Ο Όμιλος Ηρακλής και το πρόγραμμα για τους επαγγελματίες οδηγούς

Οσοι συστρατευονται για να σταματησει το αιματοκυλισμα στους δρομους, ειναι ευπροσδεκτοι. Ποσο μαλλον οταν προκειται για ισχυρους ομιλους. Σε αυτο το πλαισιο, το νεο πρωτοποριακο προγραμμα Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης «Καλος Οδηγος» υλοποιει ο Ομιλος Εταιρειων ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστος στη δεσμευση του να θετει ως αδιαπραγματευτη προτεραιοτητα την Υγεια & Ασφαλεια και να καλλιεργει οδικη συνειδηση. Στοχος του εκπαιδευτικου αυτου προγραμματος ειναι να υπενθυμισει στους οδηγους τους κανονες ορθης οδικης συμπεριφορας, καθως και να τους ενθαρρυνει και να τους εμπνευσει να σεβονται τα οδικα προτυπα συμπεριφορας καθιστωντας τους και προσωπικα υπευθυνους για την ασφαλεια τους.


Πιο συγκεκριμενα, το προγραμμα οδικης ασφαλειας «Καλος Οδηγος» σχεδιαστηκε ειδικα για επαγγελματιες οδηγους οχηματων μεταφορας φορτιου και λεωφορειων λαμβανοντας υποψη τη φυση της δουλειας τους και το περιβαλλον εργασιας τους. Αποτελειται απο αυτοτελη τηλεοπτικα επεισοδια και διαδραστικες ερωτησεις, τα οποια προβαλλονται αποκλειστικα για τους επαγγελματιες οδηγους του Ομιλου απο την ψηφιακη πλατφορμα www.kalosodigos.gr. Με «οδηγο» τον ηθοποιο Κωστα Αποστολακη, το προγραμμα καλυπτει μια ευρεια γκαμα θεματων οδικης ασφαλειας απο τα πιο απλα και καθημερινα μεχρι τα πιο εξειδικευμενα που αντιμετωπιζουν οι επαγγελματιες οδηγοι στην καθημερινοτητα τους. 


Με τροπο απλο, παραστατικο και ευχαριστο, περισσοτεροι απο 600 επαγγελματιες οδηγοι του Ομιλου ΗΡΑΚΛΗΣ εχουν την ευκαιρια να εμπλουτισουν τις γνωσεις τους με πρακτικες συμβουλες και πληροφοριες, ωστε να γινουν ακομα πιο «Καλοι Οδηγοι». 
Το εκπαιδευτικο αυτο προγραμμα στοχευει μακροπροθεσμα και σε πολλαπλα οφελη για το ευρυτερο κοινο. Λαμβανοντας υποψη οτι η δια βιου εκπαιδευση σε θεματα οδικης ασφαλειας, οπου επενδυει συστηματικα ο Ομιλος, συμβαλλει σε ασφαλεστερες μεταφορες και ελαχιστοποιηση ατυχηματων, αυτη η καμπανια ευαισθητοποιησης και ενημερωσης μπορει να συμβαλει θετικα στους οδηγους που χρησιμοποιουν καθημερινα τα μεγαλα οδικα δικτυα.


Η κα Ευη Ιωαννιδου, Επικεφαλης Επικοινωνιας του Ομιλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανεφερε σχετικα «Για ολους εμας στον Ομιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η Υγεια & Ασφαλεια ειναι θεμελιωδεις αξιες που καλλιεργουμε με στοχευμενες δρασεις και μετρησιμα αποτελεσματα. Εστιαζουμε στις οδικες μεταφορες που αφορουν σε ενα μεγαλο μερος των δραστηριοτητων μας με στοχο την αναπτυξη υποδειγματικης οδικης κουλτουρας. Φιλοδοξουμε το προγραμμα αυτο να φερει στο προσκηνιο τη σημασια της οδικης ασφαλειας ως στρατηγικου πυλωνα ΕΚΕ, αλλα και να αποτελεσει την αφορμη νεων συνεργειων και συνεργασιων με επιχειρησεις και φορεις. Προσκαλουμε λοιπον τοσο την Πολιτεια οσο και επιχειρησεις να γινουν συμμετοχοι στην προσπαθεια μας αυτη και να ενισχυσουν με τη συμμετοχη τους, ακομα περισσοτερο τη σημασια της οδικης ασφαλειας».


Αξιζει να σημειωθει οτι το προγραμμα «Καλος Οδηγος» ερχεται να προστεθει σε ενα συνολο δρασεων που υλοποιει ο Ομιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με στοχο την αναπτυξη κουλτουρας οδικης ασφαλειας σε εργαζομενους και συνεργατες. Συγκεκριμενα, η εταιρια  εκπαιδευει περισσοτερους απο 400 οδηγους σε ετησια βαση τοσο σε θεωρητικο επιπεδο οσο και με πρακτικη εξασκηση σε συνεργασια με αναγνωρισμενους φορεις. Παραλληλα, προχωρα σε αξιολογησεις επικινδυνοτητας δρομολογιων, ενω καταγραφει και αναλυει συστηματικα τυχον συμβαντα. Τελος, διενεργει τακτικους «μυστικους» ελεγχους με σκοπο την αξιολογηση της οδικης συμπεριφορας εργαζομενων και συνεργατων.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!