Πού βασίζεται ο V12 της Aston Martin Valkyrie

H Aston Martin μας εδωσε τα πρωτα στοιχεια του νεου hypercar, Valkyrie, που ειναι κοντα στην παραγωγη και αφησε τον κοσμο αφωνο. Τωρα, ο σχεδιαστης της Valkyrie, ο ιθυνων νους της Red Bull F1, Adrian Newey, ο οποιος αποκαλυψε καποια (ενδιαφεροντα) πραγματα για το μοτερ της Valkyrie, ειπε το ωραιο, μιλωντας για τη LaFerrari, Porsche 918, McLaren P1 και τα αλλα hypercars που ειναι \”αντιπαλοι\” της Valkyrie: \”Ειναι μεγαλα, αχαρα και βαρια\”…
Ξεραμε οτι η τεχνολογια του νεου υπεραυτοκινητου της Aston Martin θα ηταν πολυ κοντα σε αυτη της F1, ομως ποσο; Ο Newey ειπε οτι ο κινητηρας της, βασιζεται στον 2,4 λιτρων V8 που χρησιμοποιησε η εταιρεια στη Formula 1 απο το 2010 ως το 2013, με ομαδες οπως η Williams.
Που ειναι τα ψαλιδια σας, Val-κυρια μου;

Με ολες τις διαρροες να δειχνουν την ιπποδυναμη περιπου στο… μαγικο νουμερο των 1000, αυτο που ξερουμε σιγουρα ειναι οτι ο Newey επεμεινε να χρησιμοποιηθει μια εξατμιση 12 σε 1, επειδη, οπως εξηγησε, \”αυτη το κανει να ακουγεται σαν να στροφαρει διπλασια απ\’ οσο στροφαρει στην πραγματικοτητα\”. Δηλαδη, ενας κινητηρας σαν αυτον που φορα η Valkyrie και εχει κοκκινα στις 11.000 σ.α.λ., ακουγεται σαν να στροφαρει στις 22.000; Κατι τετοιο θα κανει το Mazda 787Β να ακουγεται παιχνιδακι μπροστα της και, πιθανοτατα ο ηχος θα μοιαζει με αυτον των V12 μονοθεσιων της F1 απο τα μακρινα 90s.

Το εσωτερικο της Valkyrie ειναι επισης σκληροπυρηνικο και εμπνευσμενο απο τη Formula 1
 
Ξερουμε επισης οτι η Valkyrie δεν θα φορεσει τελικα κιβωτιο απο τη Ricardo, την εταιρεια που φτιαχνει τα κιβωτια διπλου συμπλεκτη για την Bugatti, αλλα ενα νεο, μονου συμπλεκτη που σχεδιασε μονος του o Newey και δεν εχει… οπισθεν. Η Valkyrie θα κανει οπισθεν χρησιμοποιωντας μονο το ηλεκτρικο μοτερ της.

Η Aston Martin ηθελε να χρησιμοποιησει τον V12 της One-77, αλλα ο Newey επεμεινε οτι επρεπε να χρησιμοποιηθει ο V12 που θα ηταν εμπνευσμενος απο τους Cosworth της F1. Σε ο,τι αφορα το μεγεθος, αυτο πιθανοτατα θα ειναι περιπου οσο της LaFerrari. Αλλα, συμφωνα με τον Newey, οχι \”τοσο βαρυ και αδεξιο\”. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!