Ποιον θα εξαγοράσει η Jaguar Land Rover;

Την αποκτηση μιας διεθνους, luxury μαρκας φερεται πως αναζητα η Jaguar Land Rover, ο βραχιονας πολυτελων οχηματων της Tata Motors Ltd. Συμφωνα με δημοσιευμα του Bloomberg, το οποιο επικαλειται «πηγες που εχουν γνωση της υποθεσης», η εταιρεια «τρεχει» ηδη εσωτερικες διαπραγματευσεις για την εξαγορα αλλων brands, ωστε να διαφοροποιησει τη γκαμα των οχηματων που πουλαει.

Συμφωνα με τις ιδιες πηγες, υπο εξεταση ειναι μαρκες που παραγουν οχηματα πολυτελειας και ταιριαζουν στο δικο της portfolio, αλλα και τεχνολογικες εταιρειες που θα βοηθησουν τις προσπαθειες της JLR για να βγαλει στην αγορα ηλεκτρικα αυτοκινητα και αυτονομα οδηγικα συστηματα.
Η Τata, εχει γιγαντωσει κατα 87% σε εναν χρονο τη ρευστοτητα της, φτανοντας τη στα 6,1 δισεκατομμυρια ευρω και, οπως εξηγησε ο CFO της, C. Ramakrishnan, σκοπευει να χρησιμοποιησει αυτο το ποσο- ρεκορ για να προσθεσει νεα προϊοντα, τεχνολογια και να μεγαλωσει τις παραγωγικες της δυνατοτητες.  Οι Ινδοι πιστευουν οτι η Jaguar Land Rover πρεπει να επεκταθει και να μεγαλωσει για να γινει ανταγωνιστικη και σκοπευουν να της παρεχουν ολη την απαραιτητη οικονομικη στηριξη που θα χρειαστει.

Και ποιες μαρκες μπορει να ειναι υποψηφιες για την εξαγορα τους απο τη JLR, την πρωτη εξαγορα που θα κανει η εταιρεια μετα απο την αποκτηση της (το 2008, εναντι 2,4 δισεκατομμυριων δολαριων απο την Tata Motors);

Η πηγη του Bloomberg αναφερει οτι «η Fiat Chrysler Automobiles NV εξεταζει τις επιλογες της», υπονοωντας οτι ειναι σε εξελιξη συζητησεις, ενοψει και του σχεδιου αποσχισης της Maserati και της Alfa Romeo απο τον ομιλο, ωστε να εστιασει στα mass- market οχηματα. Και η Volkswagen AG «ζυγιζει» το ενδεχομενο πωλησης περιουσιακων στοιχειων της, οπως η Ducati.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!