Ιδού το νέο Nissan Juke!

Η μεγαλη στιγμη για τη Nissan ηρθε! Το ανανεωμενο Juke εκανε το πολυαναμενομενο ντεμπουτο του και ετοιμαζεται να διατεθει στις αγορες, μεταξυ των οποιων και η δικη μας, η ελληνικη (στην οποια αναμενεται το Νοεμβριο). Οπως ειχες διαβασει στο TopSpeed.gr, το νεο Juke ειναι ελαφρως μεγαλυτερο, πιο σπορ, με εμφανιση εκκεντρικη μεν, οχι τοσο ακραια οσο του προκατοχου του, δε, ενω αρχικα θα διατιθεται με τον τρικυλινδρο χιλιαρη DIG-T των 117 ιππων, τοσο με αυτοματο χειροκινητο εξι σχεσεων, οσο και με 7αρι σειριακο κιβωτιο ταχυτητων. 


Εχοντας θεσει ψηλα τον πηχη στα compact crossovers, εδω και σχεδον μια δεκαετια, μεσω της ξεχωριστης προσωπικοτητας του, η επομενη γενια του Nissan JUKE ηρθε για να “ανακατεψει” και παλι τα νερα της κατηγοριας του. Απολαυστικο, οπως παντα στην οδηγηση, το ολοκαινουργιο JUKE προσφερει νεα επιπεδα απο πλευρας επιδοσεων και τεχνολογιων, με το “μανδυα” ενος εντυπωσιακου και ακομα πιο ανετου πλαισιου crossover.


Με σχεδον 1 εκατομμυριο αυτοκινητα να κυκλοφορουν στους ευρωπαϊκους δρομους, το Nissan JUKE ανταποκριθηκε στο επακρο στις απαιτησεις των Ευρωπαιων αγοραστων, χαρη στον ξεχωριστο σχεδιασμο του. Η επομενη γενια του JUKE, η οποια παρουσιαστηκε σημερα σε Λονδινο, Παρισι, Μιλανο, Βαρκελωνη και Κολωνια, ερχεται για να προσελκυσει τους Ευρωπαιους οδηγους που εκτιμουν το σχεδιασμο, την τεχνολογια και τις επιδοσεις, σε συνδυασμο με την πρακτικοτητα, στην κατηγορια των crossovers. Με το ProPILOT και την κορυφαια συνδεσιμοτητα, το JUKE φερνει το Nissan Intelligent Mobility, το οραμα της Nissan για την αλλαγη του τροπου με τον οποιο τα αυτοκινητα κινουνται, οδηγουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια. 


\”To Nissan JUKE επιστρεφει με την μοναδικη του ταυτοτητα, ακομα περισσοτερο χαρακτηρα, συναρπαστικες επιδοσεις και προηγμενη τεχνολογια που ανταποκρινεται στις αναγκες των οδηγων\”, δηλωσε ο Ponz Pandikuthira, αντιπροεδρος της Nissan Europe, επικεφαλης προϊοντικου σχεδιασμου. \”Ο νεος σχεδιασμος και η συναρπαστικη οδηγικη εμπειρια θα προσελκυσουν τον αυξανομενο αριθμο αγοραστων που επιλεγουν τα compact crossovers. Το JUKE εχει μεγαλωσει, διατηρωντας παραλληλα τις οδηγικες αρετες του, ως ενα ξεχωριστο αυτοκινητο.\”

ΣΠΟΡ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Το Nissan JUKE επιστρεφει για να θεσει νεα προτυπα στην κατηγορια B-crossover με μεγαλυτερες διαστασεις και αθλητικη σταση, εντυπωσιακες ζαντες αλουμινιου 19 ιντσων και σχεδιαση “αιωρουμενης οροφης”, τυπου coupe. Εξοπλισμενο στανταρ με πληρη  τεχνολογια LED, το τελευταιο JUKE διατηρει τους χαρακτηριστικους κυκλικους προβολεις με τη νεα υπογραφη σχηματος Y, που συμπληρωνουν τη μασκα V-Motion της Nissan. Ενα αποκλειστικο χρωμα του αμαξωματος, το Fuji Sunset, ειναι τωρα διαθεσιμο για να συμπληρωσει με τον καλυτερο τροπο την παλετα των 11 χρωματων.


Επισης, το νεο JUKE ειναι πιο ευρυχωρο για τους επιβατες και τις αποσκευες τους, με τον χωρο για τα γονατα των πισω επιβατων να εχει αυξηθει κατα 5,8 εκατοστα, για τα κεφαλια αντιστοιχα κατα 1,1 εκατοστα, οπως και ο χωρος αποσκευων των  422 λιτρων, που πλεον  προσφερει 20% περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο. Το αναδιαμορφωμενο εσωτερικο προσφερει στυλ και ανεση, ενισχυμενο απο την βελτιωμενη θεση του οδηγου, την αυξημενη πισω ευρυχωρια και τον πιο φιλικο προς τον χρηστη ελεγχο των λειτουργιων, αλλα και της αποθηκευσης. Τα νεα, μαλακης αφης υλικα στο ταμπλο, στις επενδυσεις των θυρων και στο πατωμα,  προσφερουν μια αισθηση ασυναγωνιστης ποιοτητας, που συμπληρωνεται απο τα στανταρ monoform σπορ καθισματα και την προαιρετικη Alcantara® η δερματινη επενδυση.


Προσφεροντας ενα νεο επιπεδο εξατομικευσης, το ολοκαινουριο πακετο αναβαθμισης N-Design, εξασφαλιζει οτι οι υποψηφιοι αγοραστες μπορουν να δημιουργησουν πραγματικα το δικο τους JUKE ! Παμπολλοι συνδυασμοι χρωματων για το αμαξωμα, την οροφη και τον εσωτερικο χωρο ειναι διαθεσιμοι,  αναδεικνυοντας τον αστικο, πρωταγωνιστικο και σπορ χαρακτηρα του JUKE. Παραλληλα, ειναι διαθεσιμη εξωτερικη εξατομικευση, με προσαρμοσιμους προφυλακτηρες, πλαϊνα ενθετα και ζαντες αλουμινιου 19 ιντσων.

ΚΟΦΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ


Ναι μεν το σπορ JUKE εχει σχεδιαστει για να ειναι ευκινητο, ωστοσο δε το ολοκαινουριο crossover coupe εχει μεγαλωσει. Με μηκος 4,210 mm, υψος 1,595 mm και πλατος 1.800 mm για μεγαλυτερη ευρυχωρια, το Νεο JUKE παραμενει συμπαγες και ελαφρυτερο κατα 23 kg. Χαρη στον υψηλης αντοχης χαλυβα, το νεο μοντελο διαθετει μια πιο ακαμπτη πλατφορμα που προσφερει καλυτερη σταθεροτητα, αποδοση, δυνατοτητες κατευθυντικοτητας στις στροφες, καθως και νεα επιπεδα εμπιστοσυνης και ελεγχου.

Το JUKE τροφοδοτειται απο εναν ακρως αποδοτικο, 3κυλνδρο, υπερτροφοδοτουμενο 1.0 λιτρου βενζινοκινητηρα DIG-T, με ισχυ 117PS, προσφεροντας στον τυχερο οδηγο του βελτιωμενες επιδοσεις και οικονομια καυσιμου. Διαθεσιμο με ενα 6-ταχυτο χειροκινητο κιβωτιο, η εναλλακτικα με ενα σπορ κιβωτιο διπλου συμπλεκτη (DCT) 7 ταχυτητων με paddles, καθως και με εναν επιλογεα τροπου οδηγησης (Eco, Standard, Sport), ο οδηγος του θα μπορει να επιλεξει  το στυλ οδηγησης που επιθυμει, για τη μεγιστη οδηγικη απολαυση.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Το Νεο JUKE ερχεται  τωρα με την τεχνολογια ψυχαγωγιας και οδηγικης υποστηριξης του NissanConnect. Διαθετοντας την τεχνολογια Nissan Intelligent Mobility, το νεο μοντελο ειναι το πιο συνδεδεμενο Nissan απο ποτε, ενισχυοντας τον ελεγχο του  οδηγου.

Nissan Intelligent Mobility  


Η προηγμενη τεχνολογια ProPILOT της Nissan, η οποια προσφερει ηλεκτρονικη υποβοηθηση στο τιμονι, την επιταχυνση και την πεδηση, θα ειναι διαθεσιμη στο JUKE για πρωτη φορα. Σχεδιασμενο για χρηση σε αυτοκινητοδρομους και σε μια λωριδα κυκλοφοριας, το ProPILOT επιταχυνει και επιβραδυνει το οχημα, ουτως ωστε ο οδηγος να διατηρει την σωστη αποσταση και ταχυτητα και με το αυτοκινητο εντος της λωριδας κυκλοφοριας. 

Επιπλεον, το JUKE προσφερει ενα πληρες πακετο τεχνολογιων ασφαλειας, οπως η Εξυπνη Πεδηση Εκτακτης Αναγκης με Αναγνωριση Πεζων και Ποδηλατων, η Αναγνωριση Σηματων Κυκλοφοριας, η Εξυπνη Παρεμβαση Εσφαλμενης Αλλαγης Λωριδας, το Συστημα Προειδοποιησης Πισω Διασταυρουμενης Κυκλοφοριας και η Παρεμβαση Τυφλου Σημειου, ως μια μοναδικη “πρεμιερα” της για την συγκεκριμενη κατηγορια. Η Παρεμβαση Τυφλου Σημειου, προειδοποιει τον οδηγο οταν ενα αυτοκινητο μπαινει στο τυφλο σημειο του (κατα την αλλαγη λωριδας) και επαναφερει το JUKE πισω στη λωριδα του.

Συνδεσιμοτητα, Infotainment και BOSE® Personal® Plus


Με το νεο συστημα πληροφοριων και ψυχαγωγιας NissanConnect, οι επιβατες του Νεου JUKE,  μπορουν να χρησιμοποιουν το Apple CarPlay® και το Android Auto για να “αντανακλουν” τις αγαπημενες τους εφαρμογες απο το smartphone τους, στην οθονη αφης 8 ιντσων. Παραλληλα, ο οδηγος μπορει να αποκτησει προσβαση στους χαρτες TomTom  & Live Traffic η να ενεργοποιησει το δικο του In-Car Wi-Fi, προκειμενου να επιτρεψει στους επιβατες να συνδεσουν τους φορητους υπολογιστες η τα tablet τους.

Η εφαρμογη NissanConnect Services ειναι ο τελειος “εν κινησει” συντροφος, προσφεροντας στον ιδιοκτητη τον ελεγχο πολλων πτυχων του αυτοκινητου του. Συγκεκριμενα, ο ιδιοκτητης του Nissan JUKE μπορει τωρα να ελεγξει την κατασταση κλειδωματος των θυρων του αυτοκινητου του και να κλειδωσει η να ξεκλειδωσει το Nissan του, απευθειας απο το smartphone του. Για αυξημενη οδικη ασφαλεια, ο οδηγος μπορει επιπλεον  να ελεγξει την πιεση των ελαστικων του και τη σταθμη του λιπαντικου, πριν αναχωρησει για ενα ταξιδι.

Για να κανει ακομα πιο ευκολη τη ζωη του οδηγου του JUKE, η συμβατοτητα με το Google Assistant του δινει τη δυνατοτητα ελεγχου λειτουργιων, οπως των φωτων του οχηματος και της αποστολης προορισμων στο συστημα πλοηγησης του αυτοκινητου, μιλωντας απλα στην εξυπνη συσκευη τους.

Οδηγος και επιβατες θα νιωσουν στο επακρο την αγαπημενη τους μουσικη, χαρη στο ηχοσυστημα Bose® Personal® Plus. Με οκτω ισχυρα ηχεια,  συμπεριλαμβανομενων δυο μοναδων UltraNearfield ενσωματωμενων και στα δυο εμπροσθια προσκεφαλα,  οι επιβαινοντες θα “βυθιστουν” στην μαγεια της μουσικης, με κρυσταλλινο, πεντακαθαρο ηχο.

Το ολοκαινουργιο Nissan JUKE θα συνεχισει να κατασκευαζεται στο βραβευμενο εργοστασιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμενου Βασιλειου. Οι πρωτες παραδοσεις στις ευρωπαϊκες αγορες, συμπεριλαμβανομενης της ελληνικης, θα πραγματοποιηθουν στα τελη Νοεμβριου. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!