Ο 1.6 CNG ecoFLEX turbo κινητήρας του Opel Zafira Tourer λειτουργεί με φυσικό αέριο, βιοαέριο ή βενζίνη!

Opel Zafira Tourer: 4 Φορες Πρωταθλητης στην Περιβαλλοντικη Συμβατοτητα στην Κατηγορια του
Μετα το 2013, 2014 & 2015, και παλι Νο1 στην αξιολογηση του ινστιτουτου Ökotrend

Η νεα χρονια ξεκινησε με διακρισεις για την Opel, καθως το Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX απεσπασε βραβειο περιβαλλοντικης συμβατοτητας. Για τεταρτη συνεχη φορα, το περιβαλλοντικο ινστιτουτο Ökotrend και το περιοδικο αυτοκινητου Auto Test ανεδειξαν το μοντελο φυσικου αεριου σε “Auto Test Winner in Green” στην κατηγορια του. Το πολυμορφικο, συμπαγες επταθεσιο οφειλει την επιτυχια του στον πολυ οικονομικο και χαμηλων ρυπων κινητηρα 1.6 CNG ecoFLEX turbo. Το CNG (Compressed Natural Gas) προσφερει πολυ καθαρη καυση στον καινοτομο τετρακυλινδρο κινητηρα της Opel.

Με καταναλωση φυσικου αεριου μολις 4,7 kg (7,2 m3) / 100 km στο μικτο κυκλο, το Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX 110 kW/150 hp εκπεμπει μονο 129 g/km CO2, διεκδικωντας τη Γερμανικη ετικετα ενεργειακης αποδοσης A.

Η Opel ειναι αναγνωρισμενη πρωτοπορος στην προωθηση εναλλακτικων μορφων μετακινησης. Ηδη το 2001, η κατασκευαστρια εταιρια παρουσιασε το πρωτο της πρωτοτυπο μοντελο συμπιεσμενου φυσικου αεριου με τεχνολογια monovalentplus . Οι κινητηρες CNG ecoFLEX της Opel ειναι βελτιστοποιημενοι για να λειτουργουν με φυσικο αεριο, βιοαεριο η οποιονδηποτε συνδυασμο των δυο, καθως και με βενζινη. Το CNG και το βιοαεριο κοστιζουν αισθητα λιγοτερο απο τη βενζινη και το πετρελαιο ενω σε επιπεδο χιλιομετρικης καλυψης ειναι οικονομικοτερα ακομα και απο το υγραεριο (LPG). Αυτο σημαινει οτι πολλοι πελατες εχουν καθε λογο να χρησιμοποιουν τετοια καυσιμα. Στη Γερμανια, η κυβερνηση εχει εισηγηθει μια φορολογικη απαλλαγη για τη χρηση φυσικου αεριου σαν καυσιμο μεχρι τα τελη του 2018. Αυτο επιβεβαιωνει την περιβαλλοντικη του συμβατοτητα αφου τα τετοια οχηματα εκπεμπουν μεχρι 25% λιγοτερο CO2, μεχρι 80% λιγοτερο αζωτο και ειναι απαλλαγμενα απο βενζολιο και σωματιδια αιθαλης. Με χρηση βιοαεριου κατα 100%, το ανθρακικο αποτυπωμα του οχηματος ειναι σχεδον μηδενικο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!