Πώς δοκιμάζει την αντοχή των χρωμάτων της η Nissan

Εχεις αναρωτηθει ποτε πως δοκιμαζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες τις αντοχες των χρωματων που χρησιμοποιουν στα μοντελα τους, ωστε να εγγυηθουν οτι αυτα θα αντεξουν στις κακουχιες και θα χαριζουν παντα αυτο το γυαλισμα που ψαχνουμε;
Στο Τεχνικο Κεντρο της Nissan North America στο Michigan, τον βασικο ρολο σε αυτες τις δοκιμες, παιζει ενα μικροσκοπικο πλυντηριο αυτοκινητων, στο μεγεθος και στο σχημα  μιας μηχανης  πoπ κορν. Εξοπλισμενο με μια μπλε βουρτσα, αυτο το εξαιρετικα εξειδικευμενο  μηχανημα,  επιτρεπει στους μηχανικους της Nissan να δοκιμασουν δειγματα χρωματων προκειμενου να  βεβαιωθουν οτι τα εξωτερικα χρωματα των μοντελων της Nissan αντεχουν στο σκληρο περιβαλλον των αυτοματων πλυντηριων αυτοκινητων.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AoPWrScMQwg&w=320&h=266] 
Πολυ πριν ενα μοντελο  Nissan καταληξει στις εκθεσεις των αντιπροσωπων,  οι μηχανικοι εχουν βεβαιωθει  οτι καθε σημειο της εξωτερικης βαφης του θα παραμεινει αναλλοιωτο, ακομη και αν ο νεος του ιδιοκτητης το πηγαινει συχνα για αυτοματο πλυσιμο.

Για να μιμηθει εναν αυτοματο κυκλο πλυσιματος, το μικροσκοπικο αυτο πλυντηριο αυτοκινητων της Nissan περιστρεφει τη βουρτσα σε περιπου 180 σ.α.λ.,  οπου  νερο και χωμα απο την Αριζονα δημιουργουν το ιδανικο περιβαλλον με τις  σκληρες συνθηκες πλυσης ενος  πραγματικου αυτοκινητου.

Στο βιντεο, το κοκκινο μοντελο κλιμακας 1:16 του 370Z, υφισταται τις σκληρες δοκιμασιες στο μικροσκοπικο πλυντηριο, προκειμενου  να εξασφαλιστει ενα φινιρισμα κορυφαιας ποιοτητας και διαρκειας  στο χρωμα των πραγματικων μοντελων της Nissan.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!