Νέο Nissan MICRA : Η επανάσταση μόλις άρχισε…

Με το ντεμπουτο του ολοκαινουργιου MICRA στο φετινο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου στο Παρισι, η Nissan επαναπροσδιοριζει πληρως το τι σημαινει MICRA με τροπο τολμηρο και… επαναστατικο!

Προορισμενο για την Ευρωπη, που αποτελει και την μεγαλυτερη αγορα της Υφηλιου στα hatchback , το νεο MICRA ειναι σχεδιασμενο για να μαγνητισει τα  βλεμματα, με δυναμικες γραμμες που του δινουν εναν  ξεχωριστο χαρακτηρα.  Ειναι χαμηλοτερο, ευρυτερο και μακρυτερο απο τους προκατοχους του και εχει περισσοτερο εσωτερικο χωρο. Επισης επωφελειται απο  μικροτερου κυβισμου κινητηρες turbo, σε συνδυασμο με ενα ευελικτο πλαισιο που εξοπλιζεται απο ενα πληρες πακετο καινοτομων χαρακτηριστικων ασφαλειας.

\”Οταν το  πρωτο MICRA εμφανιστηκε πριν απο 30 χρονια περιπου, σηματοδοτησε μια επανασταση στην κατηγορια των μικρων hatchback και ανοιξε ενα νεο κεφαλαιο για την Nissan. Η πεμπτη γενια MICRA  ειναι εξισου επαναστατικη και θα αυξησει τις προσδοκιες το πελατων για  το τι μπορει να τους προσφερει ως  ενα hatchback \”δηλωσε ο Carlos Ghosn, Διευθυνων Συμβουλος της  Nissan Motor Company. \”Ακολουθωντας  τα χναρια  ξεχωριστων αυτοκινητων οπως τα  Qashqai και Juke, το τελευταιας γενιας MICRA ενισχυει τη θεση της Nissan ως ηγετιδας  στο σχεδιασμο αυτοκινητων. Δειχνει επισης την προθεση μας να ανταγωνιστουμε  στην κορυφη της κατηγοριας  Β στην Ευρωπη, που αποτελει  τη μεγαλυτερη και πιο ανταγωνιστικη κατηγορια B σε ολο τον κοσμο. \”

Styling

Παραμενοντας πιστο  στο Sway Concept που παρουσιαστηκε στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης το 2015, το νεο MICRA  ενσωματωνει πληρως την  τελευταια σχεδιαστικη γλωσσα της Nissan με την χαρακτηριστικη νεα σχεδιαστικη υπογραφη και την   συναισθηματικου τυπου γλυπτικη του αμαξωματος. Τα σχεδιαστικα στοιχεια περιλαμβανουν τη χαρακτηριστικη μασκα V, απ \’οπου η αιχμηρα χαρακτηριστικη σχεδιαστικη γραμμη διαγραφεται ως το πισω ακρο, τα φωτα σχηματος μπουμερανγκ  και την νεα οροφη – ενα ακομα σχεδιο που φερει την υπογραφη της Nissan – αποπνεοντας μια αερινη αισθηση. Στα επιπλεον χαρακτηριστικα περιλαμβανονται  οι κρυμμενες χειρολαβες στις πισω πορτες, αλλα και μια εκτεταμενη σχεδιαστικη γραμμη οροφης που ενσωματωνοντας μια αεροτομη, προσδιδει οφελη τοσο στην αεροδυναμικη, οσο και στην αισθητικη του αυτοκινητου.

Η μοναδικη εμφανιση του νεου MICRA συνδυαζεται με μια επιλογη απο 10 μοναδικα και ζωντανα εξωτερικα χρωματα, περιλαμβανομενου  και του Energy  Orange. Προσθετες εξωτερικες και εσωτερικες επιλογες εξατομικευσης επιτρεπουν τη δημιουργια 125 διαφορετικων παραλλαγων, με τους μελλοντικους τυχερους  ιδιοκτητες να εχουν το μοναδικο πλεονεκτημα να σφραγισουν με το δικο τους στυλ το νεο τους MICRA.

Ιδιαιτερη προσοχη εχει δοθει στην ανεση του οδηγου, με μια χαμηλοτερη θεση οδηγησης για μια πιο ασφαλη αισθηση χειρισμου στο δρομο. Χαρη στην ακομα καλυτερη ρυθμιση του καθισματος του οδηγου, στο πληρως ρυθμιζομενο τιμονι, αλλα και στη βελτιστη τοποθετηση των πενταλ και του επιλογεα ταχυτητων, γινεται ακομα πιο ευκολο για ολους τους οδηγους να επιτυχουν την ιδανικη θεση οδηγησης. Τα παραπανω σε συνδυασμο με το  εκτεταμενο πλατος και  μεταξονιο του αυτοκινητου, εχουν ως αποτελεσμα την επιτευξη μιας ευρυχωριας στην καμπινα που ειναι  απο τις καλυτερες στην κατηγορια.  Παραλληλα, το κυρτο σχημα στο ταμπλο δινει στην καμπινα μια αναλαφρη, κομψη και ευρυχωρη αισθηση.

Τεχνολογια αιχμης
Το νεο MICRA ειναι το πρωτο αυτοκινητο της Nissan στην κατηγορια Β που προσφερει ενα τοσο εκτεταμενο συνολο προηγμενων χαρακτηριστικων ασφαλειας, διαθεσιμο σε ολες τις εκδοσεις, κανοντας πραξη το οραμα της Nissan για την Ευφυη Οδηγηση (Nissan Intelligent Driving). Τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, που  συνηθως συναντωνται  σε μεγαλυτερα αυτοκινητα, απαρτιζονται απο  τεχνολογιες οπως αυτη του   Lane Departure Prevention (Αποφυγη Εσφαλμενης Αλλαγης Λωριδας), κατι  που υιοθετειται για πρωτη φορα στην κατηγορια. Επιπλεον, για πρωτη φορα σε οχηματα της Nissan στην Ευρωπη, υιοθετειται το Intelligent Emergency Braking (Εξυπνο Συστημα Πεδησης) με αναγνωριση των πεζων, οπου σε συναρτηση με τα Around View Monitor (Συστημα Πανοραμικης Θεασης), Traffic Sign Recognition (Συστημα Αναγνωρισης Οδικων Σηματων), High Beam Assist  (Συστημα Υποβοηθησης Μεγαλης Σκαλας Φωτων) και Blind Spot Warning (Συστημα Προειδοποιησης Τυφλου Σημειου), αποτελουν  τα δομικα στοιχεια για την αναπτυξη της αυτονομης οδηγησης , ως αναποσπαστο μερος του  Nissan Intelligent Mobility.

Ενα ακομα αποκλειστικο χαρακτηριστικο του νεου MICRA αποτελει το  νεο ηχοσυστημα  εξι ηχειων Bose® Personal®, που αναπτυχθηκε μετα απο στενη συνεργασια με τη Nissan.  Αυτο, το πρωτο στο ειδος του ηχοσυστημα,  εχει βελτιστοποιηθει  με δυο ηχεια Bose UltraNearfield ™  οπου σε συνδυασμο με τo  Bose PersonalSpace ™Virtual Audio Technology (Εικονικη Τεχνολογια Ηχου) που ενσωματωνεται στο προσκεφαλο του καθισματος του οδηγου, προσφερει μια αξεπεραστη εμπειρια ακροασης.  Παραλληλα, οι επιβατες απολαμβανουν την τελεια ακουστικη απο τα νεα ηχεια Bose Super65 που εχουν τοποθετηθει στις μπροστινες πορτες, οπως και απο τα tweeters στην καμπινα. 

Συν τοις αλλοις, το νεο MICRA εφοδιαζεται με  μια κεντρικη εγχρωμη οθονη 7 ιντσων που  παρεχει προσβαση στα συστηματα  ηχου και  δορυφορικης πλοηγησης, στο κινητο τηλεφωνο, σε εφαρμογες εξυπνων συσκευων, οπως και στο Siri voice control της Apple μεσω του CarPlay.

Πλαισιο και μηχανικα συνολα

Στο νεο MICRA περιλαμβανονται τα συστηματα  Active Ride Control για βελτιωμενη οδηγικη ανεση και Active Trace Control για μειωμενη υποστροφη και πιο αμεσο  χειρισμο,  συνδυαζοντας την απολαυση με την αυτοπεποιθηση για τον οδηγο του. Επιπλεον, το νεο Nissan MICRA εξοπλιζεται με ενα νεο ηλεκτρικο συστημα διευθυνσης που προσφερει εξαιρετικη αισθηση του  τιμονιου, σε συνδυασμο με υψηλο βαθμο αποκρισης. 

Εκτος των παραπανω, η Nissan εχει δωσει ιδιαιτερη εμφαση στην ηχομονωση της καμπινας του νεου MICRA. Στην ιδια κατευθυνση, εξαιρετικη ειναι και η αεροδυναμικη αποδοση του αυτοκινητου χαρη στην αναθεωρημενης σχεδιασης οροφη καθως και στα  πλευρικα spoiler. Τα παραπανω εχουν ως αποτελεσμα το νεο Micra να διαθετει συντελεστη οπισθελκουσας  Cd 0.29, μεγεθος  κορυφαιο για ενα hatchback.
Σε οτι αφορα του κινητηρες, το νεο MICRA αρχικα θα διατιθεται με εναν  0.9 λιτρων υπερτροφοδοτουμενο τρικυλινδρο κινητηρα βενζινης, καθως  και με τον  diesel 1.5 λιτρων, αμφοτεροι με αποδοση 90hp. Στην γκαμα επιλογων θα ενταχθει συντομα και ενας ατμοσφαιρικος κινητηρας βενζινης 1.0 λιτρων και αποδοσης 73hp. Οι κινητηρες αυτοι, σε συνδυασμο με την αποτελεσματικη αεροδυναμικη του νεου MICRA, σηματοδοτουν για την Nissan ενα ακομη βημα εμπρος στην κατευθυνση του οραματος  Nissan Intelligent Power. 

Το νεο MICRA θα φερει την επανασταση στις προσδοκιες των πελατων της κατηγοριας Β, εισαγοντας ενα μοναδικο μειγμα εντυπωσιακου σχεδιασμου, νεας  διαισθητικης τεχνολογιας με ισχυρο αισθημα αυτοπεποιθησης,  ευελιξιας και επιδοσεων, με  τολμηρες επιλογες χρωματων. Επιπλεον, η ευρυχωρια και τα προηγμενα χαρακτηριστικα που διαθετει, θα προσελκυσουν υποψηφιους αγοραστες που ειτε θετουν ψηλα τον πηχη στην κατηγορια B η προερχονται απο αυτοκινητα μεγαλυτερης κατηγοριας.

Το νεο Nissan MICRA  θα κατασκευαζεται στην Γαλλια και οι πωλησεις του θα ξεκινησουν στην Ευρωπη τον Μαρτιο του 2017.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6-1M9__ASwM]

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6SWx6E9oOh8]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!