Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με ραδιόφωνο FM;

Ειμαστε στο 1958. Στην αγορα κυκλοφορουν αυτοκινητα τα οποια, στον εξοπλισμο τους εχουν (αν εχουν) το ραδιοφωνο και αυτο, να πιανει μονο ΑΜ. Ο κοσμος αλλαζει. Σε αυτο, συντελει και μια αμερικανικη limo. Η οποια και παρουσιαζει ενα μοντελο, το οποιο ειναι, τοτε, το πρωτο, το οποιο προσφερει στον βασικο του εξοπλισμο το ραδιοφωνο βραχεων συχνοτητων (FM). Βλεπετε, πραγματα που για εμας, σημερα, ειναι αυτονοητα, τοτε, απλα, δεν… υπηρχαν. 




Γραφει ο Βασιλης Καρικας 

Βεβαια, το να επικεντρωσουμε στο ραδιοφωνο της Lincoln Continental (Division) Mark III Landau του 1958 θα ηταν μεγαλη αδικια. Γιατι εφερε πολλες καινοτομιες και κρατα, απο τοτε που παρουσιαστηκε, ως και το… σωτηριο ετος 2019 ενα ρεκορ, το οποιο μαλλον δυσκολα θα σπασει (αφου δεν εσπασε ως σημερα).

Διαφημιστικο της εποχης για τη Lincoln Continental

Η ναυαρχιδα της Ford, με μεταξονιο στις 131\” (3.33m), αποτελουσε και αποτελει το μεγαλυτερο τετραθυρο στην ιστορια της εταιρειας, και το μεγαλυτερο αυτοφερομενο πλαισιο της ιστοριας παγκοσμιως, μεχρι σημερα.

\”Τι γκουμουτσα ειναι αυτη, αγαπη μου\”;

Και, σε ο,τι αφορα τις καινοτομιες; Οπως αναφεραμε, εκτος του οτι ηταν το πρωτο μοντελο που προσεφερε ραδιοφωνο βραχεων συχνοτητων (FM), ηταν το πρωτο που προσεφερε ως στανταρ και το μοναδικο συστημα αυτοματης λιπανσης (Auto Lube), απο ξεχωριστο δοχειο λιπαντικου. Μοναδικος προαιρετικος εξοπλισμος που ειχε το μοντελο, ηταν ο κλιματισμος

Το εσωτερικο μιας Lincoln Continental

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!