Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Nissan NV300


Εχοντας διανυσει ηδη 5 μηνες απο την πρωτη εικονα του νεου NV300, με την χαρακτηριστικη μασκα V στο εμπροσθιο μερος στον τελικο του UEFA Champions League τον περασμενο Μαϊο, η Nissan πραγματοποιει το παγκοσμιο ντεμπουτο του νεου της van, που ερχεται να αντικαταστησει το Primastar.

Τοποθετημενο αναμεσα στα NV200 και NV400, το νεο NV300 αποτελει ενα ζωτικης σημασιας επαγγελματικο μοντελο για την Nissan, που ολοκληρωνει με τον καλυτερο τροπο την γκαμα των επαγγελματικων οχηματων της.  Στο πλαισιο της ευρυτερης στρατηγικης της μαρκας για τα επαγγελματικα της οχηματα – συμπεριλαμβανομενων των μεγαλων φορτηγων NT400 και NT500 και φυσικα του βραβευμενου pick – up NAVARA – το νεο NV300 διατιθεται ως φορτηγο, mini bus αλλα και ως Combi επιβατικο οχημα. Επιπλεον, στην εκδοση με το σασι αποτελει την ιδανικη επιλογη για μετατρεπομενο επαγγελματικο οχημα.

Απο τα πλεονεκτηματα του νεου NV300, δεν θα μπορουσε να λειπει η εγγυηση πεντε ετων  η 160.000 χιλιομετρων, η οποια ισχυει και για ολα τα γνησια αξεσουαρ που εχουν τοποθετηθει στο οχημα.  Επιπλεον, με την αποδοτικη γκαμα κινητηρων αλλα και με το χαμηλο κοστος συντηρησης που το συνοδευει, το νεο NV300 ανακηρυσσεται ως ο “πρωταθλητης” χαμηλου λειτουργικου κοστους για τον συγχρονο επαγγελματια !

Σχεδιασμενο με προσοχη στην λεπτομερεια, το νεο NV300 προσφερει στους επαγγελματιες επιβατες του ενα ευελικτο περιβαλλον “κινητου γραφειου”, με ανεσεις και ευκολιες  εφαμιλλες  επιβατικου αυτοκινητου.  Σε συνδυασμο με  μια σειρα απο αποδοτικους κινητηρες ντιζελ,  την εξαιρετικη αλλα και δυναμικη οδικη συμπεριφορα, οπως  και τις τεχνολογιες  υποστηριξης του οδηγου και ασφαλειας των επιβατων, το νεο NV300 καθισταται μια εξαιρετικη επιλογη για την κατηγορια. 


Η κατασκευη του νεου  NV300 βασιζεται σε μια ευελικτη και ακρως προσαρμοσιμη πλατφορμα , σχεδιασμενη για να παρεχει  πρακτικες και ευχρηστες υπηρεσιες και λυσεις σε ενα ευρυ φασμα επαγγελματων, οπως  οι μεταφορες και τα  logistics, οι κατασκευες, οι υπηρεσιες courier, τα κινητα συνεργεια κ.α.


Για την εξυπηρετηση των επαγγελματιων, το νεο NV300 διαθετει 4 μεγεθη καροτσας (L1H1, L1H2, L2H1, L2H2), δυο εκδοσεις των εξι θεσεων για επιβατες (L1H1, L2H1) συν την εκδοση με σασι (L2H1).  Επιπλεον, διατιθεται με πολυαριθμες επιλογες ως προς τις πισω και πλαϊνες πορτες για ακομα μεγαλυτερη ευελιξια.  Παραλληλα, για τους επαγγελματιες που χρειαζονται χωρο για περισσοτερους επιβατες, το νεο NV300 διατιθεται σε δυο εκδοσεις Combi (L1H1, L2H1), που προσφερουν καθισματα για εως εννεα ατομα.


Σχεδιασμενο για να μεταφερει εως και τρεις στανταρ ευρωπαλετες ακομη και στην εκδοση  L1, το ανοιγμα για την εισοδο του φορτιου στην εκδοση  L1H1 ειναι 110 χιλιοστα μεγαλυτερο απο εκεινο του Primastar. Με τη δυνατοτητα καταπακτης στο διαφραγμα της καμπινας, το νεο NV300 μπορει να φιλοξενησει  φορτια μεχρι 3,75 μετρα (L1) και 4.15 μετρα (L2) σε μηκος, ενω ο  ωφελιμος ογκος  φορτωσης κυμαινεται  απο 5,2 m3 εως 8,3 m3 αναλογα με την εκδοση.


Διαθεσιμο με εργοστασιακα τοποθετημενη προστατευτικη ξυλινη επενδυση και με LED φωτα οροφης, σε συνδυασμο  με ευελικτο εσωτερικο ραφιων, με φινιστρινια στερεα  η γυαλινα αλλα και με μεχρι 20 εσωτερικα αγκιστρα για την ασφαλιση του φορτιου το νεο NV300 ανταποκρινεται στο επακρο στις σκληρες απαιτησεις των επαγγελματιων. Ακομα, υπαρχει η δυνατοτητα προσθηκης κοτσαδορου με ηλεκτρικη παροχη, οπως και του συστηματος Trailer Sway Mitigation που ελεγχει τυχον ταση αποσταθεροποιησης του τρεϊλερ.


Σε οτι αφορα τους επαγγελματιες  με εξειδικευμενες αναγκες και απαιτησεις, η εκδοση σασι του νεου NV300 αποτελει την ιδανικη βαση για μετατροπες σε ενα ευρυ φασμα εφαρμογων. Απο αυτοκινουμενα τροχοσπιτα και ψυγεια μεταφορας, εως  φορτηγα ανατρεπομενα , το νεο NV300 ειναι τοσο ευελικτο που θα καλυψει στο επακρο τις αναγκες καθε επιχειρησης. 


Περνωντας στο εσωτερικο, η καμπινα του νεου NV300 εχει σχεδιαστει  προσεκτικα για να ειναι οσο το δυνατον πιο εργονομικη και ανετη για οδηγο και επιβατες. Ολες οι εκδοσεις του NV300 ερχονται με μια πληρως ρυθμιζομενη θεση οδηγησης τυπου cock-pit  και με χαρακτηριστικα κινητου γραφειου που επιτρεπει στον οδηγο του να κανει ευκολα και αποτελεσματικα τη δουλεια του.


Υποδοχες με συνδεση για smartphone και tablet, χωρος αποθηκευσης laptop, ποτηροθηκες, αλλα και πανελ συγκρατησης σημειωματαριου, ειναι καποια απο τα χαρακτηριστικα που το νεο NV300 διαθετει, οπως και εως 89 λιτρα σε αποθηκευτικο χωρο εντος της καμπινας.  Για την μεγιστη δυνατη  ανεση του οδηγου, υπαρχει η επιλογη δυο εκδοσεων καθισματων, οπου και στις δυο το καθισμα ρυθμιζεται καθ’ υψος , ενω στη πιο  premium ερχεται με χειροκινητη ρυθμιση οσφυϊκης υποστηριξης και με ενα υποβραχιονιο. Με επιπλεον επιλογες οπως το συστημα δορυφορικης πλοηγησης και ψυχαγωγιας NissanConnect, τo ψηφιακο ραδιοφωνο DAB, την φωνητικη λειτουργια Siri (για τους χρηστες IPhone), την καμερα οπισθοπορειας, την  θυρα USB, αλλα και την δυνατοτητα προσθηκης ταχογραφου, το εσωτερικο του νεου NV300 δεν εχει να ζηλεψει τιποτα ακομα και απο ενα επιβατικο οχημα πολυτελειας.


Σε οτι αφορα τον εξοπλισμο ασφαλειας, οι καθρεπτες ευρειας θεασης ειναι στανταρ, ενω ενα συστημα υποβοηθησης σταθμευσης – με οπισθια καμερα να μεταδιδει εικονα στο κεντρικο καθρεπτη και με αισθητηρες παρκαρισματος –  διατιθεται ως επιλογη. Επιπλεον, ενας καθρεπτης για τυφλα σημεια ειναι ενσωματωμενος στο σκιαδιο του συνοδηγου (ως στανταρ επιλογη σε καποια μοντελα).


Στο κομματι των ηλεκτρονικων τεχνολογιων υποστηριξης και ασφαλειας του οδηγου, το νεο NV300 ερχεται με ABS, EBD,ESP, Συστημα αντιολισθησης και ελεγχου της προσφυσης ASR, οπως και με Hill-Start Assist, αλλα και με ενα συστημα παρακολουθησης της πιεσης των ελαστικων (στανταρ στην Combi).

Το νεο NV300 προσφερεται με τεσσερις επιλογες κινητηρων που βασιζονται στον καταξιωμενο diesel κινητηρα 1.6 λιτρων, γνωστο απο τα δημοφιλη Qashqai και X-TRAIL, με ιπποδυναμεις 95hp, 120hp, 125hp και 145hp. Οι δυο πρωτες  εκδοσεις ειναι απλου turbo, ενω στις δυο τελευταιες εφαρμοζεται τεχνολογια twin turbo. Ολες οι εκδοσεις  συνδυαζονται με εξαταχυτο μηχανικο κιβωτιο. Με προδιαγραφες Euro 6 και στανταρ φιλτρο κατακρατησης σωματιδιων diesel, το νεο NV300 ειναι εξοπλισμενο με συστημα μετεπεξεργασιας καυσαεριων (SCR) χρησιμοποιωντας διαλυμα ουριας AdBlue και εχοντας ως αποτελεσμα την μειωση των εκπομπων καυσαεριων NOx.


Τα μοντελα twin turbo εχουν τεχνολογια κινητηρων Stop & Start για μειωμενη καταναλωση καυσιμου, καθως και ενα διακοπτη λειτουργιας ECO με ενδειξη αλλαγης ταχυτητας (διατιθεται κατ’ επιλογη και στον κινητηρα των  95bhp). Αυτο επιτρεπει στον επαγγελματια οδηγο να βελτιστοποιησει  την καταναλωση καυσιμου περιοριζοντας τη ροπη και εξομαλυνοντας την αποκριση του γκαζιου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει η εκδοση van με τον κινητηρα των  125hp, οπου και επιτυγχανεται  συνδυασμενος κυκλος οικονομιας καυσιμου 5,9 λιτρων / 100χλμ και εκπομπες CO2 μολις 155γρ / χλμ. Τα αποτελεσματα ειναι ακομη καλυτερα για την εκδοση Combi, με 5,6 λιτρα / 100χλμ και 145γρ /χλμ αντιστοιχα.


Αξιζει να σημειωθει οτι σε ολες τις εκδοσεις του νεου NV300, η καταναλωση καυσιμου ειναι χαμηλοτερη κατα μεσο ορο 1 λιτρo / 100 χιλιομετρα, σε σχεση με το απερχομενο Primastar. Σε συνδυασμο δε με την μοναδικη εγγυηση των 5 ετων / 160.000 χιλιομετρων και με τα μεγαλα διαστηματα service, το νεο NV300 αναδεικνυεται ως ο πιο αξιοπιστος και οικονομικος συνεργατης του συγχρονου επαγγελματια. 

Με δυνατοτητα επιλογης 10 εξωτερικων αποχρωσεων καθως και τροχων αλουμινιου 16 και 17 ιντσων, το νεο NV300 θα ειναι εμπορικα διαθεσιμο απο τον ερχομενο Νοεμβριο.


Van
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RY3WodTD_2c]

Combi 
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D_pVtwcAjb4]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!