Με 750 ίππους σε 824 κιλά το Peugeot L750 R HV

Ηταν 30 Μαϊου 1916, οταν ο Dario Resta, πισω απο το τιμονι του PEUGEOT L45 κατακτουσε τον θρυλικο αγωνα του Indianapolis 500 με μεση ωριαια ταχυτητα 135 χιλιομετρα ανα ωρα. Τοτε, η Peugeot, οπως ειχες διαβασει στις RETRO STORIES του TopSpeed.gr, ηταν η αυτοκινητοβιομηχανια με το πιο γρηγορο αυτοκινητο του πλανητη.

Μετα απο 100 χρονια και σε συνεργασια με την PEUGEOT SPORT, η PEUGEOT για να γιορτασει αυτη την τεραστια νικη ειχε παρουσιασει τον Μαϊο του 2016 το PEUGEOT L500 R Hybrid Vision Gran Turismo. Με αφορμη το λανσαρισμα του Gran Turismo Sport για PlayStation®4, οι PEUGEOT και PEUGEOT SPORT ανακοινωσαν το PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo και το PEUGEOT L500 R Hybrid Vision Gran Turismo, δυο μοντελα ετοιμα να προσφερουν μοναδικες εμπειριες που μπορει να ζησει οποιασδηποτε στον εικονικο κοσμο του PlayStation®4.

Βασισμενα σε μονοκοκ πλαισια που εχουν κατασκευαστει απο ανθρακονηματα, και τα δυο μοντελα σχεδιαστηκαν για να διεγειρουν τις αισθησεις «μικρων και μεγαλων οδηγων» που ηθελαν παντα να αγωνιστουν στις πιστες!

Με στοχο την αναδειξη της υψηλης αποδοτικοτητας των μηχανικων της συνολων καθε PEUGEOT, το L750 R Hybrid συνδυαζει εναν κινητηρα εσωτερικης καυσης με εναν ηλεκτροκινητηρα. Ο βενζινοκινητηρας αποδιδει 580 ιππους με το οριο στροφων να φτανει τις 10.000 σ.α.λ., ενω το ηλεκτρικο μοτερ προσφερει επιπλεον ισχυ ωστε το PEUGEOT L750 R Hybrid Vision να αποδιδει
συνολικα 750 αλογα. Την ενεργεια για τον ηλεκτροκινητηρα προσφερουν υγροψυκτες μπαταριες λιθιου-ιοντων. Το συστημα προωσης και μεταδοσης βρισκονται στον πισω αξονα, ενω το σειριακο κιβωτιο 7 σχεσεων εχει αγωνιστικες προδιαγραφες.

 Με διπλο υδραυλικο κυκλωμα φρενων, τεσσερα αεριζομενα κεραμικα δισκοφρενα, ανεξαρτητη αναρτηση σε καθε τροχο και δυνατοτητα μεταβολης της αποστασης απο το εδαφος για κορυφαιο κρατημα, το PEUGEOT L 750 R Hybrid Vision σχεδιαστηκε για να ειναι οσο το δυνατο ελαφρυτερο και πιο αεροδυναμικο.

Ζυγιζει μολις 825 κιλα — 175 κιλα λιγοτερα απο το PEUGEOT L 500 R Hybrid — επιταχυνει απο σταση στα 100 χλμ./ωρα σε μολις 2,4 δευτερολεπτα!  Οποιο απο τα δυο μοναδικα τετρατροχα και αν επιλεξετε, θα απολαυσετε μοναδικες εμπειριες σε 17 διαφορετικες τοποθεσιες και τις πολλες πιστες που ειναι διαθεσιμες στο βιντεοπαιχνιδι Gran Turismo Sport!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!