Πήραν… άριστα τα Nissan Maxima και Altima

Οι προσφατες αξιολογησεις του Ασφαλιστικου Ινστιτουτου για  την Ασφαλεια των Αυτοκινητοδρομων (IIHS) των Η.Π.Α., στα μεσαιου μεγεθους sedan,  κατατασσουν ως “superior” το Nissan Maxima (μοντελο 2019 και 2020) και ως “advanced” το Nissan Altima  (μοντελο 2019 και 2020).


Η Nissan πιστευει οτι η ουσιαστικη τεχνολογια δεν θα πρεπει να περιοριζεται σε μοντελα πολυτελειας και εργαζεται επιμελως για να προσφερει χαρακτηριστικα οπως η αυτοματη πεδηση εκτακτης αναγκης (AEB) με ανιχνευση πεζων, σε ολη τη γκαμα της.

To Nissan Maxima



\”Η ευημερια των επιβαινοντων στα αυτοκινητα μας.  ειναι εξισου σημαντικη με την ευημερια των ατομων που βρισκονται εκτος των οχηματων μας\”, δηλωσε ο Rob Warren, διευθυντης και επικεφαλης  μαρκετινγκ της Nissan North America. \”Το AEB με ανιχνευση πεζων διατιθεται  ως standard η προαιρετικα,   σε 10 οχηματα της Nissan για τα μοντελα του 2020  και εργαζομαστε για την περαιτερω επεκταση της συγκεκριμενης τεχνολογιας, οσο το δυνατον γρηγοροτερα.”

To Nissan Altima

Η αξιολογηση του IIHS αποτελειται απο τρια τεστ καθε ενα εκ των οποιων σε δυο ταχυτητες, αποδιδοντας  εξι πιθανα αποτελεσματα. Το Maxima ηταν το μονο δοκιμαζομενο οχημα που καταφερε να αποφυγει εντελως το εμποδιο και στις εξι δοκιμες.


\”Οι αυτοκινητοβιομηχανιες αναπτυσσουν συχνα αυτα τα ειδη προηγμενων συστηματων σε πιο ακριβα μοντελα πολυτελειας η ως δαπανηρες επιλογες, οποτε η “superior” αποδοση των στανταρ συστηματων στο mainstream  Maxima, ειναι αξιοσημειωτη\”, δηλωσε ο προεδρος του IIHS David Harkey.

To AEB της Nissan με ανιχνευση πεζων, συνδυαζει τεχνολογια ρανταρ και καμερας για την παρακολουθηση των κοντινων οχηματων και των πεζων. Εαν εντοπιστει ενας πεζος, οι οπτικες και ακουστικες ειδοποιησεις συνοδευονται απο αυτοματη πεδηση, βοηθωντας στην εξαλειψη, η σε σημαντικη μειωση της σοβαροτητας μιας προσκρουσης.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!