Λόγω προβλήματος στο ABS διαλύθηκε το Koenigsegg One:1

Ενα προβλημα στον σενσορα του ABS του αριστερου εμπροσθιου τροχου προκαλεσε το μπλοκαρισμα και την εξοδο του Koenigsegg One:1 τη Δευτερα, στο Nurburgring, την ωρα που προσπαθουσε να σπασει το ρεκορ της \”Πρασινης Κολασης\”.

Ο Σουηδος κατασκευαστης λεει πως ο σενσορας παρουσιασε δυσλειτουργια ακριβως πριν ο οδηγος \”πεσει\” στα φρενα. Και, παροτι ειχε αναψει το σχετικο λαμπακι στο καντραν, ο οδηγος, ο οποιος φοραγε κρανος, δεν το ειδε, ενω δεν παρατηρησε την αλλαγη στο φρεναρισμα καθως ηταν στο… κυνηγι του χρονου.

Ηδη, η  Koenigsegg, παροτι χαρακτηριζει \”ατυχια\” και \”εξαιρετικα σπανια\” τη βλαβη θα προχωρησει σε αλλαγη του software, κυριως σε ο,τι αφορα το συστημα εγκαιρης ειδοποιησης του οδηγου.

Στο μεταξυ, σιγα- σιγα ξαναρχιζει η επισκευη του ενος απο τα επτα υπαρχοντα One:1, που ειχε την εξοδο απο την πιστα. Η επισκευη αναμενεται να κρατησει περισσοτερους απο 6 μηνες, οποτε και θα επιστρεψει στην \”Πρασινη Κολαση\”, κυνηγωντας το ρεκορ της Porsche 918 Spyder κατα κυριο λογο και, γιατι οχι, το ρεκορ γυρου ολων των εποχων στο Ring.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!