Οδηγίες για ασφαλή οδήγηση τον χειμώνα, από την Opel


Ειναι απολαυστικο να κανεις τσουληθρα στο χιονι η τον παγο – αρκει να φορας σκι η να καθεσαι σε ελκηθρο. Για τους οδηγους ομως, τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Καθως οι πρωτες παγερες νυχτες εφτασαν αιφνιδιαστικα, ηρθε η ωρα της προετοιμασιας για χειμερινες συνθηκες στους δρομους. Αυτο ισχυει τοσο για τον οδηγο οσο και για το αυτοκινητο. Η Opel βοηθα να αντιμετωπισετε το ψυχος προσφεροντας πολυαριθμα χαρακτηριστικα ανεσης και ασφαλειας που μειωνουν την επικινδυνοτητα κατα τη διαρκεια της κρυας εποχης του χρονου. Με εξοπλισμο οπως προσαρμοζομενο συστημα all-wheel drive, φωτα IntelliLux LED® matrix, θερμαινομενο τιμονι η προσθετο συστημα θερμανσης – τα οχηματα Opel ειναι αριστα προετοιμασμενα για τους προσεχεις μηνες.


Βγειτε στο δρομο – με τα σωστα ελαστικα

Τα χειμερινα ελαστικα διασφαλιζουν καλυτερο κρατημα στο δρομο και μικροτερες αποστασεις φρεναρισματος στο χιονι. «Το βαθος πελματος τεσσαρων εως πεντε χιλιοστων ειναι κρισιμης σημασιας» δηλωσε ο πρεσβευτης της μαρκας Opel, Joachim “Jockel” Winkelhock. Ο πρωην νικητης του Le Mans 24 Ωρων συνεχισε εξηγωντας οτι η σωστη αποθηκευση των ελαστικων ειναι εξ ισου σημαντικη. «Το ελαστικο δεν προσφερει πλεον τη σωστη προσφυση εαν ειναι πορωδες – τοτε αποδιδει μονο σαν θερινο ελαστικο.» Το ιδιο σημαντικο ειναι να γεμιζετε το δοχειο υγρου πλυσης παρμπριζ με αντιψυκτικο. Αυτο αποτρεπει το παγωμα των σωληνωσεων το νερου και των μπεκ, με αποτελεσμα τη βελτιστη ορατοτητα σε ολες τις συνθηκες.


Προσαρμοζομενο συστημα all-wheel drive διασφαλιζει μεγιστη προσφυση

Η καταλληλη τεχνολογια κινησης σας προσφερει επισης ξεγνοιασια σε παγωμενους η ολισθηρους δρομους. Μοντελα οπως τα MOKKA X, Insignia και Insignia Country Tourer βοηθουν τους οδηγους να αντιμετωπισουν το χιονι, τη λασπη και τον παγο χαρη στο adaptive all-wheel drive (AWD). Το συστημα κατανεμει την ισχυ αναλογα με τις αναγκες σε κλασματα του δευτερολεπτου, διασφαλιζοντας ετσι μεγιστη ελκτικη προσφυση.

Γενικα, το οδηγικο στυλ πρεπει να προσαρμοζεται στις εκαστοτε συνθηκες που σημαινει οτι απαιτειται μεγαλυτερη αποσταση ασφαλειας και πιο προνοητικη οδηγηση. Οι αποτομοι ελιγμοι διευθυνσης πρεπει να αποφευγονται σε ολισθηρες συνθηκες. Και οταν τα χειμερινα ελαστικα δεν παρεχουν επαρκη ασφαλεια σε δρομους καλυμμενους με χιονι, τοτε οι αλυσιδες χιονιου ειναι η μονη λυση. Ο Joachim Winkelhock προτεινει τη συμμετοχη σε ενα προγραμμα εκπαιδευσης οδηγων πριν ξεκινησει ο χειμωνας. «Ειναι εξαιρετικα σημαντικο να αποκτησεις την αισθηση του αυτοκινητου και των φρενων.» Οι οδηγοι χρειαζεται να μαθουν πως να χρησιμοποιουν τα high-tech “εργαλεια” τους σωστα και να εξοικειωθουν με τη λειτουργικοτητα των συστηματων ελεγχου προσφυσης (TC) και ABS. Ο θρυλος του μηχανοκινητου αθλητισμου εδωσε μια ακομα συμβουλη: «Πηγαινετε σε ενα μεγαλο, αδειο χωρο σταθμευσης οταν βρεχει η χιονιζει και πατηστε τα φρενα δυνατα για να δειτε πως αντιδρα το αυτοκινητο.» Ο Winkelhock συνεχισε εξηγωντας οτι οσοι αποκτησουν μια τετοια εμπειρια, μπορουν να επωφεληθουν σε δυσκολες καταστασεις.


Φωτιστε την ημερα (και τη νυχτα) σας με IntelliLux LED®

Η βροχη, το χιονι και ο παγος συνηθως πηγαινουν παρεα με τις μεγαλες νυχτες και τη σκοτεινια του χειμωνα. Ωστοσο, υπαρχει το καλυτερο αντιδοτο: ονομαζεται IntelliLux LED®. Το ευφυες συστημα φωτισμου matrix φωτιζει την ημερα σας ταξιδευοντας με ενα Opel Astra. Ιδιως οσοι καθημερινα φευγουν απο το σπιτι νωρις το πρωι για να επιστρεψουν το βραδυ θα εκτιμησουν τα πλεονεκτηματα της πρωτοποριακης τεχνολογιας φωτισμου της Opel. Αλλωστε, ο κινδυνος εμπλοκης σε ατυχημα αυξανεται οσο το φυσικο φως μειωνεται. Αυτο σημαινει οτι οι οδηγοι που μπορουν να βλεπουν πιο μακρια βρισκονται σαφως σε πλεονεκτικη θεση. Το συστημα φωτισμου adaptive LED matrix προσαρμοζεται στις επικρατουσες συνθηκες και επιτρεπει την οδηγηση με τη μεγαλη σκαλα φωτων – χωρις να ενοχλει τους αλλους οδηγους. Επισης βοηθα στον εντοπισμο ζωων στην ακρη του δρομου νωριτερα σε σχεση με τη συμβατικη μεσαια σκαλα.

Αλλα μοντελα Opel οπως το MOKKA X η το Zafira φωτιζουν το δρομο και το περιβαλλον με τεχνολογια full LED AFL. Το συστημα AFL LED προσαρμοζει αυτοματα το φωτισμο των προβολεων συμφωνα με την οδηγικη κατασταση, διασφαλιζοντας ετσι τη βελτιστη εφικτη αποδοση. Στη Γερμανια,  ο πισω προβολεας ομιχλης επιτρεπεται να ενεργοποιειται οταν εχει ομιχλη και η ορατοτητα ειναι μικροτερη των 50m – οχι οταν χιονιζει η βρεχει.


Προσθετο συστημα θερμανσης, θερμαινομενα καθισματα και τιμονι

Πολλα ατυχηματα κατα τη διαρκεια του χειμωνα συμβαινουν στην αρχη του ταξιδιου οταν το παρμπριζ και τα παραθυρα δεν εχουν καθαριστει εντελως απο τον παγο. Επομενως, οι οδηγοι πρεπει να φευγουν απο το σπιτι λιγα λεπτα νωριτερα απο οσο συνηθως, ενω μια ξυστρα παγου και σπρεϊ για την κλειδαρια μπορει να αποδειχτουν πολυ χρησιμα. Καθαριστε εντελως το αυτοκινητο απο το χιονι εαν εχει χιονισει ολη νυχτα – ακομα και τις πινακιδες κυκλοφοριας. Ετσι οι οδηγοι που ακολουθουν δεν θα αιφνιδιαζονται απο κομματια χιονιου η παγου που ξεκολλανε απο την οροφη η γλιστρανε απο το παρμπριζ σε ενα αποτομο φρεναρισμα.

Τα συστηματα προσθετης θερμανσης κανουν το ξυσιμο παγου, τις παγωμενες κλειδαριες θυρων και τα θολα παραθυρα προβλημα του παρελθοντος, ενω η βελτιωμενη ορατοτητα αυξανει την ασφαλεια. Το συστημα προσθετης θερμανσης Opel διατιθεται για τα ελαφρα επαγγελματικα οχηματα Vivaro και Movano και ολα τα επιβατικα μοντελα, απο το Corsa μεχρι το Astra, απο το GTC μεχρι το Meriva και απο το MOKKA X μεχρι το Zafira. Ωστοσο, η εργοστασιακη λυση που προσφερει η Opel δεν ειναι απλα μια λειτουργια για την ευεξια των επιβατων. Προστατευει παραλληλα τον κινητηρα φροντιζοντας εχει λιγοτερες επιπτωσεις στο περιβαλλον στο ξεκινημα της λειτουργιας του συγκριτικα με μια κρυα εκκινηση. Τοσο το λιπαντικο οσο και ο καταλυτικος μετατροπεας φτανουν ταχυτερα στη θερμοκρασια λειτουργιας κατα τη διαρκεια μιας ζεστης εκκινησης. Αυτο μειωνει τη φθορα και περιοριζει τους ρυπους κατα την εκκινηση.


Το θερμαινομενο τιμονι που προσφερεται για τα περισσοτερα μοντελα της Opel παρεχει προσθετη ανεση σε κρυες συνθηκες. Σε λιγοτερο απο ενα λεπτο, ο οδηγος ηδη νιωθει μια ευχαριστη ζεστασια. Η ευεξια του οδηγου και του συνοδηγου αυξανονται με τα θερμαινομενα καθισματα ( θερμανση εδρας & πλατης). Οι πισω επιβατες του Opel Astra μπορουν επισης να απολαυσουν μια ζεστη πλατη. Αυτο συνεπαγεται ενα πλεονεκτημα ασφαλειας – δεδομενης της ευχαριστης θερμοκρασιες στο εσωτερικο, οι οδηγοι δεν χρειαζεται να φορανε χοντρα ρουχα που εμποδιζουν τη λειτουργικοτητα της ζωνης ασφαλειας.

Διαβασε εδω, πως να προετοιμασεις το αυτοκινητο σου για τον χειμωνα

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!