Οι επιστήμονες της Nissan, αποκάλυψαν τον μαθηματικό τύπο μέτρησης του ενθουσιασμού των οπαδών στο ποδόσφαιρο !


Με τον τελικο του UEFA Champions League να ειναι προ των πυλων, η Nissan, επισημος χορηγος της κορυφαιας αυτης ποδοσφαιρικης διοργανωσης,  αποκαλυψε την επιστημονικη φορμουλα για τον υπολογισμο του ενθουσιασμου στο ποδοσφαιρο.

Σε συνεργασια με εμπειρογνωμονες της αθλητικης επιστημης στο Πανεπιστημιο του Loughborough, ο Δεικτης Ενθουσιασμου της Nissan (η αλλιως Nissan Excitement Index), χρησιμοποιει δεδομενα που συγκεντρωνονται μεσω των φυσιολογικων αντιδρασεων των οπαδων του ποδοσφαιρου, καθως αυτοι παρακολουθουν αγωνες του UEFA Champions League. Με βαση αυτες τις αντιδρασεις, η Nissan εχει αναπτυξει εναν μαθηματικο τυπο που εχει ως εξης :

NISSAN EXCITEMENT INDEX 
Μαθηματικος τυπος μετρησης ενθουσιασμου σε εναν ποδοσφαιρικο αγωνα=

Κοκκινο= Γηπεδουχος Μπλε= Φιλοξενουμενη ομαδα

G= Αριθμος Γκολ που σκοραραν  

Y= Κιτρινες Καρτες

R= Κοκκινες Καρτες

S = Παρουσια Σημαντικων Παικτων

C = Χωρητικοτητα Σταδιου

MA = Αριθμος θεατων στο γηπεδο TG = Χρονος που μπηκε το Γκολ

U = Καταταξη της ομαδας στην UEFA 

H=Γηπεδουχος Ομαδα

A=Φιλοξενουμενη Ομαδα

Για να επιτυχουν αυτο το αποτελεσμα, η Nissan και το Πανεπιστημιο του Loughborough διεξηγαγαν ζωντανα “πειραματα ενθουσιασμου” με ζευγαρια οπαδων του ποδοσφαιρου στις κερκιδες, κατα τη διαρκεια εξι αγωνων του UEFA Champions League. Οι οπαδοι που συμμετειχαν στα πειραματα, “φορουσαν” ειδικο εξοπλισμο που επετρεπε στους επιστημονες να παρακολουθουν μια σειρα απο δεδομενα, συμπεριλαμβανομενων της καρδιακης συχνοτητας, του ρυθμου αναπνοης, αλλα και της ηλεκτρο-δερμικης δραστηριοτητας, προκειμενου να εξεταστει η φυσιολογικη επιδραση του ενθουσιασμου στην συμπεριφορα τους. Στη συνεχεια, το Πανεπιστημιο του Loughborough συνδυασε τα δεδομενα που συγκεντρωθηκαν με τα επισημα στατιστικα στοιχεια απο τον οργανισμο της Opta, προκειμενου να διαμορφωθει ο συγκεκριμενος μαθηματικος τυπος του Δεικτη Ενθουσιασμου απο τη Nissan !

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!