Κινητήρας της Χρονιάς ο 1,2 PureTech της Citroen

Στις 5 Ιουνιου 2018, ο 3-κυλινδρος βενζινοκινητηρας Turbo 1.2 PureTech (110 hp και 130 hp) που πλεον φερουν ολα τα νεα μοντελα της Citroen, βραβευτηκε ως “Κινητηρας της Χρονιας”  (“Engine of the Year”) στην κατηγορια των 1.0 εως 1.4 λιτρων, για 4η συνεχη χρονια, απο την επιτροπη του 20ου Διεθνους Βραβειου “Κινητηρας της Χρονιας” στη Στουτγαρδη της Γερμανιας και το περιοδικο Engine Technology International.


Χαρακτηριστικα οπως η ανεση, οι επιδοσεις, ο θορυβος, η καταναλωση καυσιμου και η ομαλη λειτουργια του κινητηρα, αξιολογουνται απο μια ομαδα 58 δημοσιογραφων του χωρου απο 31 χωρες απο ολον τον κοσμο.

Ο θεσμος “International Engine of the Year Awards” περιλαμβανει οκτω κατηγοριες. Η υποψηφιοτητα ενος κινητηρα για τον τιτλο προϋποθετει τη χρηση του σε επιβατικο αυτοκινητο το οποιο πουληθηκε σε πανω απο μια χωρα μεχρι τον περασμενο Ιουνιο.

Ο ομιλος PSA εχει καταθεσει 210 διπλωματα ευρεσιτεχνιας (πατεντες) για την οικογενεια των 3-κυλινδρων βενζινοκινητηρων. Ο νεος κινητηρας 1.2 PureTech προσφερει βελτιωμενες επιδοσεις, καταναλωση καυσιμου και αποδοτικοτητα, με συγκεκριμενα οφελη:



βελτιωση της καταναλωσης καυσιμου κατα 4% μεσο ορο σε συγκριση με την προηγουμενη γενια,
βελτιωση του χρονου αποκρισης του κινητηρα,
75% μειωση των εκπομπων σωματιδιων.

Η νεα γενια κινητηρων 1.2 PureTech εχει πλεον εφαρμοστει σε ολοκληρη τη γκαμα των αυτοκινητων της Citroen. 

Για περισσοτερες πληροφοριες, επισκεφθειτε το Επισημο Δικτυο Διανομεων Citroen η την επισημη ιστοσελιδα της Citroen, www.citroen.gr , η τη σελιδα http://www.citroen.gr/engine-of-the-year-2018/ .

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!