Οι τιμές του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, DS3 Crossback E-Tense

 

Σε εναν κοσμο που εξελισσεται συνεχως και το μελλον της αυτοκινησης σε παγκοσμιο επιπεδο εισερχεται στους νεους δρομους της ηλεκτροκινησης και τρεχει με μεγαλη ταχυτητα, η γαλλικη DS Automobiles, η πολυτελης Μαρκα του Ομιλου PSA, με το αμιγως ηλεκτρικο DS 3 CROSSBACK E-TENSE θετει νεα προτυπα στην κατηγορια των Premium Compact SUV. Υστερα απο το DS 7 Crossback ETense Plugin Hybrid, τo αμιγως ηλεκτρικο DS 3 Crossback ETense ξεχωριζει ως προδρομος της συγχρονης αυτοκινητοβιομηχανιας, συνδυαζοντας μοναδικα την καινοτομια στην εξελιξη της βιωσιμης μετακινησης για τη μειωση των εκπομπων ρυπων, ενω παραλληλα αναδεικνυει την avantgarde αισθητικη της γαλλικης κομψοτητας και πολυτελειας.

 

FORMULA E: Η “ΒΙΤΡΙΝΑ” ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ DS AUTOMOBILES

 

 

Με οδηγο την τολμη και τη διαρκη επιθυμια για καινοτομια, η DS Automobiles λιγο μετα τη γεννηση της το 2014, τοποθετησε την ηλεκτροκινηση στην καρδια της στρατηγικης της και ηταν απο τους πρωτους κατασκευαστες που εισηλθαν στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της ηλεκτρικης Formula (Formula E), που προσφατα εισηλθαν οι υπολοιποι Premiumκατασκευαστες. Τα τελευταια χρονια η Formula E αποτελει ενα απο τα συναρπαστικοτερα Πρωταθληματα στον μηχανοκινητο αθλητισμο, καθως συγκεντρωνει τις περισσοτερες συμμετοχες Κατασκευαστων. Με τους 4 Παγκοσμιους Τιτλους τα δυο τελευταια ετη (2 Παγκοσμια Πρωταθληματα Ομαδων και 2 Παγκοσμια Πρωταθληματα Οδηγων), η DS Automobiles κατατασσεται μπροστα απο δυνατους Premium κατασκευαστες και αποτελει το σημειο αναφορας στον ηλεκτρικο μηχανοκινητο αθλητισμο.

 

 

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE ειναι το πρωτο 100% ηλεκτρικο μοντελοστα Premium Compact SUV, και θα αποτελεσει το νεο σημειο αναφορας στην κατηγορια. Ενσωματωνει ολες τις αξιες της DS: Ασυμβιβαστη κομψοτητα, προσηλωση στη λεπτομερεια και υψηλη τεχνογνωσια, η οποια αποκτηθηκε με τη πολυετη συμμετοχη στη Formula E. Η γαλλικη, πολυτελης Μαρκα DS Automobiles, εχει τη δυνατοτητα να ενσωματωνει καλυτερα απο τους υπολοιπους Premium κατασκευαστες, την τεχνολογια της ηλεκτροκινησης που διαθετει απο το Πρωταθλημα της ηλεκτρικης Formula E, στη γραμμη παραγωγης.

 

Η υψηλη τεχνογνωσια των μηχανικων της DS Automobiles στα συστηματα ηλεκτρικης κινησης, ειναι εμφανης στα κορυφαια τεχνικα χαρακτηριστικα του μοντελου: Ο ηλεκτροκινητηρας των 100kW (136hp) με τη γενναιοδωρη και αμεσα διαθεσιμη ροπη των 260Nm, προσδιδει στο αυτοκινητο ευελιξια και δυναμισμο (μπορει να επιταχυνει απο 0 εως τα 100 χλμ./ωρα σε 8,7 δευτερολεπτα και απο 0 εως 50 χλμ./ωρα σε 3,3 δευτερολεπτα).

 

 

Με τα προηγμενα συστηματα ανακτησης ενεργειας, που προσφερουν μεχρι και 20% της αυτονομιας που γινεται κατα την κινηση σε αστικο περιβαλλον, και διαχειρισης της μπαταριας (αντλια θερμοτητας υψηλης αποδοσης) διαθετει εξαιρετικη αυτονομια της ταξεως των 320χλμ. (κυκλος WLTP) η 430χλμ. (κυκλος NEDC), αλλα και δυνατοτητα γρηγορης επαναφορτισης: εως και 80% σε μολις 30 λεπτα μεσω ενος σημειου φορτισης ισχυος 100kW.

 

Το DS 3 Crossback ειχε σχεδιαστει απο την αρχη για να ειναι 100% ηλεκτρικο, γι’ αυτο τον λογο η αρχιτεκτονικη της νεας “multi-energy” πλατφορμας CMP ενσωματωνει την μπαταρια ιοντων λιθιου (50KWh) κατω απο το πατωμα, προσδιδοντας ασυμβιβαστη ευρυχωρια στο εσωτερικο και χαμηλο κεντρο βαρους. Σε συνδυασμο με το σχολαστικα σχεδιασμενο και τεχνολογικα προηγμενο εσωτερικο με την πληρη απομονωση απο εξωτερικους θορυβους και κραδασμους, επιτρεπει στους επιβατες να απολαυσουν απερισπαστοι τη χαρα της οδηγησης με ενα επιπεδο ανεσης ανωτερης κατηγοριας.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Το νεο αμιγως ηλεκτρικο DS 3 CROSSBACK ETENSE διατιθεται σε 2 εκδοσεις, So Chic, So Chic Connected, με πληρη εξοπλισμο απο την πρωτη κιολας εκδοση (So Chic), που μεταξυ αλλων περιλαμβανουν:

 

SO CHIC

ACTIVE AFIL: Ενεργο συστημα υποβοηθησης διατηρησης λωριδας

Ενεργο συστημα επιτηρησης τυφλου σημειου & Συστημα αυτοματου φρεναρισματος μεχρι τα 140χλμ/ωρα

Speed Limit Information: Συστημα αναγνωρισης σηματων κυκλοφοριας

Intelligent Speed Adaptation: Εξυπνο συστημα προσαρμογης ταχυτητας μεσω του Ρυθμιστη ταχυτητας

Αεροσακοι: Μετωπικοι οδηγου/συνοδηγου, Πλευρικοι εμπρος/πισω, Οροφης τυπου κουρτινας εμπρος/πισω

Αυτοματη λειτουργια προβολεων & Αυτοματη λειτουργια υαλοκαθαριστηρων

Αυτοματος κλιματισμος

Συστημα Navigation DAB με εγχρωμη οθονη αφης 10,3\’\’, 8 ηχεια, Bluetooth, θυρα USB, λειτουργια Mirror Screen, λειτουργια WiFi

Ψηφιακος πινακας οργανων 7\’\’

DS Connected Services (E-TENSE Remote control)

Ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι εξωτερικοι καθρεπτες, φλας LED & DS spotlight LED με εποπτευση νεκρας γωνιας

Ενισχυμενος αφρος καθισματων υψηλης πυκνοτητας (65g/L)

Εσωτερικος διακοσμος DS Inspiration Bastille με αποχρωση οροφης Lama

Πισω φιμε τζαμια

Χρωμα οροφης BiTon

Αισθητηρες παρκαρισματος εμπρος / πισω

Ζαντες Αλουμινιου 18\’\’ Kyoto 215/55 R18V  – ø 640mm & Κιτ επισκευης

Καλωδια φορτισης Mode2 και Mode3


 

SO CHIC CONNECTED (επιπλεον της SO CHIC)

Ασυρματη φορτιση κινητου

Keyless Entry: Εισοδος χωρις κλειδι

Συστημα προβολεων DS Matrix LED Vision

 

 

 

Οι ανωτατες προτεινομενες λιανικες τιμες διαμορφωνονται ως εξης:

 

Ø ETENSE SO CHIC: 42.000 €

ØE-TENSE SO CHIC Connected:43.500 €

 

 

Η προσφατη προκηρυξη της Δρασης “Κινουμαι Ηλεκτρικα” περιλαμβανει μεταξυ αλλων την κρατικη χορηγηση οικολογικου Bonus στα 100% ηλεκτρικα IX οχηματα, με μεγιστο οφελος 6.000€ (φυσικα προσωπα) η 5.500€ (νομικα προσωπα). Oι τιμες με τις κρατικες επιδοτησεις διαμορφωνονται ως εξης:


Στις παραπανω αναλυσεις δεν περιλαμβανονται οι κατηγοριες ΑμεΑ, Τριτεκνοι/Πολυτεκνοι προβλεπεται προσαυξηση επιδοτησης κατα 1.000€.

 

Παραλληλα με τα οικονομικα κινητρα αγορας, οι κατοχοι ενος αμιγως ηλεκτρικου DS 3 Crossback ETense επωφελουνται και απο σημαντικα φορολογικα κινητρα, οπως:

 

        Μηδενικα τελη κυκλοφοριας

        Ελευθερη σταθμευση σε ελεγχομενες ζωνες

        Εξαιρεση της αγορας απο την ετησια αντικειμενικη δαπανη

        Μηδενικο φορο εταιρικης χρησης

        Και αλλα σημαντικα φορολογικα κινητρα για εταιριες

 

 

 

DS 3 CROSSBACK E-Tense 100% ELECTRIC

 

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μεχρι 320 χλμ. κυκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μεγιστη 100kW η 136 ιπποι

ΡΟΠΗ: 260Nm απο σταση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Απο 0 εως 50 χλμ/ω: 3,5 δλ.

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστης: 7,4 η 11kW

Ταχεια φορτιση (100kW): 80% σε 30 λεπτα ~ 9 χλμ./λεπτο

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μεχρι και 20% της αυτονομιας μπορει να ανακτηθει κατα την κινηση σε αστικο περιβαλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλυπτεται απο εγγυηση 8 ετων η 160.000 χλμ. Χωρητικοτητα 50kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβανονται 2 καλωδια φορτισης (Mode 2 & Mode 3)

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!