Με 2 πρωτότυπα στις… μάχες η Nissan

Με δυο εντυπωσιακα  πρωτοτυπα και στις δυο πλευρες του Ατλαντικου, σε δυο συναρπαστικες διαδρομες, η Nissan δινει το παρων αφενος στη διασημη διαδρομη του Long Beach στην Καλιφορνια, αλλα και αφετερου στο Circuit Paul Ricard, στο Le Castellet της Γαλλιας.


Με νωπη ακομα  τη νικη του στο Sebring, το αγωνιστικο αυτοκινητο της Nissan με την  ομαδα της ESM κατευθυνθηκε στο Long Beach,  για να ανταγωνιστει στον τριτο γυρο του πρωταθληματος IMSA WeatherTech Sport Car. Στη συγκεκριμενη διαδρομη του Long Beach τα λαθη δεν “συγχωρουνται”, καθως προκειται για εναν στενο δρομο μηκους 3,17 χιλιομετρων,  πλαισιωμενο απο τσιμεντενια τοιχωματα.


Στο Circuit Paul Ricard της Γαλλιας, οι ομαδες των Ευρωπαϊκων διοργανωσεων των Le Mans Series και Michelin Le Mans Cup καλουνται να αντιμετωπισουν πολυποικιλες προκλησεις, με τα πρωτοτυπα LMP3 που εφοδιαζονται με κινητηρες της Nissan. Σε αντιθεση με το Long Beach, η διαδρομη του Paul Ricard ειναι κατι περισσοτερο απο μια κουρσα ασφαλτου, καθως φημιζεται για τις κλειστες, αποτομες στροφες της.

Στοχος της ομαδας της ESM η επαναληψη της επιτυχιας της στο Sebring, εκει απο οπου πηρε τη νικη με τους Johannes van Overbeek, Pipo Derani και Nico Lapierre.

Στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου, συνολικα 42 αυτοκινητα LMP3 που κινουνται με μοτερ της Nissan, προσφερουν συναρπαστικη δραση στο Circuit Paul Ricard, εκ των οποιων τα 20 για το Ευρωπαϊκο Le Mans και τα 22 για το  Michelin Le Mans Cup.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!