Οι πρώτες φωτό από το εσωτερικό του νέου ID.4

 


  Αφθονοι χωροι, ξεκαθαρο design, επιδραστικος φωτισμος και υλικα ταπετσαριας με τη σφραγιδα της αειφοριας: το εσωτερικο του ID.4ειναι ενα μοντερνο σαλονι με feelgood αυρα που ξεδιπλωνει το χαρακτηρα του πρωτου πληρως ηλεκτρικου SUV της Volkswagen, σε ολες τις αισθησεις.

 


  Το λανσαρισμα του ID.4 πλησιαζει ολο και πιο κοντα, με τα πρωτα οχηματα να ειναι προγραμματισμενα να παραδοθουν στους τυχερους κατοχους πριν απο το τελος του ετους. Στο οχι μακρινο μελλον, το ID.4 θα βρει τη θεση του στην παγκοσμια, ακμαζουσα κατηγορια των compact SUV – με σχεδια παραγωγης και διαθεσης του eSUV οχι μονο στην Ευρωπη, αλλα και στην Κινα και αργοτερα στις Η.Π.Α.. Σε αντιθεση με τα υπολοιπα μοντελα της Volkswagen, το εσωτερικο του ID.4 επιδεικνυει ενα νεο χαρακτηρα, επειδη το μικρων διαστασεων ηλεκτροκινητηριο συστημα εξασφαλιζει μεγαλη ευρυχωρια. Ο Klaus Zyciora, Επικεφαλης Design του Volkswagen Group, συνοψιζει το εσωτερικο του καινοτομου SUV σε μια εντυπωσιακη φραση: «ελευθερια στο εξωτερικο, ελευθεροι χωροι στο εσωτερικο». Συμπληρωνει πως «το ID.4 φερνει μια νεα αισθηση ευρυχωριας στην κατηγορια του χαρη στην ΜΕΒ, την αρθρωτη πλατφορμα για την ηλεκτροκινηση, της Volkswagen».

 

 

  Τυπικα SUV: μεγαλα ανοιγματα πορτων, ψηλα τοποθετημενα καθισματα – Η εισοδος στο οχημα ειναι απο μονη της μια ευχαριστηση. Οι χειρολαβες στις πορτες του ID.4 βρισκονται στο ιδιο επιπεδο με το αμαξωμα και διαθετουν αυτοματο ξεκλειδωμα. Ο οδηγος και οι επιβατες εχουν προσβαση στο οχημα μεσω μεγαλων ανοιγματων θυρων και επωφελουνται απο ψηλα τοποθετημενα καθισματα, ενω η πισω σειρα τους προσφερει τοσο χωρο οσο ενα συμβατικο SUV στην επομενη υψηλοτερη κατηγορια. Παραπανω απο εντυπωσιακα αφθονοι και οι χωροι για τις αποσκευες – 543 λιτρα με τα πισω καθισματα σε ορθια θεση!

 


  Ο εσωτερικος σχεδιασμος του ID.4 υπογραμμιζει την αισθηση ευρυχωριας: οπως και στον εξωτερικο σχεδιασμο, οι επιφανειες ρεουν και οι γραμμες ειναι απαλες αλλα ξεκαθαρες, χωρις να ειναι φλυαρες. Ο πινακας ταμπλο φαινεται να αιωρειται, καθως δεν συνδεεται με την κεντρικη κονσολα, η οποια εχει σχεδιαστει ως ανεξαρτητο στοιχειο. Μια προαιρετικη, μεγαλη γυαλινη πανοραμικη ηλιοροφη με κλιση, προσφερει απεριοριστη θεα στον ουρανο. Καθως πεφτει το σκοταδι, ο ατμοσφαιρικος φωτισμος μπορει να ρυθμιστει σε φασμα 30 χρωματων, για να οριζει εντυπωσιακες σχεδιαστικες γραμμες και λειτουργιες στο εσωτερικο του οχηματος. Ο Klaus Zycioraυπογραμμιζει οτι «ολοκληρο το concept των οθονων και ο τροπος λειτουργιας εχουν σχεδιαστει με γνωμονα τη λογικη συνεχεια του χειρισμου, η διαισθητικη λειτουργικοτητα του ID.4 φερνει μια νεα, ηλεκτρικη ευκολια στην κατηγορια των compact SUV».

 


  Το ID. Light ειναι μια νεα δυνατοτητα σε ολα τα ID. μοντελα – μια λεπτη λωριδα κατω απο το παρμπριζ. Υποστηριζει τον οδηγο σε πολλες καταστασεις, με διαισθητικα εφε φωτισμου σε διαφορετικα χρωματα. Ως αποτελεσμα, το ID. Light επισημαινει στον οδηγο οτι το κινητηριο συστημα του οχηματος ειναι ενεργο και οτι το αυτοκινητο εχει ξεκλειδωθει η κλειδωθει. Παρεχει τις πληροφοριες που προερχονται απο το συστημα υποβοηθησης του οδηγου και το συστημα πλοηγησης ενω παρεχει οπτικη προειδοποιηση φρεναρισματος και σημα για εισερχομενες τηλεφωνικες κλησεις. Σε συνδυασμο με το συστημα πλοηγησης, το ID. Light βοηθα στην ανετη κινηση στην κυκλοφορια: αναβοσβηνοντας συνιστα αλλαγη λωριδας και μπορει επισης να προειδοποιησει τον οδηγο εαν το ID.4 βρισκεται σε λαθος λωριδα.

 


  Καθισματα: πολυ ανετα με υλικα μη ζωικης προελευσης –
Τα μπροστινα καθισματα στο ID.4 ειναι σπορ και ανετα ταυτοχρονα, σε καποιες εκδοσεις φερουν τη σφραγιδα εγκρισης απο τη Γερμανικη Εκστρατεια για Υγιεστερες Πλατες (AGR). Διαθετουν διαφορες επιλογες ηλεκτρικης ρυθμισης, ενω τα πλαϊνα οσφυϊκα στηριγματα εχουν ενσωματωμενη λειτουργια μασαζ. Τα υλικα υπογραμμιζουν την feelgood αισθηση. Σε δυο μελλοντικα μοντελα ID.4 περιορισμενης εκδοσης, τα καλυμματα καθισματων θα ειναι κατασκευασμενα απο υλικα μη ζωικης προελευσης. Ειναι κατασκευασμενα απο εναν συνδυασμο δερματινης και ArtVelours – ενα υλικο απο μικροϊνες που αποτελειται απο περιπου 20% ανακυκλωμενα μπουκαλια PET.

 


  Το εσωτερικο των μοντελων ID.4 1ST και ID.4 1ST Max περιορισμενης εκδοσης, κυριαρχειται απο ηρεμα, εκλεπτυσμενα χρωματα που ονομαζονται Platinum Grey και Florence Brown. Το τιμονι, η κολονα τιμονιου, τα περιβληματα των οθονων και οι πινακες ελεγχου στις πορτες ερχονται σε αποχρωση Piano Black η Electric White. Τα φωτεινα χρωματα προσθετουν μια φουτουριστικη αισθηση σε ολο το εσωτερικο του οχηματος και υπογραμμιζουν την ξεκαθαρη σχεδιαση του.

   Το μελλον της κινητικοτητας ειναι ηλεκτρικο. Για το λογο αυτο, η Volkswagen θα επενδυσει ενδεκα δισεκατομμυρια ευρω στην ηλεκτρικη κινητικοτητα εως το 2024, ως μερος της στρατηγικης “Transform 2025+”. Ως το πρωτο πληρως ηλεκτρικο SUV της Volkswagen, το ID.4 ειναι το δευτερο μοντελο στη γκαμα ID. μετα το ID.3. Αυτη η νεα, ξεχωριστη γκαμα προϊοντων αποτελουν το τελευταιο συμπληρωμα στο παραδοσιακο χαρτοφυλακιο μοντελων της μαρκας. Το ονομα ID. υποδηλωνει ευφυη σχεδιασμο, εντονη ταυτοτητα και καινοτομες τεχνολογιες με οραμα. Το ID.4 θα γιορτασει την παγκοσμια πρεμιερα του πριν απο το τελος Σεπτεμβριου 2020.

 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!