Οι πινακίδες στην Αθήνα «έλαμψαν» ξανά


Συνολικα 644 πινακιδες εχουν αποκατασταθει σε 3 Δημους της Αττικης απο 160 εθελοντες στο πλαισιο των Clean Up-Safety Days


Με μεγαλη επιτυχια ολοκληρωθηκε η 3η δραση της πρωτοβουλιας Clean Up-Safety Days που πραγματοποιηθηκε στις 3 Νοεμβριου στο Δημο Δαφνης – Υμηττου, καθως περισσοτερες απο 192 πινακιδες οδικης σημανσης αποκατασταθηκαν απο την LeasePlan Hellas και το Ινστιτουτο Οδικης Ασφαλειας «Πανος Μυλωνας», με την αμεριστη συμβολη του Δημου και της Διευθυνσης Τροχαιας Αττικης.


Με σημειο εκκινησης την Πλατεια Κολοκοτρωνη στο μετρο της Δαφνης και συνθημα «Καθαρες Πινακιδες – Ασφαλεστεροι Δρομοι», 40 εργαζομενοι της LeasePlan Hellas και μελη του Ινστιτουτου Οδικης Ασφαλειας «Πανος Μυλωνας» ενωσαν τις δυναμεις τους ξανα με στοχο να καθαρισουν οσο το δυνατον περισσοτερες βανδαλισμενες πινακιδες οδικης σημανσης στις κεντρικες οδους της περιοχης και τα καταφεραν για ακομη φορα!

H εκστρατεια Clean Up-Safety Days ξεκινησε απο το Ι.Ο.ΑΣ «Πανος Μυλωνας» και την LeasePlan Hellas τον Απριλιο του 2016 με πρωτο σταθμο την Καλλιθεα, οπου 266 πινακιδες εγιναν «καινουριες» και συνεχιστηκε τον Ιουνιο στην Ελευσινα, οπου παρα την υπερβολικη ζεστη, 186 πινακιδες εγιναν και παλι ορατες.


Σημερα, με την ολοκληρωση και της 3ης Clean Up-Safety Day, περισσοτερες απο 640 πινακιδες εχουν αποκατασταθει σε τρεις δημους της Αττικης, ενω συνολικα 160 εθελοντες της LeasePlan και του Ι.Ο.ΑΣ «Πανος Μυλωνας» εχουν συμβαλλει ενεργα στην υλοποιηση και ολοκληρωση των τριων αυτων δρασεων που διασφαλιζουν ασφαλεστερη οδηγηση, προληψη των τροχαιων ατυχηματων και βελτιωση της καθημερινοτητας των οδηγων και των πεζων.


Ο κ. Χρηστος Παπαγιαννοπουλος, Εμπορικος Διευθυντης της LeasePlan Hellas, δηλωσε: «Ειναι μεγαλη χαρα για εμας που η 3η Clean Up-Safety Day δραση ολοκληρωθηκε επιτυχως χαρη στην εξαιρετικη μας συνεργασια με το Ινστιτουτο Οδικης Ασφαλειας ‘Πανος Μυλωνας’ και τον αδιακοπο εθελοντισμο των ανθρωπων της LeasePlan Hellas. Μεχρι τωρα εχουμε πετυχει πολυ σημαντικα αποτελεσματα σε τρεις δημους της Αττικης, καθαριζοντας 644 βανδαλισμενες πινακιδες οδικης σημανσης, και ειμαστε περηφανοι που αποτελουμε ενεργο υποστηρικτη μιας πρωτοβουλιας που στηριζει εμπρακτα την υπευθυνη και ασφαλη οδηγηση στις πολεις μας».

«Ολοκληρωνουμε τον πρωτο κυκλο της εκστρατειας «Καθαρες Πινακιδες – Ασφαλεστεροι Δρομοι» με την εξορμηση μας στο Δημο Δαφνης-Υμηττου. Μας συγκινει και μας ενδυναμωνει η ανταποκριση του κοσμου και η απηχηση αυτης της προσπαθειας που γιγαντωνεται και συσπειρωνει ενεργους πολιτες εναντια στην υποβαθμιση της ποιοτητας ζωης. Δεσμευομαστε οτι θα συνεχισουμε ανταποκρινομενοι στην προκληση να βελτιωσουμε την ασφαλεια και τον πολιτισμο στις μετακινησεις μας», σχολιασε η Προεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πανος Μυλωνας», Βασιλικη Δανελλη-Μυλωνα.


Ο κ. Μιχαλης Σταυριανουδακης, Δημαρχος Δαφνης-Υμηττου σχολιασε «Οι πινακιδες δυστυχως τα τελευταια χρονια αποτελουν μεσο εκτονωσης της κοινωνιας με αποτελεσμα πολλες ζωες να κινδυνευουν, ακομα και σε μικρες διαδρομες. Οι Δημοι δεν εχουν τη δυνατοτητα να καθαριζουν συνεχεια τα σηματα απο σπρεϊ και αυτοκολλητα. Η δραση αυτη ειναι μια αφορμη και ο πολιτης να συνειδητοποιησει πως η καταστροφη των πινακιδων ειναι εις βαρος της ζωης ολων μας. Θελω να πιστευω οτι περα απο την προσπαθεια που κανει το Ινστιτουτο και οι εθελοντες, θα μπορεσουμε ολοι μας να συνεχισουμε να προστατευουμε τις πινακιδες. Πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι πολιτισμος και ασφαλεια σημαινει και καθαρες πινακιδες».

www.cleanupsafetyday.com

 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!