Παντοδύναμο SUV με 510 ίππους ετοιμάζει η Alfa Romeo!

Θα μας τρελανουν αυτοι οι Ιταλοι. Μετα απο τη Giulia, με την οποια η Alfa Romeo \”εσπασε\” το Ιντερνετ και σκορπισε… χαμογελα στους απανταχου Alfisti, ετοιμαζεται για το επομενο χτυπημα. Το λανσαρισμα δυο SUV, τα οποια θα εχουν στοχο τη σειρα Χ της BMW. Ας μπουμε κατευθειαν στο ζουμι:

Η Alfa Romeo ετοιμαζει, λοιπον, δυο SUV. Ενα μικρο, που θα παταει στην πλατφορμα του Fiat 500L και ενα μεγαλο, που θα εχει κοινη πλατφορμα με την -επισης επερχομενη- Maserati Levante (οι δοκιμες γινονται ηδη επανω στην πλατφορμα της Ghibli). Η κορυφαια εκδοση του μικρου SUV της Alfa Romeo, που θα φορα το σηματακι QV, θα φερει τον γνωστο μας 1.750 κυβικων turbo κινητηρα που κινει την 4C και τη Giulietta QV (την οποια συντομα θα μας δεις να ξεζουμιζουμε σε αυτη τη σελιδα). Οχι τυχαια, αφου οι πληροφοριες θελουν αυτο το SUV να εχει, σχεδιαστικα, πολυ μεγαλες ομοιοτητες με τη Giulietta. Τα καλυτερα νεα ομως, δεν στα ειπαμε ακομα: 


Η Alfa Romeo (FCA) προσπαθει να ριξει… μαυρο σκοταδι στις πληροφοριες που αφορουν το μεγαλυτερο απο τα SUV που ετοιμαζει, δυσκολα ομως καταφερνει να κρυψει οτι, μιας και εχει σκοπο να \”αλωσει\” την αγορα των ΗΠΑ, θα ειναι \”αδελφακι\” με τη Maserati Levante. Πηγες απο την FCA αναφερουν οτι σε αυτη την περιπτωση, ο σχεδιασμος θα ειναι πιο \”μοναδικος και ξεχωριστος\” (\”distinctive appearence in and out\”, λενε, χαρακτηριστικα) και οχι αδικα. Γιατι η κορυφαια εκδοση αυτου του SUV, θα φοραει τον θηριωδη 3λιτρο V6 με τους 510 ιππους που \”γνωρισαμε\” στη Giulia. 

Με αυτα τα δεδομενα, ενα μυστηριο ειναι οι επιδοσεις που θα εχει αυτη η Alfa, αν και, λογω βαρους αναμενεται να φτανει τα πρωτα 100 απο σταση σε περιπου 5,5 δευτερολεπτα. Και το ερωτημα, εδω, ειναι, εαν η Alfa θα δημιουργησει ενα μοντελο το οποιο θα ειναι πιο αργο απο τους βασικους αντιπαλους που εχει θεσει στο στοχαστρο, στην κατηγορια, τη BMW X6M και την Porsche Cayenne Turbo S. Δεν εχουμε παρα να περιμενουμε μεχρι το 2017, οποτε και αναμενεται το λανσαρισμα (υπαρχουν πληροφοριες που λενε οτι θα προηγηθει το μικρο SUV της Alfa και η Maserati Levante, για να ακολουθησει το κορυφαιο SUV της Alfa).


\”Και τοτε\”, θα αναρωτηθει κανεις, \”ποιο λογο υπαρξης θα εχει η Levante\”; Οι Ιταλοι εχουν φροντισει και γι\’ αυτο, σχεδιαζοντας να φορεσουν στην κορυφαια εκδοση του πρωτου SUV της Maserati τον 3,8 λιτρων V8 biturbo της Maserati Quattroporte GTS, συνδυασμενο με ηλεκτροκινητηρα (που παραμενει μυστηριο για την ωρα). 

Bonus: Πληροφοριες αναφερουν οτι πιθανοτατα, το μεγαλο SUV της Alfa και η Maserati Levante θα κατασκευαζονται στο Τορινο…

Tip: Στις φωτογραφιες (τις οποιες \”δανειστηκαμε\” απο εδω )βλεπεις το \”μουλαρι\” της Maserati Levante και καποια renderings του μικρου SUV της Alfa

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!