Πρεμιέρα για το πρώτο RS SUV της Skoda!

Στο επερχομενο Σαλονι Αυτοκινητου, που θα γινει στο Παρισι, τα νεα απο τη Skoda ειναι μεγαλα. Η τσεχικη μαρκα θα παρουσιασει, για πρωτη φορα στην ιστορια της, SUV σε RS εκδοση. Προκειται για το νεο Skoda Kodiaq RS, το οποιο θα κανει την παγκοσμια πρεμιερα του. Το νεο Kodiaq RS, με μονιμη τετρακινηση, θα διατιθεται και ως 7θεσιο ενω θα «φορα» ενα τετρακυλινδρο, διλιτρο κινητηρα diesel, με διπλο turbo, ο οποιος θα αποδιδει 240 ιππους με τη μεγιστη ροπη να φτανει τα 500 Nm. Προκειται για τον ισχυροτερο κινητηρα diesel που εχει παρουσιασει ποτε η Skoda! 


Στο νεο Kodiaq RS, η Skoda παρουσιαζει για πρωτη φορα σε μοντελο της το Dynamic Sound Boost. Προκειται για ενα εξελιγμενο συστημα που χρησιμοποιει δεδομενα απο την ηλεκτρονικη μοναδα ελεγχου του αυτοκινητου και μεταβαλει η ενισχυει τον ηχο του κινητηρα αναλογα με το προγραμμα οδηγησης που εχει επιλεξει ο οδηγος. H Skoda υποσχεται οτι το συστημα προσφερει μια συναρπαστικη ακουστικη εμπειρια που κανει το μοντελο ακομα πιο απολαυστικο στην οδηγηση.



Το video που εδωσε στη δημοσιοτητα η Skoda (δειτε το video εδω ), στο οποιο πρωταγωνιστει το Kodiaq RS στη σπορ αποχρωση Race Blue, προσφερει μια προγευση του hi-tech συστηματος φωτων LED και του ψηφιακου πινακα οργανων Virtual Cockpit που θα εχει το νεο Kodiaq RS στο βασικο εξοπλισμο του. Μαλιστα, ο παραμετροποιησιμος πινακας οργανων θα εχει και μια 5η επιλογη οθονης, με την ενδειξη “Sport”, που συμπληρωνει ιδανικα το δυναμικο χαρακτηρα του μοντελου.


Παραλληλα με την αποκαλυψη του νεου μοντελου, η Skoda παρουσιαζει για πρωτη φορα το επανασχεδιασμενο λογοτυπο «RS». Το νεο logo, με κυριαρχο χρωμα το κοκκινο που συμβολιζει το σπορ πνευμα και τη μεγαλη ισχυ των κινητηρων, σε συνδυασμο με το γραμμα “v” απο το victory (= νικη), θα κοσμει ολες τις RS εκδοσεις των μοντελων της μαρκας. Τα αρχικα RS προερχονται απο τις λεξεις Rally Sport και πρωτοχρησιμοποιηθηκαν το 1974 σε δυο σπορ πρωτοτυπα της Skoda, τα 180 RS και 200 RS. Ενα χρονο αργοτερα, το 130 RS, ενα σπορ κουπε, κατεκτησε δυο πρωτες νικες στην κλαση του στο Ραλλυ Μοντε Καρλο και στο Ραλλυ Ακροπολις. Το πρωτο RS μοντελο παραγωγης, στη συγχρονη ιστορια της Skoda, ηταν η Octavia RS που παρουσιαστηκε το 2000.

Η οικογενεια RS της Skoda περιλαμβανει ολα τα μοντελα που εχουν πιο σπορ DNA και χαρακτηριζονται απο την ταχυτητα, τις επιδοσεις και τη δυναμικη οδηγηση που προσφερουν. Ξεχωριζουν απο τις αγωνιστικες τους καταβολες, καθως η μαρκα εχει εμπλοκη σε διαφορες μορφες motorsport για περισσοτερο απο 117 χρονια! 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!