Πληροφορίες για την οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια, με το Volvo on Call

Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ενας «μετρητης βηματων» για ηλεκτροκινητα οχηματα: Οι οδηγοι plug-in υβριδικων Volvo μπορουν τωρα να ενημερωνονται με νεα δεδομενα για τα μοτιβα οδηγησης με ηλεκτρικη ενεργεια, καθως η Volvo Cars εμπλουτισε την εφαρμογη Volvo on Call για smartphone με μια σειρα νεων χαρακτηριστικων.

 

Με τις επιπλεον λειτουργιες, η Volvo Cars στοχευει να ενθαρρυνει περαιτερω τους οδηγους plug-in υβριδικων Volvo να φορτιζουν και να χρησιμοποιουν τα οχηματα τους στο ηλεκτρικο προγραμμα οσο το δυνατον περισσοτερο, αλλα και γενικοτερα να ενισχυσει το ενδιαφερον για τα οφελη των ηλεκτρικων αυτοκινητων και της βιωσιμης μετακινησης.

 


Η νεα βελτιωμενη εφαρμογη Volvo on Call παρεχει στους οδηγους μετρησεις, μεταξυ αλλων, για την αποσταση που εχουν καλυψει στο αμιγως ηλεκτρικο προγραμμα, καθως και για την καταναλωση ηλεκτρικης ενεργειας και καυσιμου. Αργοτερα εντος του ετους, η υπηρεσια θα τους δινει επισης τη δυνατοτητα να βλεπουν την επιπτωση που εχει ο τροπος οδηγησης τους στο ανθρακικο (CO2) τους αποτυπωμα, ενω θα εκτιμα και το κοστος εξοικονομησης καυσιμου που προκυπτει απο την οδηγηση στο αμιγως ηλεκτρικο προγραμμα.

 


«Θελουμε η εφαρμογη Volvo on Call να κανει πιο ευκολη τη ζωη σας ως χρηστη και να δημιουργει μια περισσοτερο προσωπικη εμπειρια», δηλωσε η Ödgärd Andersson (Εντγκερντ Αντερσον), Επικεφαλης Ψηφιακου Τμηματος της Volvo Cars. «Καθως το αυτοκινητο αποκτα συνεχως ευρυτερη διασυνδεση, οι δυνατοτητες της εφαρμογης αυξανονται και προθεση μας ειναι σταδιακα η εφαρμογη να γινεται ολο και πιο αναποσπαστο τμημα της Volvo, οπως ειναι το ιδιο το αυτοκινητο».

 

Η Volvo ονομαζει Recharge ολα τα μοντελα της που εχουν δυνατοτητα φορτισης, με plug-in υβριδικο η αμιγως ηλεκτρικο συστημα κινησης. Για τα μοντελα Volvo Recharge που παραγγελλονται εως τις 30 Σεπτεμβριου 2020 και πληρουν τις προϋποθεσεις επιδοτησης ηλεκτρικης ενεργειας απο τη Volvo για 12 μηνες, η πλατφορμα θα ενημερωνει επισης για την καταναλωση ηλεκτρικης ενεργειας που εχει πραγματοποιηθει, καθως και για το ποσο της επιδοτησης που αντιστοιχει σε αυτη.*.

 

Οι νεες λειτουργιες του Volvo on Call προσφερονται για ολα τα plug-in υβριδικα μοντελα της Volvo που βασιζονται στις πλατφορμες SPA και CMA και διατεθηκαν μετα το 2015, στις 47 χωρες ανα τον κοσμο οπου λειτουργει το Volvo on Call, μεταξυ αυτων και στην Ελλαδα.

 


«Με τον ιδιο τροπο που ενας μετρητης βηματων βοηθα τους ανθρωπους να ασκηθουν περισσοτερο, πιστευω οτι δινοντας τους καλυτερη πληροφορηση για τις οδηγικες τους συνηθειες, θα τους βοηθησουμε να οδηγουν με εναν πιο βιωσιμο τροπο», δηλωσε ο Björn Annwall (Μπγιορν Ανβαλ), Επικεφαλης EMEA της Volvo Cars. «Βλεπουμε τα plug-in υβριδικα ως “ηλεκτρικα αυτοκινητα μερικης χρησης” που ενθαρρυνουν αλλαγες στη συμπεριφορα των ανθρωπων και ανοιγουν το δρομο για τη μεταβαση στα αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα».

 

Η Volvo ηταν ο πρωτος μεγαλος κατασκευαστης αυτοκινητων που δεσμευτηκε προς την κατευθυνση του πληρους εξηλεκτρισμου και, μακροπροθεσμα, ενος μελλοντος που θα εχει αποσυνδεθει απο τον παραδοσιακο κινητηρα εσωτερικης καυσης. Η εταιρεια ειναι ηδη η ηγετικη δυναμη στις πωλησεις των plug-in υβριδικων, που αντιπροσωπευουν περιπου 25% των συνολικων πωλησεων της στην Ευρωπη.

 

Μεσα στα επομενα πεντε χρονια, η Volvo Cars θα λανσαρει μια σειρα απο αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα, προωθωντας τη φιλοδοξια της εως το 2025 τα αμιγως ηλεκτρικα οχηματα να αντιπροσωπευουν το 50% των πωλησεων της, με το υπολοιπο 50% να προερχεται απο υβριδικα. Το πρωτο της αμιγως ηλεκτρικο αυτοκινητο, το XC40 Recharge P8, θα μπει στην παραγωγη αργοτερα εντος του ετους, στο εργοστασιο της Γανδης, στο Βελγιο.

 

Σημερα, καθε μοντελο στην γκαμα της Volvo περιλαμβανει μια επιλογη Recharge, απο το XC40 και τα μοντελα της σειρας 60 εως τη ναυαρχιδα της εταιρειας, το XC90. Η Volvo Cars ειναι ο μονος κατασκευαστης αυτοκινητων που προσφερει μια εκδοση plug-in σε καθε μοντελο της γκαμας της.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!