Νέα Porsche Macan με δίλιτρο κινητήρα 252 ίππων


Η Porsche επεκτεινει την γκαμα των compact SUV με την προσθηκη στην Macan, ενος νεου κινητηρα. Ο νεος υπερτροφοδοτουμενος διλιτρος κινητηρας αποδιδει 252 ιππους απο τις 5.000 εως τις 6.800 σ.α.λ., ενω, οπως και σε ολες τις Macan, στο βασικο εξοπλισμο περιλαμβανεται το επταταχυτο κιβωτιο ταχυτητων διπλου συμπλεκτη PDK. Ετσι, η διλιτρη Macan προσφερει εντυπωσιακες επιταχυνσεις φτανοντας  τα 100 χλμ./ωρα σε 6,7 δευτερολεπτα, και με το προαιρετικο πακετο εξοπλισμου Sport Chrono ο χρονος αυτος μειωνεται στα 6,5 δευτερολεπτα. Η τελικη ταχυτητα αγγιζει τα 229 χλμ./ωρα.

Σε ο,τι αφορα την καταναλωση καυσιμου, η νεα Macan αποδεικνυεται ιδιαιτερως οικονομικη: Αναλογα με τον επιλεγμενο συνδυασμο διαστασεων των τροχων, η διλιτρη Macan καταναλωνει απο 7,4 λ./100 χλμ. εως 7,2 λ./100 χλμ. κατα NEDC.

Υπερτροφοδοτουμενος τετρακυλινδρος κινητηρας με sport χαρακτηριστικα

Ο τετρακυλινδρος εν σειρα κινητηρας ειναι σχεδιασμενος να αποδιδει με ιδιαιτερα σπορ και αποδοτικο τροπο: λειτουργει με πιεση υπερπληρωσης εως 2 bar, ψυξη αερα πληρωσης, αμεσο ψεκασμο βενζινης και μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων. Το συστημα VarioCam Plus προσαρμοζει συνεχως τους εκκεντροφορους εισαγωγης και εξαγωγης, ενω παραλληλα ελεγχει το βυθισμα των βαλβιδων εξαγωγης. Για παραδειγμα, η μεγιστη ροπη, η οποια φτανει τα 370 Nm ειναι διαθεσιμη απο τις 1.600 μολις σ.α.λ., και εως τις 4.500 σ.α.λ.

Οπως γινεται σε ολα τα μοντελα Porsche, η διλιτρη Macan χαρις στην αποδοση του κινητηρα της και σε συνδυασμο με τα υπολοιπα τεχνικα χαρακτηριστικα (μεταδοση, αναρτησεις, φρενα), αποδεικνυεται ενα SUV με ιδιαιτερα sport οδικη συμπεριφορα. Αυτο εξασφαλιζεται απο το συστημα ενεργους τετρακινησης PTM (Porsche Traction Management) που περιλαμβανεται στο βασικο εξοπλισμο και συνδυαζεται με μια «ευελικτη» αναρτηση και ενα ακριβες συστημα διευθυνσης. Προαιρετικα διατιθεται η αεραναρτηση με δυνατοτητα ρυθμισης του υψους της, η οποια περιλαμβανει την αναρτηση PASM με προσαρμοζομενα αμορτισερ. Καθως το βαρος της χωρις φορτιο δεν ξεπερνα τα 1.770 χλγρ., η Macan ειναι το ελαφρυτερο SUV της Porsche, γεγονος που συμβαλλει περαιτερω στην οδικη της συμπεριφορα.



Πλουσιος βασικος εξοπλισμος

Οπτικα, αλλα και σε ο,τι αφορα τα χαρακτηριστικα του, το νεο διλιτρο μοντελο διαφερει απο τις αλλες Macan μονο στις λεπτομερειες του. Εξωτερικα στο αμαξωμα, διακριτικα χαρακτηριστικα ειναι οι μαυρες διακοσμητικες λωριδες στα παραθυρα, οι επισης μαυρες δαγκανες των φρενων στους τροχους των 18 ιντσων, καθως και η εξατμιση με δυο μονες αποληξεις απο βουρτσισμενο ανοξειδωτο χαλυβα.


Πολλα απο τα χαρακτηριστικα του βασικου εξοπλισμου του αυτοκινητου ειναι ιδια με αυτα των μοντελων S. Για παραδειγμα, η Macan διαθετει καθισματα με ηλεκτρικη ρυθμιση οκτω σημειων στην πλευρα του οδηγου, επενδυσεις απο Alcantara, το τελευταιας γενιας Συστημα Διαχειρισης Επικοινωνιων (PCM), συστημα προειδοποιησης για αποκλιση απο τη λωριδα κυκλοφοριας, καθως και ηλεκτρικα ανοιγομενη πεμπτη πορτα.
Η νεα διλιτρη Porsche Macan αναμενεται στην ελληνικη αγορα, τον Ιουνιο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!