρες Vortex προδιαγραφων κατηγοριας OK Junior, ενω στο πλαισιο της συμφωνιας μεταξυ CIK-FIA και OTK, το Επαθλο για τον πρωταθλητη θα ειναι η δωρεαν συμμετοχη στον Παγκοσμιο Πρωταθλημα Junior που θα διεξαχθει τον Νοεμβριο στο Μπαχρεϊν, ως επισημος οδηγος του OTK Kart Group. Οπως γινεται αντιληπτο, το επιπεδο του συναγωνισμου ειναι πολυ υψηλο και αυτο φανηκε στον πρωτο γυρο του θεσμου, στη Γαλλια. 

Εχοντας ως παρακαταθηκη την περσινη του εμπειρια, ο Αλεξανδρος Ντ\’ Αρσυ προσπαθησε για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Στις χρονομετρημενες δοκιμες σημειωσε τον 16ο χρονο για να ριχτει επειτα στη μαχη των κατατακτηριων σκελων, οπου με καλυτερο πλασαρισμα μια 10η θεση, κατεταγη τελικα στην 21η θεση του Grid για τον ημιτελικο. Στον ημιτελικο εχασε καποιες θεσεις και μετα απο πολλες μαχες υποχωρησε στην 26η θεση, αποτελεσμα παντως που του εξασφαλισε μια θεση τον τελικο της κατηγοριας, τερματιζοντας εντελει στην 20η θεση της καταταξης. Η επιδοση αυτη και η παρουσια του Αλεξανδρου εν γενει κρινεται ικανοποιητικη, αφου του προσεφερε πολυτιμες εμπειριες για τη συνεχεια της αγωνιστικης του πορειας, τοσο χαρη στον μεγαλο ανταγωνισμο που προαναφερθηκε, οσο και χαρη στη συναναστροφη του με την αφροκρεμα των οδηγων της ηλικιας του σε παγκοσμιο επιπεδο. 


Το Karting Academy Trophy και η παρουσια του Αλεξανδρου σε αυτο, θα συνεχιστουν στις 23-26 Μαϊου, με τον 2ο γυρο του θεσμου να διεξαγεται στο Portimao της Πορτογαλιας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!