Ο Μαυρίκος, η Porsche και τι φταίει για την τραγωδία

Η υποθεση του τραγικου δυστυχηματος, στην Αττικη Οδο, στο οποιο ο εκδοτης της εφημεριδας \”Ακροπολη\”, Παναγιωτης Μαυρικος καηκε ζωντανος μεσα στην Porsche Cayenne της συζυγου του, εχει προκαλεσει συζητησεις. Ηταν ενα τραγικο δυστυχημα; Η μηπως επροκειτο για εκτελεση;

Το σωστο, ειναι να μιλα κανεις, με τεκμηριωμενα στοιχεια. Γι\’ αυτο και οι Αρχες, προχωρουν σε ενδελεχη ερευνα, βημα προς βημα, πριν εξαγουν συμπερασματα. Αρχικα, απο την εξεταση DNA διαπιστωθηκε οτι το απανθρακωμενο πτωμα ανηκει οντως στον εκδοτη. Και, απο τη νεκροτομη, διαπιστωθηκε ως αιτια θανατου η απανθρακωση. Αναμενονται τωρα οι ιστολογικες εξετασεις, ωστε να διαπιστωθουν λεπτομερειες σχετικα με τις συνθηκες του θανατου του.

Και το αυτοκινητο; Η Cayenne εξεταστηκε λεπτομερως απο ανδρες του Τμηματος Εξουδετερωσης Εκρηκτικων Μηχανισμων (ΤΕΕΜ) και τους αντρες των Εγκληματολογικων Εργαστηριων της ΕΛ.ΑΣ. Οι ειδικοι, δεν βρηκαν υπολειμματα εμπρηστικου, η εκρηκτικου μηχανισμου. Αναλογη εξεταση εγινε και στην Αττικη Οδο, ωστε να διαπιστωθει εαν το αυτοκινητο ειχε παγιδευθει.

Το προηγουμενο, η περιπτωση Αλβανου ο οποιος ειχε εκτελεστει το 2014 στην Αττικη Οδο, με τοποθετηση εκρηκτικου μηχανισμου στο αυτοκινητο του, δειχνει οτι θα υπηρχαν περαιτερω στοιχεια. Οπως τοτε, που οι αστυνομικοι ειχαν υπολειμματα του εκρηκτικου μηχανισμου και ιχνη μικρων κρατηρων στην ασφαλτο που δικαιολογουσαν την παγιδευση του αυτοκινητου.
Οπως και να εχει και εν αναμονη του πορισματος απο τον εμπειρογνωμονα (ο οποιος διοριζεται απο το κρατος και θα λυσει το αυτοκινητο), πληροφοριες αναφερουν οτι δεν αποκλειεται να ζητηθει και η βοηθεια εμπειρογνωμονα της Porsche, ο οποιος θα ταξιδεψει στην Ελλαδα γι\’ αυτο το σκοπο.

Την ιδια ωρα, παντως, το υλικο απο τις καμερες ελεγχου κυκλοφοριας της Αττικης Οδου, περιπλεκουν το μυστηριο. Η πορεια της Cayenne εχει καταγραφει με ευκρινεια και το υλικο που εχουν στα χερια τους οι αξιωματικοι του Τμηματος Εγκληματων κατα Ζωης (αυτοι εχουν αναλαβει την υποθεση) μαλλον προκαλει περισσοτερα ερωτηματα.

Σε αυτο, φαινεται ξαφνικα το αυτοκινητο να επιβραδυνει, τον οδηγο να κανει καποιες κινησεις μεσα στο αυτοκινητο και απο την αριστερη λωριδα να χτυπαει 3-4 απανωτες φορες με το πλαϊ στο προστατευτικο και διαχωριστικο τοιχιο της Αττικης Οδου.

Το αυτοκινητο σερνεται στο τοιχιο για περιπου 40 δευτερολεπτα και ακινητοποιειται. Ο Μαυρικος φαινεται να προσπαθει να ανοιξει την πορτα του, αλλα να μην τα καταφερνει, αφου εφαπτεται με το τοιχιο.

Σε αυτο το σημειο, κατα πληροφοριες οι αστυνομικοι βλεπουν να τρεχουν καυσιμα κατω απο το αυτοκινητο. Απο εκει, φαινεται και καπνος και ξεσπα μια δυνατη φωτια.

Και, αν ολα αυτα φαινονται περιεργα, η οικογενεια του θυματος εχει υποβαλλει μηνυση για ανθρωποκτονια απο προθεση κατ\’ αγνωστων (προκειμενου να μπορεσει η οικογενεια να ορισει πραγματογνωμονες και τεχνικους συμβουλους), υπαρχουν δυο ακομα λεπτομερειες που εξεταζονται: Το γιατι ο Μαυρικος κινειτο με το αυτοκινητο της συζυγου του, το οποιο δεν προτιμουσε, τι εγινε στα 60 λεπτα που το ειχε παρκαρισμενο, πριν βγει στην Αττικη Οδο και τελος, η καταθεση της συζυγου του, βασει της οποιας αισθανοταν ενοχλησεις στην υγεια του, το τελευταιο διαστημα. Εκτος εαν προκυψουν στοιχεια οτι δεχοταν απειλες. Εκει, τα πραγματα αλλαζουν…

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!