Νέο Opel Crossland X : Το πολυμορφικό SUV


Απο το Opel Frontera του 1990 εχουν αλλαξει πολλα στο χωρο των SUV και εχει γινει η δημοφιλεστερη κατηγορια οχηματων. Ετσι και η Opel εντασσει εναν νεο παικτη, το ευελικτο Crossland X που πλαισιωνει το Mokka X στην ανερχομενη αγορα B-CUV/SUV. Εχει πολλα κοινα χαρακτηριστικα με το Peugeot 2008 και μοιραζεται και τους ιδιους κινητηρες, τον 1.2 βενζινης και τον 1.6 πετρελαιοκινητηρα. Η συνεργασια θα επεκταθει και στο επομενο project της Opel το Grandland X, οπου θα βασιζεται στο κορυφαιο Peugeot 3008. Το Crossland X ισως σηματοδοτει το τελος των πολυμορφικων αφου η ταση προσταζει μικρα SUV με την χρηστικοτητα των MPV. Ερχεται τον Μαϊο για να ανταγωνιστει το Renault Captur και το Peugeot 2008.

“Δημιουργηστε ενα αυτοκινητο που να συνδυαζει τις αρετες ενος SUV με το στυλ ενος συγχρονου αυτοκινητου πολης” : Αυτη ηταν η εντολη για τους σχεδιαστες του Crossland X, του μοντερνου νεου crossover της Opel, που θα κανει την πρωτη του δημοσια εμφανιση στο φετινο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης (7- 19 Μαρτιου). Μαζι με το πληρως ηλεκτρικο Ampera-e και τα νεα Insignia Grand Sport και Sports Tourer, το Crossland X δινει το εναυσμα για τη προϊοντικη επελαση της μαρκας με σλογκαν “7 το 17” – επτα νεα μοντελα το 2017.


Το νεο Crossland X πλαισιωνει την προϊοντικη γκαμα της Opel διπλα στο σκληροτραχηλο Mokka X σε ενα πολυ ζωντανο τμημα της αγορας και συγκεκριμενα στην κατηγορια B-CUV/SUV. Οι σχεδιαστες δημιουργησαν μια μοναδικη ερμηνεια της σχεδιαστικης φιλοσοφιας της Opel – “Η Γλυπτικη Τεχνη Συναντα τη Γερμανικη Ακριβεια” – η οποια υποδηλωνει τον μοντερνο αλλα και λειτουργικο χαρακτηρα του Crossland X.



«Το νεο Crossland X ειναι αναμφισβητητα μοντελο Opel και παραλληλα πρωταθλητης στυλ και λειτουργικοτητας» δηλωσε ο Mark Adams, Αντιπροεδρος Ευρωπαϊκου τομεα Σχεδιασης. «Ειμαστε περηφανοι που δημιουργησαμε ενα αυτοκινητο με τοσο ομορφη ισορροπια των δυο στοιχειων, που πετυχαινει μεγιστη ευρυχωρια εσωτερικου σε ενα συμπαγες εξωτερικο αποτυπωμα.»


Το Crossland X διαθετει την κορυφαια ποιοτητα κατασκευης και την αρμονια σχηματων και γραμμων της σχεδιασης Opel. Αναγνωρισιμα στοιχεια ταυτοτητας της μαρκας ειναι η τολμηρη μασκα και τα πτερυγια που πλαισιωνουν περηφανα το εμβλημα του κεραυνου, το χαρακτηριστικο σχημα φτερου των προβολεων και η ‘λεπιδα’ εκατερωθεν του αμαξωματος. Οι επιφανειες ειναι ρεουσες και αναγλυφες, με κοφτες γραμμες ως στοιχειο ακριβειας, ενω η διχρωμη ανεξαρτητη οροφη πλαισιωμενη απο χρωμιο προσφερει ενα υψηλο επιπεδο εξατομικευσης. Η υψηλη ποιοτητα κατασκευης  επιβεβαιωνεται και στους high-tech προβολεις full LED, ενω οι οριζοντιες γραμμες που αγκαλιαζουν το αμαξωμα συνδυαζονται με τα υπερυψωμενα πισω φωτα, δειχνοντας το Crossland X φαρδυτερο.


Η στυλιστικη προσεγγιση του εξωτερικου συνεχιζεται και στο εσωτερικο, που αποπνεει μια αισθηση ευρυχωριας και προσφερει πλουσιους αποθηκευτικους χωρους. Η επιρροη του νεου Insignia και του Astra ειναι εμφανης στο αναγλυφο, οδηγοκεντρικο ταμπλο, που ‘αγκαλιαζει’ τις πορτες δημιουργωντας ενα φιλοξενο περιβαλλον. Διακοσμητικα στοιχεια δενουν αριστα με τη συνολικη σχεδιαση, χαριζοντας σε καθε εκδοση εξοπλισμου τη δικη της προσωπικοτητα.  Διακριτικες πινελιες χρωμιου γυρω απο το ταμπλο και τους αεραγωγους σε συνδυασμο με μαλακες επενδυσεις στο ταμπλο και τις πορτες, ‘μεταφερουν’ ενα μηνυμα ποιοτητας υλικων και κατασκευης. Η μεγαλη, ευχρηστη οθονη αφης και τα διαιρουμενα  60/40 πισω καθισματα, κανουν το εσωτερικο Crossland X ιδανικο για οικογενειες. Προαιρετικα, διατιθενται πισω καθισματα που μετακινουνται εμπρος / πισω σε μια διαδρομη 150 mm δημιουργωντας περισσοτερο χωρο για τα ποδια η χωρο αποσκευων μεχρι 520 L (που μπορει να φτασει τα 1.255 L με την αναδιπλωση των πισω καθισματων).



Η αντοχη και η λειτουργικοτητα του αυτοκινητου εκφραζονται με αρκετα στοιχεια SUV, οπως τα κατω πλαϊνα προστατευτικα και οι προστατευτικες ποδιες μπροστα και πισω. Στο εσωτερικο του Crossland X, οδηγος και επιβατες απολαμβανουν αριστη ορατοτητα χαρη στα υπερυψωμενα καθισματα – τυπικο χαρακτηριστικο SUV – σε ενα αμαξωμα που ειναι κατα 16 cm μικροτερο αλλα κατα 10 cm ψηλοτερο απο αυτο του Astra.


Τα στιλατα και λειτουργικα συμπαγη αυτοκινητα που ειναι καταλληλα για συντομες διαδρομες πολης αλλα και για μακρινα ταξιδια διακοπων γινονται ολο και πιο δημοφιλη μεταξυ των οικογενειων που ζουν σε αστικα κεντρα. Αυτη η δημοτικοτητα αποτυπωνεται στις πωλησεις της κατηγοριας B-CUV/SUV (οπου ενα απο τα bestseller ειναι το πρωτοποριακο Mokka X), που εχουν πενταπλασιαστει απο το 2010. Το Crossland X θα δωσει μεγαλυτερη ωθηση σε αυτη την ανερχομενη αγορα και θα δημιουργησει προσθετες ευκαιριες αναπτυξης για την Opel.



.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fj_5FeIGhyU]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!