Κέρδη ρεκόρ για τη Volvo το 2016

Αυξηση 66% των λειτουργικων κερδων της Volvo το 2016 με λειτουργικα κερδη 11 δισ. σουηδικων κορωνων εναντι 6,6 δισ. το 2015.
Ανοδος και του λειτουργικου περιθωριου κερδους απο 4% σε 6,1% το 2016

Η Volvo Cars ανακοινωσε εντυπωσιακη αυξηση κατα +66% των λειτουργικων κερδων της για το 2016, στα 11 δισεκατομμυρια σουηδικες κορωνες (SEK), εναντι 6,6 δισ. SEK το 2015, καθως οι πωλησεις της παγκοσμιως κατεγραψαν νεο ρεκορ, φθανοντας τα 534.332 αυτοκινητα. Εκφρασμενα σε ευρω, τα ποσα για το 2016 και το 2015 ειναι 1,16 δισ. Ευρω και περιπου 700 εκατομ. Ευρω αντιστοιχα.

Τα καθαρα εσοδα της Volvo Cars για το ιδιο διαστημα αυξηθηκαν κατα +10%, στα 180,7 δισ. σουηδικες κορωνες (περιπου 19,1 δισ. Ευρω) απο 164 δισ. SEK το 2015, ενω το περιθωριο λειτουργικου κερδους αυξηθηκε περισσοτερο απο 50%, κλεινοντας στο 6,1% απο 4% που ηταν το 2015.

Τα αποτελεσματα αυτα ειναι η πιο προσφατη επιβεβαιωση οτι ο εν εξελιξει οικονομικος και λειτουργικος μετασχηματισμος της Volvo κινειται ταχυτατα και στη σωστη κατευθυνση. Συνολικα, οι πωλησεις της Volvo παγκοσμιως τo 2016 αυξηθηκαν κατα 6,2%, σημειωνοντας αυξηση 18,1% στις Η.Π.Α. και 11,5% στην Κινα, τις δυο μεγαλυτερες αγορες της σουηδικης μαρκας.

«Η Volvo καθισταται ολο και πιο ευρωστη εν οψει των επερχομενων μεγαλων αλλαγων στην αυτοκινητοβιομηχανια», δηλωσε ο Χακαν Σαμουελσον (Håkan Samuelsson), Προεδρος και CEO της Volvo Cars. «Τα νεα μοντελα μας γνωριζουν μεγαλη επιτυχια, οι πωλησεις κινουνται σε επιπεδα ρεκορ και τα κερδη σημειωνουν σημαντικη αυξηση. Προκειται για αποτελεσματα που αντανακλουν τη συνεισφορα ολων των εργαζομενων. Στον αποηχο αυτων των επιτευγματων, ειμαι πεπεισμενος οτι και το 2017 οι πωλησεις μας θα καταγραψουν ενα ακομη νεο ρεκορ».


Το τελευταιο οικονομικο ετος ηταν σημαντικο για τη Volvo Cars. Για πρωτη φορα στην 89ετη της ιστορια, η Volvo πραγματοποιησε μια ομολογιακη εκδοση υψους 500 εκατομμυριων ευρω, το Μαϊο, και ακομη μια, υψους 3 δισ. σουηδικων κορωνων, το Νοεμβριο, ενω τον περασμενο Δεκεμβριο συγκεντρωσε ακομη 5 δισεκατομμυρια σουηδικες κορωνες απο την πωληση μετοχων σε τρεις οργανισμους, με ολες αυτες τις ενεργειες να στεφονται απο απολυτη επιτυχια.

Σε λειτουργικο επιπεδο, στη διαρκεια του 2016 η Volvo Cars ολοκληρωσε το λανσαρισμα της Σειρας 90, κορυφαιας στη γκαμα της, «επαναλανσαροντας» με επιτυχια το brand ως αυθεντικη premium μαρκα. Επιπλεον, μεσα στο 2016 η Volvo Cars ανακοινωσε δυο σημαντικες νεες συμμαχιες που ενισχυουν την ηγετικη της θεση στα πεδια της αυτονομης οδηγησης, της συνδεσιμοτητας και της ασφαλειας.


Τον Αυγουστο, η Volvo ενωσε τις δυναμεις της με την Uber, για την αναπτυξη των αυτονομων οχηματων επομενης γενιας. Το Σεπτεμβριο, ανακοινωσε τη δημιουργια μιας νεας κοινοπραξιας με την Autoliv, ηγετικη δυναμη παγκοσμιως στα συστηματα ασφαλειας οχηματων, για την αναπτυξη λογισμικου αυτονομης οδηγησης. Ηταν η πρωτη φορα που μια premium αυτοκινητοβιομηχανια συνεργαζεται με κορυφαιο προμηθευτη για την εξελιξη νεων προηγμενων συστηματων υποβοηθησης του οδηγου και αυτονομης οδηγησης. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!