Ο 12ώρος αγώνας αντοχής του Bathurst, την Κυριακή με GT-R NISMO GT3

Στο εναρκτηριο λακτισμα της αγωνιστικης σεζον του 2017,  ο αγωνας αντοχης 60 ωρων της NISMO συνεχιζεται αυτη την εβδομαδα με το Bathurst των 12 ωρων στο Mount Panorama της Αυστραλιας.

Τον Ιανουαριο, η Nissan συμμετειχε στον αγωνα Dubai 24 με συσσωμη την ομαδα των αποφοιτων του GT Academy, υποστηριζοντας  στη συνεχεια την ESM στην επιστροφη της στο πρωταθλημα  IMSA WeatherTech του Rolex 24 στη Daytona. Η Nissan εισερχεται τωρα στην αυστραλιανη μαχη αντοχης αυτο το Σαββατοκυριακο, με δυο εργοστασιακα  Nissan GT-R NISMO GT3.

Εχοντας πραγματοποιησει το ντεμπουτο της στον αγωνα του Bathurst πριν απο τρια χρονια,  η Nissan κατεκτησε τη νικη το 2015 με τον Katsumasa Chiyo να προσπερνα δυο αυτοκινητα στον τελικο γυρο. Περυσι, ο Ιαπωνας οδηγος  αν και ηταν πισω στην καταταξη,  καταφερε να ανακτησει το χαμενο εδαφος και να τερματισει στη δευτερη θεση.

Φετος ο  Chiyo θα συνεργαστει με τον συναδελφο του στη  NISMO Alex Buncombe και τον Αυστραλο οδηγο Supercars Michael Caruso, οδηγωντας  το Νο 23 Nissan GT-R.  Το αδελφο Νο 24 Nissan GT-R,  θα επανδρωσουν οι  πρωην νικητες  του GT Academy Jann Mardenborough και Florian Strauss, μαζι  με τον Αυστραλο οδηγο Supercars και πρωην νικητη του Bathurst 1000 Todd Kelly. 

Το 2016, ο  Mardenborough διακριθηκε στην κατηγορια GT300 του Super GT στην Ιαπωνια. Τωρα θα πραγματοποιησει το δευτερο αγωνα αντοχης στο ενεργητικο του για το τρεχον ετος, μετα απο την συμμετοχη του στον αγωνα του Dubai. 

O Strauss συνεβαλε και αυτος στη νικη του 2015, ανεβαινοντας περυσι στο βαθρο των νικητων του 12ωρου Bathurst, μαζι με τον Chiyo.

Εκτος απο τα δυο εργοστασιακα αυτοκινητα,  η Wall Racing συμμετεχει στον αγωνα με   δυο GT3 Nissan GT-R NISMO στην κατηγορια GT3 Am.  Συγκεκριμενα, το  Νο 38 θα οδηγουν οι  Daniel Bilski, Adrian Flack και Chris Pithe, ενω στο Νο 66 θα ειναι επικεφαλης ο αρχηγος της ομαδας  της Nissan Pirelli World Challenge στις ΗΠΑ Eric Davis, μαζι  με τους Brett Hodges και Fred Poordad.

Ο 12ωρος Αγωνας του Bathurst θα διεξαχθει στις 5 Φεβρουαριου και  θα μεταδοθει ζωντανα απο το καναλι NISMO  TV στο YouTube. 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ib5B1nVc0wM]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!