Πώς η SEAT εξοικονομεί 13,8 εκατομμύρια ευρώ

Το 2016, η SEAT καταφερε να εξοικονομησει σχεδον 13,8 εκατομμυρια ευρω χαρη στις 13.693 συνολικα προτασεις και ιδεες βελτιωσης που υποβληθηκαν απο τους ιδιους τους υπαλληλους της.Το προγραμμα της SEAT “Ideas for Improvement”, το οποιο ενθαρρυνει τη συμμετοχη των εργαζομενων στην εξοικονομηση πορων και στη βελτιωση διεργασιων, το προηγουμενο ετος πετυχε μια πολυ σημαντικη εξασφαλιση πορων για την εταιρεια.

Οι εργαζομενοι στη SEAT παρουσιασαν τις προτασεις τους για βελτιωση των διαδικασιων, συμβαλλοντας με αυτο τον τροπο στο οραμα τους για πιο αποτελεσματικοτερη λειτουργια της εταιρειας. Σχεδον οι μισες απο τις προτασεις αξιζαν ενα βραβειο για τη πρωτοτυπια τους, τη δυνατοτητα εφαρμογης η το οφελος για την εταιρεια. Συνολικα, η SEAT εδωσε σαν επιβραβευση περιπου δυο εκατομμυρια ευρω συνολικα στους εργαζομενους για τη συνεισφορα τους με προτασεις σε δεκα κατηγοριες: Προϊον, Εγκαταστασεις, Εργονομια, Ενεργεια, Εξοικονομηση Πορων, Ευκολια, Βελτιωση διαδικασιας, Ποιοτητα, Περιβαλλον και Καινοτομια.

Μια απο τις πιο πρωτοτυπες ιδεες θεωρειται το ρομποτ οδηγησης που ελεγχει την κατευθυνση και την ταχυτητα των αυτοκινητων στις δοκιμες του συστηματος υποβοηθησης οδηγου. Το συστημα που δημιουργηθηκε χρησιμοποιει εσωτερικους πορους που οριζουν με ακριβεια τη ταχυτητα και τη πορεια που πρεπει να ακολουθει ενα αυτοκινητο. Χαρη σε αυτη την ιδεα δεν υπαρχει πλεον αναγκη για συστηματα εμποριου τα οποια ειναι ακριβα στην αγορα, στη συντηρηση και στη προσαρμογη τους στα οχηματα SEAT.

Αντιστοιχα, κατα του πρωτους εξι μηνες του 2017, στα πλαισια του προγραμματος “Ideas for Improvement”, υποβληθηκαν συνολικα 6.000 νεες ιδεες. Το προγραμμα συνεχιζει και αυτη τη χρονια να ενθαρρυνει τη συμμετοχη των εργαζομενων στην επιτευξη εξοικονομησης κοστους και ενεργειας και γενικοτερων βελτιωσεων στο εργασιακο περιβαλλον και να εμπνεει τη δημιουργικοτητα ως βασικη αρμοδιοτητα. Ο SEAT Vice-president for Human Resources, Xavier Ros υπογραμμισε το ποσοστο συμμετοχης και «τις θετικες επιπτωσεις που εχουν οι πρωτοβουλιες αυτου τους ειδους στους εργαζομενους καθως αυξανουν την αισθηση οτι ανηκουν σε ενα οργανισμο και ενθαρρυνουν της ενεργο συμμετοχη».

Η δεσμευση της SEAT προς τους εργαζομενους της

Εκτος απο την στηριξη των προτασεων των υπαλληλων της, η SEAT προχωραει επισης σε διαφορες δραστηριοτητες για τη βελτιωση των καθημερινων συνθηκων εργασιας. Ενα παραδειγμα ειναι η προσφατη  ανανεωση της εφαρμογης mundoSEAT με τη δημιουργια της ενοτητας Employee Area, η οποια απευθυνεται σε εργαζομενους και παρεχει χρησιμες πληροφοριες οπως αγορα αυτοκινητου, πληροφοριες μισθοδοσιας, εσωτερικες μετακινησεις θεσεων. Οι υπαλληλοι μεσω της εφαρμογης μπορουν να αποκτησουν λεπτομερεις πληροφοριες σχετικα με τη σχεση εργασιας με την SEAT και πρακτικες πληροφοριες, οπως αριθμους τηλεφωνου, χρονοδιαγραμματα μεταφορας εργαζομενων, μενου κυλικειων κ.α.  Ενα απο τα πιο σημαντικα τμηματα της εφαρμογης ειναι η νεα καρτα SEAT, μια αποκλειστικη καρτα που προσφερει αμεση προσβαση σε εκπτωσεις και ειδικες προσφορες που δικαιουνται μονο υπαλληλοι της εταιρειας.

Αυτες οι πρωτοβουλιες αντικατοπτριζονται επισης στη πιστοποιηση Top Employer που εχει λαβει η εταιρεια για τριτη συνεχομενη χρονια. Ο κορυφαιος οργανισμος Top Employers Institute, που πιστοποιει επιχειρησεις σε ολο τον κοσμο απο το 1991, εχει καταληξει για ενα ακομη ετος πως η SEAT προσφερει ενα εξαιρετικο εργασιακο περιβαλλον.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!