Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό Seat!

Η στροφη προς τα ηλεκτροκινητα οχηματα επιταχυνεται και η SEAT,  ανταποκρινομενη σε αυτη την ταση, κατασκευαζει αυτοκινητα για να καλυψει τις απαιτησεις μιας δυναμικης και συνεχως μεταβαλλομενης αγορας, διατηρωντας παραλληλα τη βιωσιμοτητα της κινητικοτητας. Η μαρκας ξεκινα την ηλεκτρικη της «επιθεση» με την παρουσιαση του Mii electric. 


Το Mii electric συνδυαζει δυναμισμο, κομψη σχεδιαση, προηγμενο συστημα μεταδοσης κινησης, νεα επιπεδα συνδεσιμοτητας με οικονομικη προσιτοτητα, χαμηλο κοστος ιδιοκτησιας, χαρακτηριστικα που προσφερουν ενα οχημα ετοιμο να αντιμετωπισει τις προκλησεις της αστικης οδηγησης και να καλυψει τις αναγκες μιας νεας γενιας πελατων. 



Το πρωτο ηλεκτροκινητο οχημα παραγωγης της SEAT θετει επισης τα θεμελια για μελλοντικα μελη στην οικογενεια, με περισσοτερα EVs και PHEVs στο εγγυς μελλον, συμπεριλαμβανομενων του πληρως ηλεκτρικου SEAT el-Born, plug-in υβριδικων εκδοσεων του Tarraco και Leon καθως και της υψηλης αποδοσης plug-in υβριδικων εκδοσεων του CUPRA Formentor και CUPRA Leon.


«Η αγορα αλλαζει και η ηλεκτροκινηση επεκτεινεται με πρωτοφανη ρυθμο. Στην Ευρωπη, η αγορα ηλεκτρικων οχηματων αυξηθηκε κατα 46% τους πρωτους τεσσερις μηνες του ετους και προχωρωντας αναμενουμε οτι τα ηλεκτροκινητα οχηματα θα διαδραματισουν σημαντικο ρολο στην γκαμα μας», δηλωσε ο Luca de Meo, Προεδρος της SEAT. «Το ηλεκτρικο Mii ειναι η αρχη αυτου του ταξιδιου και ταυτοχρονα ενα νεο οικονομικο ηλεκτρικο αυτοκινητο στην αγορα».


Το ηλεκτρικο Mii θα βοηθησει στην προετοιμασια του δικτυου της SEAT να υποδεχθει την αναμενομενη επεκταση της ηλεκτροκινησης στην αγορα και τις προκλησεις που θα φερει, καθιστωντας τη μεταβαση για τους πελατες που κινουνται με ηλεκτρικα οχηματα απροβληματιστη.
Σχεδιαση και Μηχανικη Χαρη στις συμπαγεις διαστασεις του, το Mii electric προσφερει μεγαλη ευελιξια κατα την οδηγηση στην πολη και στο παρκαρισμα. Εχει σχεδιαστει για να ανταποκρινεται στις συγχρονες οδηγικες απαιτησεις, ειτε κινειται στους πολυσυχναστους δρομους της πολης ειτε κινειται στα προαστια.

Το εξωτερικο του Mii electric ειναι ανανεωμενο με την εισαγωγη λογοτυπου στο πισω μερος, αυτοκολλητων στα πλαϊνα και ζαντων 16 ιντσων σε ματ cosmo grey. Στο εσωτερικο,  εκλεπτυσμενες αλλαγες περιλαμβανουν νεο ταμπλο με SEAT IML foil, φωτισμο καμπινας, σπορ και θερμαινομενα καθισματα και μαυρο δερματινο τιμονι, λεβιε ταχυτητων και χειροφρενο. Επιπλεον, το Mii electric ειναι εξοπλισμενο με Lane Assist στο στανταρ εξοπλισμο. Αλλα η μεγαλυτερη αλλαγη συμβαινει κατω απο το καπο.

Ο ηλεκτρικος κινητηρας του Mii, αποδιδει 61 kW (83PS) ισχυ και 212 Nm ροπη. Η μπαταρια ιοντων λιθιου 36.8kWh του αυτοκινητου, παρεχει αυτονομια μεχρι και 260 χλμ.* με μια μονο φορτιση συμφωνα με το προτυπο WLTP. «Το ηλεκτρικο SEAT Mii συνδυαζει καθε χαρακτηριστικο που προσδοκουν οι πελατες απο τη μαρκα: διασκεδαση στην οδηγηση, αποδοση και επιταχυνση, αλλα και προσθετα: οδηγηση χωρις θορυβους, χαμηλο κοστος ιδιοκτησιας και ακομη υψηλοτερα επιπεδα συνδεσιμοτητας», δηλωσε ο Axel Andorff, Executive Vice-President for Research & Development.

Το ηλεκτρικο αυτοκινητο πολης ειναι το πρωτο μοντελο που περιλαμβανει το SEAT CONNECT για προσβαση και διαχειριση του οχηματος μεσω εφαρμογης στο smartphone: Οι οδηγοι μπορουν να ελεγξουν τα δεδομενα οδηγησης, τη θεση σταθμευσης, την κατασταση του οχηματος,
συμπεριλαμβανομενων των θυρων και των φωτων καθως και δυνατοτητα ελεγχου απο αποσταση του κλιματιστικου.

Η απλοτητα ειναι το κλειδι στα επιπεδα εξοπλισμου και στις διαθεσιμες προαιρετικες επιλογες. Δυο επιπεδα εξοπλισμου θα ειναι διαθεσιμα, με πεντε προαιρετικα πακετα εξοπλισμου: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και FAST (DC Charging). Επισης, θα υπαρχει δυνατοτητα επιλογης πεντε χρωματων αμαξωματος: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue και Tungsten Silver.

Το Mii electric ειναι το νεοτερο μοντελο της ηλεκτρικης ιστοριας της SEAT και το πρωτο ευρειας παραγωγης. Οχι ομως το πρωτο. Το 1992, η μαρκα δημιουργησε ενα ηλεκτροκινητο Toledo που συνοδευε τους αθλητες στη διαδρομη του μαραθωνιου κατα τη διαρκεια των θερινων Ολυμπιακων αγωνων της Βαρκελωνης. Το οχημα διεθετε αυτονομια 64 χιλιομετρων ανα φορτιση μπαταριας 500 κιλων, η οποια μπορουσε να φορτιστει με τροφοδοτικο AC 2kW.

Προσφατα, η SEAT εισηγαγε το πιλοτικο προγραμμα carsharing του πρωτοτυπου e-Mii. Ενας στολος 5 ηλεκτρικων πρωτοτυπων Mii, δινει τη δυνατοτητα σε περισσοτερους απο 1.000 υπαλληλους των SEAT Metropolis: Lab Barcelona και Pier 01 Barcelona Tech City, να μετακινηθουν στους δρομους της Βαρκελωνης.

Η παραγωγη SEAT Mii electric θα ξεκινησει στη Μπρατισλαβα (Σλοβακια) το 4ο τριμηνο του 2019 και θα λανσαριστει στην αγορα το 1ο τριμηνο του 2020. Η αποκαλυψη του αυτοκινητου πραγματοποιηθηκε σημερα στο Οσλο, κατα τη διαρκεια της εκδηλωσης SEAT On Tour, ενω οι προπωλησεις του SEAT Mii electric θα ξεκινησουν τον Σεπτεμβριο. 

Τεχνικα χαρακτηριστικα

Κινητηρας: Μεγιστη ισχυς 61kW (83PS), Μεγιστη ροπη 212 Nm
Μπαταρια: ιοντων λιθιου
Χωρητικοτητα 36,8kWh
Χρονος φορτισης σε AC 7.2kW εως 80%, ~ 4 ωρες
Χρονος φορτισης σε DC 40kW εως 80%, 1 ωρα
Αυτονομια: 260χλμ * (WLTP)

Επιδοσεις:
Επιταχυνση 0-50km / h σε 3,9 δευτερολεπτα
Κορυφαια ταχυτητα 130χλμ / ωρα

Διαστασεις:
Μηκος: 3,557mm
Πλατος: 1.645mm
Υψος: 1,478mm
Μεταξονιο: 2,420mm
Χωρητικοτητα χωρου αποσκευων: 250 λιτρα (εως 923 λιτρα με αναδιπλωση πισω καθισματων)

* ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα του SEAT Mii electric ειναι προσωρινα και υποκεινται σε αναθεωρηση

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!