Οι Βρυξέλες γίνονται η 10η πόλη του προγράμματος κοινοχρησίας οχημάτων


Το BMW Group και η Sixt SE επεκτεινουν το προγραμμα κοινοχρησιας οχηματων (car sharing).
Πεντε χρονια premium ‘car sharing’. Περισσοτεροι απο 600.000 πελατες. Η κοινοχρησια οχηματων ειναι η σημαντικοτερη κινητηρια δυναμη της ηλεκτρικης μετακινησης. Πανω απο τρια εκατομμυρια ηλεκτρικα χιλιομετρα απο το 2013.

Με τον εορτασμο της 5ης επετειου του, το προγραμμα κοινοχρησιας οχηματων (car sharing) DriveNow επεκτεινει τις υπηρεσιες του στις Βρυξελες. Η Βελγικη πρωτευουσα ειναι δεκατη Ευρωπαϊκη πολη οπου θα λειτουργησει η κοινοπραξια premium car sharing των BMW Group και Sixt SE. Η υπηρεσια car sharing χωρις τοπικο υποκαταστημα εχει επιτραπει στις Βρυξελες απο τον Ιουνιο, με μια γκαμα μοντελων BMW και ΜΙΝΙ συμφωνα με την ευελικτη φιλοσοφια κοινοχρησιας οχηματων.

Με την ευκαιρια της 5ης επετειου του DriveNow, ο Peter Schwarzenbauer, μελος Δ.Σ. της BMW AG υπευθυνος για MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, Aftersales & Mobility Services δηλωσε: «Με χαρα καλωσοριζουμε τις Βρυξελες ως τη 10η πολη του DriveNow. Tι καλυτερο δωρο για την επετειο των πεντε χρονων premium car sharing στην Ευρωπη. Οσον αφορα τους πελατες, ηδη κατεχουμε το μεριδιο του λεοντος στη Γερμανικη αγορα car-sharing και στοχος ειναι να πετυχουμε κατι αναλογο και στην Ευρωπη. Ειμαστε πεπεισμενοι οτι οι premium υπηρεσιες ατομικης μετακινησης που προσφερουμε θα αποτελεσουν σημαντικο παραγοντα επιτυχιας στο μελλον. Ασφαλως οι υπηρεσιες δεν προκειται αντικαταστησουν την αυτοκινητιστικη μας δραστηριοτητα, απλα ειναι μια σημαντικη προσθηκη στις επιχειρηματικες μας δραστηριοτητες. Γι’ αυτο αναζηταμε συνεχως την επομενη περιοχη για τη λειτουργια του DriveNow».

Μετα το λανσαρισμα του στο Μοναχο τον Ιουνιο του 2011, το DriveNow επεκτεινει σταθερα της υπηρεσιες μετακινησης στην Ευρωπη και μεχρι στιγμης απαριθμει πανω απο 600.000 πελατες. Εκτος απο τις πεντε Γερμανικες περιοχες (Βερολινο, Αμβουργο, Μοναχο, Ντισελντορφ και Κολωνια), οι υπηρεσιες DriveNow διατιθενται σε Λονδινο, Βιεννη, Κοπεγχαγη, Στοκχολμη και – απο αυτο το μηνα – στις Βρυξελες. Στη Γερμανια, το DriveNow καταγραφει κατα μεσο ορο πανω απο μισο εκατομμυριο ταξιδια το μηνα. Η μεση διαδρομη κυμαινεται μεταξυ 8 και 15 km και η διαρκεια της ειναι περιπου 20 – 40 λεπτα.

Τα ηλεκτρικα οχηματα εμφανιστηκαν για πρωτη φορα στο στολο του DriveNow το καλοκαιρι του 2013. Σημερα, η κοινοπραξια προσφερει ηλεκτρικα BMW i3 σε ολες σχεδον τις πολεις δραστηριοποιησης. Το 20% των οχηματων ολοκληρου του στοχου κινειται ηλεκτρικα και πανω απο 150.000 πελατες ειχαν την πρωτη τους εμπειρια με ηλεκτρικο οχημα μεσω του DriveNow, ενω τα ηλεκτρικα οχηματα της εταιριας εχουν καλυψει πανω απο 3 εκατομμυρια χιλιομετρα συνολικα.

Το BMW Group πιστευει οτι το car sharing με χρηση ηλεκτρικων οχηματων ειναι ζωτικης σημασιας για ευκολη προσβαση των πελατων στην ηλεκτροκινηση, μειωνοντας τους ρυπους στις πολεις και συμβαλλοντας στη βελτιωση της ποιοτητας ζωης σε ενα αστικο περιβαλλον.

Η συνεχης επεκταση της κοινοχρησιας οχηματων ευθυγραμμιζεται με την εταιρικη στρατηγικη NUMBER ONE > NEXT, που παρουσιαστηκε το Μαρτιο απο τον Harald Krüger, Προεδρο Δ.Σ. της BMW AG. Στο πλαισιο αυτης της στρατηγικης, η περαιτερω εξελιξη των πελατοκεντρικων υπηρεσιων μετακινησης θα ειναι απο τους κυριοτερους τομεις επιχειρηματικου ενδιαφεροντος του μελλοντος.

Με κοινοπραξιες οπως DriveNow, ParkNow η ChargeNow, το BMW Group συνειδητοποιησε πολυ γρηγορα την αυξανομενη σημασια των ψηφιακων υπηρεσιων.

Σε αυτο το πλαισιο, το BMW Group λανσαρισε το ReachNow στο Σιατλ (ΗΠΑ) τον Απριλιο. Το ReachNow ειναι μια πιο εξελιγμενη εκδοχη της φιλοσοφιας car-sharing, προσφεροντας Chauffeur Service, υπηρεσια παραδοσης αυτοκινητου, ‘car sharing’ για κλειστες ομαδες χρηστων, ενοικιαση ιδιωτικων οχηματων και χρηση αυτοκινητου για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Η Β. Αμερικη θεωρειται ιδανικη αγορα για πιλοτικη λειτουργια του προγραμματος. Σκοπος ειναι η εξαπλωση της αστικης και βιωσιμης μετακινησης ενω υπαρχουν σχεδια για περαιτερω επεκταση της υπηρεσιας ReachNow και σε αλλες πολεις των ΗΠΑ.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!