Ιδού το νέο στρατηγείο της Polestar

Μια μαρκα που \”παιζει\” σε υψηλο επιπεδο, δεν θα μπορουσε να μην εχει και αναλογες εγκαταστασεις. Η Polestar, η οποια εκανε το \”μπαμ\” με το Polestar 1 (ενα GT Coupé 600 ιππων και 1.000 Nm ροπης με υβριδικο συστημα κινησης υψηλων επιδοσεων (Electric Performance Hybrid) και αυτονομια 150 χιλιομετρων) εγκαινιαζει τωρα τη νεα της εδρα στο Γκετεμποργκ, στη Σουηδια. Με στρατηγικη θεση μεσα στις εγκαταστασεις του Volvo Car Group, το νεο κτιριο και οι χωροι εργασιας υποστηριζουν τη συνεργασια μεταξυ των διαφορων τμηματων της Polestar και ενδυναμωνουν περαιτερω τη συνεργασια της με τη μητρικη εταιρεια.


Το νεο κτιριο – ο εντυπωσιακος \”Κυβος της Polestar\” – σχεδιαστηκε απο τη σουηδικη αρχιτεκτονικη φιρμα Bornstein Lyckefors, σε συνεργασια με την ομαδα της Polestar. Το φωτεινο λευκο γυαλινο κελυφος του κτιριου, με τα λαμπερα λογοτυπα της Polestar, συμβολιζει επισης το ρολο του \”αστερα – οδηγου\” που η Polestar παιζει, ως αιχμη του δορατος στη σχεδιαση και την τεχνολογια εντος του Volvo Car Group.



\”Η μινιμαλιστικη, προηγμενη σχεδιαση βρισκεται στον πυρηνα της μαρκας Polestar, στα αυτοκινητα μας και στον τροπο με τον οποιο αλληλεπιδρουμε με τους πελατες μας. Η σχεδιαση παιζει επισης ρολο στο πως αισθανομαστε και συνεργαζομαστε μεσα στο χωρο εργασιας μας\”, λεει ο Τομας Ινγκενλατ (Thomas Ingenlath), Διευθυνων Συμβουλος της Polestar. \”Με το νεο κτιριο, στοχος μας ηταν να μετασχηματισουμε την υφισταμενη δομη, δημιουργωντας ενα νεο, μοντερνο συγκροτημα μεσα στις εγκαταστασεις του Volvo Car Group, το οποιο εκφραζει τις αξιες της μαρκας μας και γινεται ενας χωρος εμπνευσης και επιθυμιας για να εργαστει η παγκοσμια ομαδα μας\”.


\”Απο το παγκοσμιο λανσαρισμα της μαρκας μας τον περασμενο Οκτωβριο\”, συνεχιζει ο Τομας Ινγκενλατ, \”εχουμε παρουσιασει τη μινιμαλιστικη της ταυτοτητα, σε καθε εμφανιση της. Στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, στο Φεστιβαλ Ταχυτητας του Goodwood και στο Pebble Beach Concours d’Elegance, καθε εμφανιση της Polestar εμπεριειχε μια εμφατικη παρουσια του αρχιτεκτονικου στοιχειου\”.


Η Polestar θα δωσει συντομα ενα ακομη δειγμα χαρακτηριστικης αρχιτεκτονικης εκφρασης, με την ολοκληρωση της κατασκευης του νεου εργοστασιου της. “Μεσα σε μολις ενα χρονο, εχουμε ηδη εδραιωσει την Polestar ως μια μαρκα με παγκοσμιο αποτυπωμα”, καταληγει ο Τομας Ινγκενλατ. 

Την ιδια ωρα, στο \”στρατηγειο\” της σουηδικης μαρκας, ετοιμαζονται τα Polestar 2 και Polestar 3, μοντελα ευρυτερης παραγωγης, αποκλειστικα ηλεκτροκινητα και εστιασμενα στον οδηγο. Σημερα, η Polestar κατασκευαζει τα Polestar S60 και V60, μοντελα υψηλων επιδοσεων με 367 ιππους και περισσοτερες απο 250 βελτιωσεις σε σχεση με τις κανονικες εκδοσεις. Επισης παρεχει τη δυνατοτητα μηχανολογικων αναβαθμισεων, καθως και βελτιστοποιησεις στο λογισμικο του κινητηρα για τα υπαρχοντα μοντελα Volvo.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!