Πεντάστερο το Mazda 3 στα crash tests

Την ανωτατη διακριση των 5 αστερων με την εντυπωσιακη βαθμολογια του 98% απεσπασε το ολοκαινουργιο, Mazda 3 του 2019, στις προσφατες δοκιμες προσκρουσης του οργανισμου Euro NCAP. Το \”τριαρι\” μετα το Mazda6, γινεται το δευτερο μοντελο της Mazda που κατακτα την ανωτατη συνολικη διακριση των 5 αστερων στις νεες και πιο αυστηρες δοκιμες προσκρουσης του 2018, του ανεξαρτητου οργανισμου δοκιμων για την ασφαλεια.


Το νεο Mazda3 σημειωσε εντυπωσιακα αποτελεσματα και στις 4 κατηγοριες δοκιμων του Euro NCAP κατεχοντας υψηλο επιπεδο προστασιας για ενηλικες επιβατες, παιδια επιβατες, ευπαθεις χρηστες του δρομου (ασφαλεια πεζων) και σε σημαντικα ανεπτυγμενα συστηματα υποβοηθησης ασφαλειας. Αυτο αποδιδεται σε τρεις κυριως παραγοντες: Στην υιοθετηση της τελευταιας γενιας αρχιτεκτονικης κατασκευης του αυτοκινητου με την ονομασια Skyactiv, με βασικο χαρακτηριστικο το ελαφρυ αμαξωμα υψηλης ακαμψιας και ταυτοχρονα απορροφησης συγκρουσεων, στις περαιτερω διευρυμενες και προηγμενες τεχνολογιες ασφαλειας i-Activsense που βοηθουν τον οδηγο στην αναγνωριση ενδεχομενου κινδυνου, ενω προλαμβανουν τις επιπτωσεις ζημιας η τραυματισμου, και στο αυξημενο επιπεδο προστασιας των πεζων. 


Κατακτωντας το 98% στην κατηγορια προστασιας των ενηλικων επιβατων, το νεο Mazda3 απεσπασε την ανωτατη βαθμολογια στις δοκιμες μετωπικης συγκρουσης αλλα και πλευρικης συγκρουσης σε κολωνα. Το ευφυες συστημα υποστηριξης πεδησης της Mazda, απεσπασε εξισου κορυφαια βαθμολογια σε δοκιμες χαμηλης ταχυτητας, αποτρεποντας τη συγκρουση με ολα τα σεναρια. 



Επιπλεον, το νεο Mazda3 αξιολογηθηκε και με το εξαιρετικο 87% στην κατηγορια της προστασιας παιδιων, την ανωτατη βαθμολογια στις δυναμικες δοκιμες τοσο σε εμπροσθιες οσο και πλευρικες συγκρουσεις. Στην κατηγορια της προστασιας ευπαθων χρηστων του δρομου (ασφαλεια πεζων) η βαθμολογια ηταν επισης κορυφαια, με την ανωτατη επιδοση να σημειωνεται στον τομεα προστασιας των ποδιων και της λεκανης των πεζων. Επισης, στην κατηγορια των συστηματων υποβοηθησης ασφαλειας το αυτοκινητο απεσπασε κορυφαια βαθμολογια, γεγονος το οποιο αποδεικνυει και την εξαιρετικη αποτελεσματικοτητα του ολοκληρωμενου συστηματος ασφαλειας i-Activsense του νεου Mazda3. 

Η κορυφαια δυναμικη συμπεριφορα του συνολου των μοντελων της Mazda στις συγκρουσεις, ειναι αποτελεσμα μιας ολοκληρωμενης φιλοσοφιας ασφαλειας και εντατικης ερευνας και εξελιξης της εταιρειας. Η Mazda επικεντρωνεται στην αποτελεσματικοτητα των προγραμματων τεχνολογιας Skyactiv, τα οποια συνεβαλλαν με τη σειρα τους στην κατακτηση των 5 αστερων απο το νεο Mazda3, γεγονος που οφειλεται στην εντελως γραμμικη, αμεση και απολυτως προβλεψιμη διαδικασια επιταχυνσης, πεδησης, στην οδικη συμπεριφορα και το συστημα διευθυνσης. Κανοντας το αυτοκινητο ευκολοτερο και ασφαλεστερο κατα την οδηγηση, τα συγκεκριμενα συστηματα περιοριζουν τους ενδεχομενους κινδυνους ατυχηματος χωρις ομως να απαιτουν κανεναν απολυτως συμβιβασμο σε οτι αφορα τη μοναδικη αισθηση της ξεχωριστης οδηγικης εμπειριας Mazda.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!