Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget


Ποσες φορες εχεις ονειρευτει μια περιπετεια με μια καλη παρεα, ενα βαν -στην περιπτωση μας ενα Transit- με ολα τα καλουδια και ταξιδια στις πιο ενδιαφερουσες γωνιες της γης; Την τελευταια ημερα με καλοκαιρινη ωρα, η Ford δημοσιευσε μια ιστορια με θεμα δυο φυσιολατρεις και φιλους της περιπετειας που διασχιζουν τη Νορβηγια τις τελευταιες ημερες της χρονιας με λιγοστο καλοκαιρινο φως, παρεα με ενα αυτοκινουμενο τροχοσπιτο: Το Ford Transit Custom Nugget. Κι εμεις, τους ζηλευουμε…

Προκειται για ενα οχημα το οποιο η εταιρεια Westfalia – εταιρος της Ford – εχει φροντισει να εξοπλισει με κουζινα, σαλονι, τραπεζαρια και χωρο υπνου στην οροφη, προσφεροντας στους λατρεις της ζωης στη φυση την τελεια λυση, αφου με αυτο μπορουν να ζησουν την περιπετεια που ονειρευονται χωρις να απαρνηθουν τις ανεσεις τις σπιτικης ζωης.


Το βιντεο που συνοδευει την ιστορια ακολουθει τους συγχρονους εξερευνητες James Forrest και Nic Hardy στην αποδραση τους στην ονειρεμενη νορβηγικη φυση.


Προκειται για το πρωτο μιας σειρας επεισοδιων με τιτλο “Great Escapes” που εχουν ως θεμα ταξιδια περιπετειας με διαφορα μοντελα της γκαμας Ford.



Στη Νορβηγια επιτρεπεται το νυχτερινο καμπινγκ στην υπαιθρο και αυτο αποτελει την τελεια ευκαιρια για ταξιδια περιπετειας με το Ford Transit Custom Nugget

Λιγο πριν το λιγοστο φως της ημερας παραχωρησει τη θεση του στις ατελειωτες αρκτικες νυχτες, οι συγχρονοι εξερευνητες James Forrest και Nic Hardy ξεκινουν μια ακομα περιπετεια. Και συγκεκριμενα, ενα ταξιδι στο Trollveggen (η Troll Wall), στην υψηλοτερη καθετη αναβαση, που βρισκεται στη Νορβηγια σε υψομετρο 1.676 μ.


Το βιντεο καταγραφει τις περιπετειες τους καθως ξεκινουν απο το Alesund. Κατοπιν επισκεπτονται μια δυσβατη παραλια στο Gødoya και διασχιζοντας τον Atlantic Ocean Road κατευθυνομενοι προς το νησι Sekken, καταληγουν στο Trollstiggen. Το μενου δραστηριοτητων των πρωταγωνιστων μας περιλαμβανει ορειβασια, βολτα με καγιακ, ποδηλασια και πεζοπορια εν μεσω εντυπωσιακων και αποκρημνων τοπιων με ανυπερβλητο φοντο τα φιορδ.

Πιστος συντροφος σε αυτο το εγχειρημα ειναι το Ford Transit Custom Nugget που εκτελει χρεη μεταφορικου μεσου και σπιτιου ταυτοχρονα, προσφεροντας τους πολυτελη διαμονη πολλων αστερων κατα τη νυχτερινη τους διαβιωση στη φυση.

Μεταξυ αλλων, στο βιντεο παρακολουθουμε τους εξερευνητες μας να ανεβαινουν σε μια πανεμορφη τοποθεσια απο την οποια διακρινονται τρεις διασημες κορυφες που φερουν τις ονομασιες Kongen (The King / Ο Βασιλιας), Dronninga (The Queen / Η Βασιλισσα) και Bispen (The Bishop / Ο Επισκοπος).


Προκειται για το πρωτο μιας σειρας επεισοδιων με τιτλο “Great Escapes”, το καθενα απο τα οποια ακολουθει ανθρωπους που λατρευουν την περιπετεια και θελουν να ταξιδευουν σε ασυνηθιστα μερη με συναρπαστικα τοπια, παρεα με lifestyle οχηματα της γκαμας Ford.

«Το καλοκαιρι οδευει προς το τελος του, αλλα οι μερες στη Νορβηγια εξακολουθουν να ειναι αρκετα μεγαλες, γι’ αυτο θελαμε να αξιοποιησουμε οσο το δυνατον περισσοτερο τις ωρες με φυσικο φως και να αποδρασουμε απο την καθημερινοτητα.»

«Τα πραγματα δεν πηγαν ακριβως συμφωνα με το προγραμμα, αλλα κατα μια εννοια, αυτο ειναι και το στοιχειο που κανει τετοιες αποδρασεις πιο απολαυστικες. Υποθετω οτι αυτη ειναι η ομορφια των ταξιδιων που διεπονται απο τετοιο πνευμα, με ολα οσα χρειαζομαστε για να επιβιωσουμε, να χαλαρωσουμε και να εξερευνησουμε. Η απολυτη ελευθερια.»

James Forrest, λατρης της περιπετειας

«Το ταξιδι με το Nugget σου προσφερει τα καλυτερα δυο διαφορετικων κοσμων: την περιπετεια και τη ζωη στη φυση, αλλα με ολες τις σπιτικες ανεσεις.”

Nic Hardy, λατρης της περιπετειας


Ο James και η Nic περασαν το καλοκαιρι τους ανεβαινοντας σε 282 Munros (βουνα με υψος πανω απο 3.000 ποδια) στη Σκοτια, κατι που αποτελεσε για αυτους μια μεγαλη προκληση. Αυτο το ταξιδι στη Νορβηγια εγινε με κινητρο την αγαπη τους για το friluftsiv, δηλαδη τη ζωη στην υπαιθρο και περιλαμβανεται στο 16ο τευχος του περιοδικου περιπετειας “Sidetracked”, στο οποιο ο James περιγραφει τα ταξιδια με δικα του λογια.


Ford Transit Nugget

Τροποποιημενο απο την Westfalia, μια εταιρεια εξειδικευμενη στα αυτοκινουμενα τροχοσπιτα που αποτελει εταιρο της Ford, το Nugget εχει δικη του κουζινουλα, καθιστικο, τραπεζαρια και χωρο για υπνο στην προεκταση της οροφης.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rd7STn5NH8w]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!