Με δύο τούρμπο και 462 ίππους, η BMW M550i xDrive έρχεται τον Μάρτιο του 2017


Σε συνδυασμο με την πρεμιερα της νεας BMW Σειρας 5, η BMW M GmbH λανσαρει μια σπορ εκδοση του πιο επιτυχημενου παγκοσμιως business sedan της BMW M Performance. Προς το παρον, τουλαχιστον, η νεα BMW M550i xDrive θα ειναι το κορυφαιο μοντελο της γκαμας της νεας BMW Σειρας 5. Διαθετοντας ισχυρο κινητηρα Twin Power Turbo της M Performance, ευφυες συστημα AWD BMW xDrive με μεγαλυτερο ποσοστο κατανομης στους πισω τροχους και ειδικο σεταρισμα πλαισιου της M Performance, η νεα BMW M550i xDrive χαρακτηριζεται αφενος ενα τετραθυρο σπορ αυτοκινητο, αφετερου το πιο δυναμικο business sedan της αγορας. Με αφθονα αποθεματα ροπης και υψηλοστροφο χαρακτηρα, ο V8 προσφερει ενα απαραμιλλο μιγμα ανωτερων επιδοσεων, εξαιρετικης δυναμικης συμπεριφορας και ασυμβιβαστης καθημερινης χρηστικοτητας. Ολα αυτα καθιστουν τη νεα BMW M550i xDrive σημειο αναφορας στην κατηγορια της και μετατρεπουν το καθε ταξιδι μαζι της σε μια συναρπαστικη εμπειρια.


Προηγμενος κινητηρας υψηλων επιδοσεων συνδυαζει ισχυ με αποδοση.

Η νεα BMW M550i xDrive ειναι η πρωτη BMW της Σειρας 6 της M Performance με βενζινοκινητηρα και συγκεκριμενα εναν ειδικα τροποποιημενο οκτακυλινδρο M Performance TwinPower Turbo 4.4 L. Ο V8 εφοδιαζεται με δυο υπερσυμπιεστες twin-scroll και συστημα αμεσου ψεκασμου High Precision Injection, πληρως μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων Valvetronic και μεταβλητο ελεγχο εκκεντροφορων Double-VANOS. Ολα αυτα μεταφραζονται σε 340kW/462hp στις 5.500rpm (καταναλωση μικτου κυκλου: 8,9l/100km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 204g/km) και μεγιστη ροπη 650Nm που ειναι διαθεσιμη απο τις 1.800rpm.


Ο προηγμενος, υψηλων επιδοσεων κινητηρας διαθετει ολα τα δυναμικα διαπιστευτηρια που υποσχεται ενα μοντελο BMW M Performance, επιταχυνοντας τη BMW M550i xDrive απο 0 στα 100km/h σε 4.0 δευτερα, μεχρι την ηλεκτρονικα ελεγχομενη τελικη ταχυτητα των 250km/h. Ταυτοχρονα, ο νεος V8 προσφερει εξαιρετικη αποδοση λογω τεχνολογιας M Performance TwinPower Turbo. Η νεα BMW M550i xDrive ηδη πληροι τα αυστηρα προτυπα εκπομπων ρυπων EU6c.




Κιβωτιο Steptronic Sport και BMW xDrive intelligent all-wheel drive.

Η διαχειριση μεταφορας ισχυος στην ισχυροτερη BMW Σειρα 5 Sedan γινεται προς το παρον μεσω του στανταρ οκταταχυτου κιβωτιου Steptronic Sport, που παιζει σημαντικο ρολο στην εξοχη δυναμικη της BMW M550i xDrive. Τα προγραμματα αλλαγων της M Performance εχουν προσαρμοστει στα χαρακτηριστικα του κινητηρα V8, με χαρακτηριστικες σπορ αλλαγες και πιο αμεσα κατεβασματα σε ολο το ευρος στροφων, που κανουν την οδηγικη εμπειρια πιο συναρπαστικη. Για ακομα πιο εντονη σπορ αισθηση, το οκταταχυτο Steptronic Sport μπορει να λειτουργει μεσω των σχετικων χειριστηριων (shift paddles) στο τιμονι. Η ιδια η μεταδοση συμβαλλει στον περιορισμο της καταναλωσης και των ρυπων χαρη στη συμπαγη σχεδιαση, το χαμηλο βαρος και τη βελτιστοποιημενη αποδοση.


Το συστημα BMW xDrive all-wheel-drive της BMW M550i xDrive κατανεμει την κινητηρια ισχυ μεταξυ και των τεσσαρων τροχων αναλογα με τις απαιτησεις – εξυπνα και με αυξημενο ποσοστο στους πισω τροχους. Επομενως, το BMW xDrive ειναι ζωτικης σημασιας για να επιτυγχανονται δυο εγγενη στοιχεια της οδηγικης εμπειριας M Performance υπο ολες τις συνθηκες: κορυφαιες επιδοσεις και εξαιρετικη ακριβεια συμπεριφορας. Εαν στην εξισωση προστεθει η προσαρμοζομενη αναρτηση M Sport (χαμηλωμενη κατα 10 mm), μαζι ειτε με τους στανταρ αλουμινενιους τροχους Μ 19-ιντσων σε Cerium Grey metallic matt ειτε με τους προαιρετικους 20 ιντσων αντιστοιχα (σε αποκλειστικη σχεδιαση και βαμμενοι σε Cerium Grey metallic matt finish), το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικη ευσταθεια και βελτιστη προσφυση.


Επιπλεον, το συστημα διευθυνσης με M χαρτογραφηση στα προγραμματα SPORT και SPORT+ αναδεικνυει τις οδηγικες αρετες (ακριβεια, κρατημα) του πιο σπορ εκπροσωπου της νεας γενιας BMW Σειρας 5. Οι εντολες του τιμονιου εκτελουνται με απολυτη ακριβεια και ο οδηγος λαμβανει το ειδος της πληροφορησης (feedback) που εγγυαται αφθονη οδηγικη απολαυση στις γρηγορες στροφες. Η εκδοση υψηλων επιδοσεων της BMW M550i xDrive αγγιζει την τελειοτητα με φρενα M Sport με δαγκανες σε Μπλε μεταλλικο και εμβλημα Μ, που συνδυαζουν εξαιρετικη ισχυ ακινητοποιησης με αριστη αισθηση.


Σπορ εμφανιση με αποκλειστικο εξοπλισμο M Performance .

Το εξωτερικο της νεας BMW M550i xDrive εκφραζει τολμηρα τις δυναμικες επιδοσεις του sedan, υπογραμμιζοντας παραλληλα οτι προκειται για τη ναυαρχιδα της νεας BMW Σειρας 5. Το αεροδυναμικο πακετο M, συμπερ. της πισω αεροτομης M τυπου Gurney, τονιζει τις σπορ, δυναμικες γραμμες της νεας BMW Σειρας 5, βελτιστοποιωντας ταυτοχρονα τη ροη αερα γυρω και πανω απο το αυτοκινητο. Τα καλυμματα εξωτερικων καθρεπτων, το πλαισιο της μασκας, οι ειδικες μπαρες M Performance στον εμπρος αεραγωγο και οι δυο πλαϊνοι αεραγωγοι Air Breathers ολα φερουν το αποκλειστικο μεταλλικο φινιρισμα Cerium Grey, ενω τα γυαλιστερα ενθετα Shadow Line γυρω απο τα παραθυρα χαριζουν μια προσθετη γοητεια στην αναμφισβητητα σπορ εμφανιση του business sedan. Ενα συστημα εξατμισης M sports – με αποκλειστικα διακοσμητικα αποληξεων σε Black chrome αριστερα και δεξια – ειναι υπευθυνο για την παραγωγη του μοναδικου και απολαυστικου ηχου της BMW M.


Φωτιζομενα μαρσπιε στις πορτες με λογοτυπα “M550i xDrive” υποδεχονται τους επιβατες στο εσωτερικο, ενω σπορ καθισματα M με δερματινη ταπετσαρια Black Dakota με μπλε  αντιθετες ραφες, η τελευταια εκδοση τιμονιου M sports, πατακια σχεδιασης M και ειδικες διακοσμητικες λωριδες εσωτερικου και πενταλ απο αλουμινιο συνδυαζονται για τη δημιουργια μιας αισθησης σπορ αποκλειστικοτητας που αποτελει σημα κατατεθεν των μοντελων BMW M Performance.


Συστηματα υποστηριξης στην υπηρεσια του οδηγου.

Οπως τα υπολοιπα μοντελα της γκαμας της νεας BMW Σειρας 5, η BMW M550i xDrive προσφερει μια ακομα πλουσιοτερη γκαμα συστηματων για την υποστηριξη του οδηγου εφοσον το επιθυμει. Μεταξυ αυτων ειναι ενα συστημα αποφυγης εμποδιων, συστημα προειδοποιησης διερχομενης κυκλοφοριας και ενεργη προειδοποιηση αλλαγης λωριδας Lane Change Warning, που χρησιμοποιει διορθωσεις διευθυνσης για να αποτρεψει μια επικειμενη συγκρουση. Τα προαιρετικα Active Cruise Control (ACC) και Lane Keeping Assistant διαθετουν τωρα περισσοτερες λειτουργιες. Το Intelligent Speed Limit Assist, που επιτρεπει την αυτοματη εισαγωγη οριων ταχυτητας στο συστημα cruise control, αντιπροσωπευει ενα ακομα βημα πιο κοντα στην αυτοματοποιημενη οδηγηση  με την BMW M550i xDrive.


Δημιουργια στενοτερης σχεσης μεταξυ ανθρωπου, μηχανης και εξω κοσμου.

Η τελευταια γενια της BMW Σειρας 5 επιτρεπει τη στενη συνδεση μεταξυ οδηγου, οχηματος και εξω κοσμου, χαρη στο BMW Connected. Το νεο συστημα συνδεει συσκευες οπως smartphones, smartwatches, computers και tablets, και το συστημα πλοηγησης του οχηματος μεσω των server της BMW. Προκειται για μια εξαιρετικα ευφυη τεχνολογια. Στην πραγματικοτητα μπορει να αναγνωριζει χειρονομιες καθως και προσωπικες προτιμησεις, κατι που το μετατρεπει σε διαχειριστη προσωπικης μετακινησης που βοηθα τους χρηστες να ξεπερασουν με ευκολια τις ολο και πιο περιπλοκες προκλησεις της καθημερινης μετακινησης. Πριν καν αρχισει το ταξιδι, το BMW Connected αυτοματα αξιολογει τα δεδομενα του Real Time Traffic Information (RTTI) για προγραμματισμο διαδρομων, και συνιστα  αναχωρηση νωριτερα εαν πρεπει το οχημα να κανει παρακαμψη λογω κυκλοφοριακων ανασχεσεων. Αν και το BMW Connected χρησιμοποιει την τοποθεσια του οχηματος σαν βαση για τον υπολογισμο της διαδρομης με τα συνηθη τροπο, λαμβανει υποψη και τις συνηθειες του οδηγου. Το νεο συστημα συνδυαζει τις λειτουργιες και τις υπηρεσιες των γνωστων εφαρμογων BMW Remote και BMW Connected. Επιπλεον, οι χρηστες μπορουν να εχουν προσβαση σε προϊοντα οπως το ParkNow για ψηφιακη κρατηση και πληρωμη χωρων σταθμευσης, ενω το ευφυες On-Street Parking Information, αναγνωριζει περιοχες οπου οι οδηγοι εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να βρουν ελευθερο χωρο σταθμευσης στην πολη. Εαν υπαρχει Remote Parking, η BMW Σειρα 5 Sedan μπορει να ελισσεται ακομα και στους πιο στενους χωρους σταθμευσης με τον οδηγο να βρισκεται εκτος του αυτοκινητου και να χρησιμοποιει απλα το κλειδι ως τηλεχειριστηριο παρκαρισματος. Τελευταιο αλλα σημαντικο, μετα τη σταθμευση του οχηματος, το BMW Connected κατευθυνει τους χρηστες στον τελικο προορισμο τους με τα ποδια.


Σπορτιφ στυλ και καθημερινη χρηστικοτητα σε τελεια αρμονια.

Τα οχηματα BMW M Performance ειναι αποκλειστικα προϊοντα της BMW M GmbH και κατατασσονται αναμεσα στα κορυφαια στανταρ μοντελα BMW και τα βασικα μοντελα υψηλων επιδοσεων Μ. «Δημιουργουμε τα μοντελα BMW M Performance για πελατες που αναζητουν σπορ οδηγικα χαρακτηριστικα αλλα δεν ειναι διατεθειμενοι να θυσιασουν την καθημερινη πρακτικοτητα της BMW τους», εξηγει ο  Frank van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Η εμπειρια και η τεχνογνωσια που εχει συγκεντρωσει η BMW M απο το χωρο του μηχανοκινητου αθλητισμου και την εξελιξη σπορ αυτοκινητων υψηλων επιδοσεων διοχετευονται επισης στην εξελιξη των BMW M Performance Automobiles. Η επιτυχια των πωλησεων επιβεβαιωνει οτι ειμαστε στο σωστο δρομο. Ριχνοντας μια ματια στη γκαμα μοντελων της BMW AG, διαπιστωνετε οτι δεν εχουν ολες οι Σειρες εκδοση BMW M Performance. Θα επεκτεινουμε την προϊοντικη γκαμα μας εξυπνα και θα κλεισουμε τα οποια κενα με στρατηγικο τροπο».


Η προϊοντικη γκαμα αυτη τη στιγμη περιλαμβανει την 3-θυρη BMW M140i, 3-θυρη BMW M140i xDrive, 5- θυρη BMW M140i, 5-θυρη BMW M140i xDrive, BMW M240i Coupe, BMW M240i xDrive Coupe, BMW M240i Cabrio, BMW M240i xDrive Cabrio, BMW M550d xDrive Touring, BMW X4 M40i, BMW X5 M50d, BMW X6 M50d και BMW M760Li xDrive.


Η νεα BMW M550i xDrive προγραμματιζεται να πλαισιωσει την υπαρχουσα γκαμα το Μαρτιο του 2017.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!