Οι νεαροί Ευρωπαίοι οδηγοί, τρέχουν υπερβολικά, χρησιμοποιούν Smartphones και οδηγούν μεθυσμένοι!



Μαλιστα αρκετοι νεοι οδηγουν χωρις τη συγκαταθεση των γονιων τους!
Μια νεα ερευνα της Ford αποκαλυπτει ποσο ριψοκινδυνοι ειναι οι νεαροι οδηγοι πισω απο το τιμονι του αυτοκινητου της οικογενειας. Τα αποτελεσματα ειναι σοκαριστικα, αφου μια μεγαλη πλειοψηφια των ερωτηθεντων, οδηγει το αυτοκινητο της μαμας και του μπαμπα χωρις να τους ρωτησουν, παραβιαζουν τα ορια ταχυτητας, οδηγουν μεθυσμενοι και χρησιμοποιουν smartphones βγαζοντας selfies η ανταλλασσουν μηνυματα μεσω εφαρμογων!

Ετσι οι …στρεσαρισμενοι γονεις καλυπτουν τα εξοδα – στο σπιτι και στο δρομο, αφου η ελλειψη εργασιας αφενος και το υψηλο κοστος στεγασης αφετερου αναγκαζουν τους νεους να μενουν μεγαλυτερο διαστημα στο πατρικο τους


Η Ford ενημερωνει τους νεους οδηγους για τους κινδυνους κατα την οδηγηση μεσα απο το προγραμμα Ford Driving Skills for Life και βοηθα τους γονεις με την τεχνολογια Ford My Key.

Οι νεαροι οδηγοι ριψοκινδυνευουν στο τιμονι των αυτοκινητων των γονιων τους – που ενδεχεται να δανειζονται χωρις καν να παρουν την αδεια – τρεχοντας με υπερβολικη ταχυτητα, χρησιμοποιωντας κινητα τηλεφωνα και οδηγωντας μεθυσμενοι.

Αυτα ειναι τα ευρηματα νεας ερευνας που εγινε για λογαριασμο της Ford, η οποια τονιζει την αναγκη για ειδικη εκπαιδευση οδηγων στην Ευρωπη, οπου τα τροχαια ατυχηματα ειναι η κυρια αιτια θανατου για νεαρους οδηγους, και οπου οι οικονομικες πιεσεις αναγκαζουν τους νεαρους ενηλικες να ζουν στο πατρικο τους περισσοτερο διαστημα.

Η συντριπτικη πλειοψηφια, το 82%, των ερωτηθεντων οδηγει το αυτοκινητο της οικογενειας, το 39% εχει παραβιασει το οριο ταχυτητας, το 35% οδηγει χωρις τη συγκαταθεση των γονιων, ενω το 27% χρησιμοποιει smartphones για τηλεφωνηματα, μηνυματα η selfies. Τελος, ενα 6% οδηγει υπο την επηρεια αλκοολ.   

«Η επιστροφη στο πατρικο – η η συνεχης διαμονη εκει – μπορει να οδηγησει σε προστριβες μεταξυ γονιων και παιδιων που ειναι πλεον ενηλικες» δηλωσε ο Jim Graham, manager του προγραμματος εκπαιδευσης Ford Driving Skills for Life. «Οι νεαροι ενηλικες μπορει να βλεπουν το οικογενειακο αυτοκινητο σαν εισιτηριο για την ελευθερια, η βαση για κοινωνικες δραστηριοτητες. Αλλα για την ασφαλεια τη δικη τους και των υπολοιπων χρηστων του δρομου – κυριως εαν οδηγουν ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο απο αυτο που ειχαν συνηθισει – ειναι απαραιτητο να διασφαλιζεται η υπευθυνη οδηγηση.»

Στην Ευρωπη, περιπου οι μισοι απο τους νεους ηλικιας 18 – 29 ετων ζουν στο σπιτι με τη μαμα και το μπαμπα. Η υψηλη ανεργια των νεων και τα τσουχτερα ενοικια συμβαλλουν στην κατασταση αυτη. Οι φοιτητες συχνα επιστρεφουν στο πατρικο μετα τις σπουδες – ειναι το λεγομενο φαινομενο της “γενιας μπουμερανγκ”.

Απο τους ερωτηθεντες, το 74% εχει δικο του αυτοκινητο αλλα εξακολουθει να οδηγει το οικογενειακο, κυριως για λογους οικονομιας, η για να κανει φιγουρα στους φιλους του. Για τους γονεις, αυτο μπορει να επιφερει σημαντικα κοστη. Συμφωνα με την ερευνα, η διαμονη ενος νεαρου ενηλικα στο πατρικο, μπορει να μεταφραζεται σε κοστος πανω απο  4.300 ευρω το χρονο – συνυπολογιζομενων των προσθετων ασφαλιστικων εισφορων, του καυσιμου και των επισκευων.

Η Ford Ευρωπης εχει επενδυσει συνολικα 12 εκατομμυρια ευρω σε εκπαιδευση μεσω του αναγνωρισμενου προγραμματος Ford Driving Skills for Life απο το 2013. Το προγραμμα αυτο απευθυνεται κυριως σε νεους οδηγους και προσφερει δωρεαν πρακτικα μαθηματα που καλυπτουν αναγνωριση κινδυνων, χειρισμο οχηματος, διαχειριση ταχυτητας και χωρου. Το προγραμμα υπογραμμιζει επισης τους κινδυνους που κρυβει η διασπαση της προσοχης απο τα social media, οπως η ανταλλαγη μηνυματων και η ληψη selfies στο τιμονι, καθως και οι κινδυνοι οδηγησης υπο την επηρεια αλκοολ, η της οδηγησης μετα απο καταναλωση φαρμακων.

Περα απο το προγραμμα Ford Driving Skills for Life, η Ford προσφερει στα μοντελα της το Ford MyKey Η τεχνολογια αυτη επιτρεπει στους γονεις να προγραμματιζουν το δευτερο κλειδι του αυτοκινητου – αυτο που συνηθως δινουν στα παιδια τους –  και με αυτο τον τροπο να παραμετροποιουν διαφορες λειτουργιες του με σκοπο την ασφαλεστερη οδηγηση. Το MyKey μπορει να παρεμποδιζει την απενεργοποιηση του ESP, να αποτρεπει τις εισερχομενες κλησεις κατα την οδηγηση, να περιοριζει την τελικη ταχυτητα του αυτοκινητου και να απενεργοποιει τελειως το ηχοσυστημα εαν οι επιβαινοντες δε φορουν ζωνες ασφαλειας.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ike2VXuIwF4]

Οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6D4pj0ncDFE]

Οδηγηση μετα απο καταναλωση φαρμακων .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UriQNCIS83E]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!