Νέο Volvo V90 Cross Country : Πολυτέλεια «εκτός της πεπατημένης»

 Η παραγωγη του ξεκινα το φθινοπωρο, στην Ελλαδα αναμενεται στις αρχες του 2017

Απευθυνεται στον «ανησυχο» αγοραστη της premium κατηγοριας και λατρη της αυτοκινησης που εχει ενα περιπετειωδες lifestyle και εντονο το πνευμα της εξερευνησης


Η Volvo Cars παρουσιαζει το νεο Volvo V90 Cross Country, ενα ιδιαιτερο μοντελο που ερχεται να συμπληρωσει τη σειρα 90, προσφεροντας πλεον μοναδικα Cross Country χαρακτηριστικα και στο ανωτερο τμημα της γκαμας της σουηδικης μαρκας. Προκειται για ενα μοντελο που ενω εχει εντονες οπτικες ομοιοτητες με το επισης ολοκαινουριο V90, το luxury wagon της μαρκας, εντουτοις απευθυνεται σε ενα διαφορετικο κοινο.


Απο το λανσαρισμα του πρωτου Cross Country μοντελου στην αυτοκινητοβιομηχανια, πριν σχεδον 20 χρονια, η Volvo συνδεσε το ονομα της με την κατηγορια των σκληροτραχηλων, παντος δρομου (all-road) και παντος καιρου αυτοκινητων, που στο περασμα των χρονων εγιναν πολυ δημοφιλη. Τα Cross Country μοντελα ανεκαθεν ηταν πολυ σημαντικα για τη Volvo, καθως οι πελατες πολυτελων μαρκων παραδοσιακα διακρινονται απο ενα lifestyle συνυφασμενο με τις εντονες εμπειριες, που συχνα τους οδηγει «εκτος της πεπατημενης», σε αναζητηση νεων συγκινησεων! 


«Το νεο V90 Cross Country διατηρει την απαραμιλλη κομψοτητα του V90, παντρευοντας την με το στοιχειο της περιπετειας, σε ενα μοντελο παντος δρομου που εγγυαται ασφαλεια, ανεση και επιδοσεις ενω ταυτοχρονα προσφερει νεους τροπους οδηγικης απολαυσης», δηλωσε ο Χακαν Σαμουελσον (Håkan Samuelsson), Προεδρος και CEO του Volvo Car Group. 


Με θερμοκρασιες που το χειμωνα αγγιζουν πολικα επιπεδα και το 77% της χωρας να καλυπτεται απο δαση και λιμνες, η Σουηδια θεωρειται ιδανικος τοπος για την εξελιξη και δοκιμη αυτοκινητων που προοριζονται να αντεχουν σε ακραιες καταστασεις. Δεν ειναι τυχαιο που αυτη η τεχνογνωσια αποτελει αναποσπαστο κομματι της κληρονομιας και της παραδοσης της Volvo και εκφραζεται με τον καλυτερο τροπο στα Cross Country μοντελα της.


«Τα αυτοκινητα μας αποτελουν σημειο αναφορας στην αυτοκινητοβιομηχανια για την ασφαλεια και την αντοχη τους στο χρονο. Με προηγμενη τετρακινηση, την αυξημενη αποσταση απο το εδαφος και ενα σασι βελτιστοποιημενο για ανεση και οδικη συμπεριφορα σε καθε ειδους δρομο και καιρικες συνθηκες, το νεο V90 Cross Country αποτελει το ιδανικο μοντελο για τον πελατη της σειρας 90 που εχει εντονο το πνευμα της εξερευνησης», δηλωσε ο Δρ. Πητερ Μερτενς (Dr. Peter Mertens), Ανωτερος Αντιπροεδρος Ερευνας και Αναπτυξης της Volvo Cars.


Χτισμενο πανω στη Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος (Scalable Product Architecture – SPA) το νεο V90 Cross Country εχει περασει με επιτυχια τις πιο απαιτητικες δοκιμες για να σταθει ανταξιο του ονοματος που φερει. Χιλιαδες χιλιομετρων εχουν διανυθει ανα την υφηλιο,  σε τοποθεσιες που ποικιλλουν απο τον παγωμενο Βορρα της Σουηδιας, οπου οι θερμοκρασιες φτανουν ενιοτε και τους -40 βαθμους Κελσιου εως την καυτη, αφιλοξενη ερημο της Αριζονα. 


Αντιστοιχα εντυπωσιακο ειναι το design και στο εσωτερικο του νεου V90 Cross Country. Αυτο που ξαφνιαζει οδηγο και επιβατες ειναι μια πολυτελεια πρωτοφανης για την κατηγορια και τον τυπου του αυτοκινητου. Συνδεσιμοτητα και ψυχαγωγια εχουν την τιμητικη τους, με το εξαιρετικο ηχοσυστημα της Bowers & Wilkins να αποτελει την κορυφαια επιλογη.

Το νεο V90 Cross Country θα κατασκευαζεται στο εργοστασιο της Volvo Cars στην Τορσλαντα, βορεια του Γκετεμποργκ, στη Σουηδια. Η παραγωγη αναμενεται να ξεκινησει τις επομενες εβδομαδες ενω τα πρωτα αυτοκινητα θα εμφανιστουν στη χωρα μας στις αρχες του 2017.


Η ιστορια
Η Volvo Cars παρουσιασε το V70 XC το 1996 δημιουργωντας την Cross Country κατηγορια. Η πρωτη γενια (1997-2000) ξαφνιασε με την εμπορικη της επιτυχια, αποτελωντας μια εναλλακτικη προταση στα διαφορα SUV της εποχης που σχεδιαστικα ηταν βασισμενα πανω στο ιδιο, μαλλον βαρετο «τετραγωνισμενο» μοτιβο. Λειτουργικοτητα, ανεση και ελευθερια κινησης ηταν τα χαρακτηριστικα της πρωτης γενιας. 


Η δευτερη γενια του V70 XC (2000-2007) χαρακτηριστηκε απο πιο τολμηρο και απελευθερωμενο design και ακομα μεγαλυτερη αποσταση απο το εδαφος. Με την παρουσιαση του XC90, του πρωτου SUV των Σουηδων το 2002, το V70 XC απεκτησε πιο προηγμενο συστημα τετρακινησης και μετονομαστηκε σε XC70, παιρνοντας τη θεση του ως το μικροτερο μοντελο διπλα στο XC90.


Η τριτη γενια του XC70 παρουσιαστηκε το 2007, δινοντας πλεον μεγαλυτερη εμφαση στην  κομψοτητα και την πολυτελεια. Γνωρισε μεγαλη επιτυχια ιδιως στη Β. Αμερικη, με περισσοτερο απο το μισο της παραγωγης να προωθειται στην αλλη ακρη του Ατλαντικου.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!