Ρεκόρ πωλήσεων για την ΚΙΑ

Η Kia Motors σημειωσε τις καλυτερες πωλησεις της στην Ευρωπη για το πρωτο εξαμηνο του ετους, πουλωντας 264.010 μοναδες (ACEA, EU & EFTA) το αντιστοιχο διαστημα στο συνολο της ευρωπαϊκης αγορας. Η Kia διατηρησε το μεριδιο της 3,0% στην Ευρωπη κατα το πρωτο εξαμηνο του 2018, που ειναι και το υψηλοτερο ποσοστο ολων των εποχων για την κορεατικη μαρκα.


Η επιδοση αυτη ενισχυθηκε τους τελευταιους μηνες απο την αφιξη ολοκαινουργιων μοντελων αλλα και προηγμενων, ηλεκτροκινητων οχηματων. Συγκεκριμενα, οι πωλησεις οχηματων της Kia με προηγμενα συστηματα κινησης – που περιλαμβανουν υβριδικα, plug-in υβριδικα και αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα – αυξηθηκαν 46% σε ετησια βαση: 27.507 ηλεκτροκινητα οχηματα πουληθηκαν το πρωτο εξαμηνο του 2018, αντιπροσωπευοντας περισσοτερο απο το 10% των συνολικων πωλησεων της Kia φετος.


Η Kia θα λανσαρει 16 νεα οχηματα με προηγμενο συστημα κινησης μεχρι το 2025, συμπεριλαμβανομενων πεντε νεων υβριδικων, πεντε plug-in υβριδικων, πεντε αμιγως ηλεκτροκινητων αυτοκινητων και – το 2020 – ενος νεου ηλεκτροκινητου οχηματος με κυψελες υδρογονου. Η εταιρια ανακοινωσε προσφατα την κυκλοφορια ενος νεου ηπιου υβριδικου συστηματος κινησης “EcoDynamics +” με κινητηρα ντιζελ, το οποιο χρησιμοποιειται για πρωτη φορα στο ανανεωμενο Kia Sportage, ενω θα ακολουθησουν και αλλα μοντελα.

Ο κ. Emilio Herrera, Διευθυνων Συμβουλος της Kia Motors Europe, δηλωσε: «Αυτο ειναι ενα ακομα ετος κατα το οποιο η Kia καταρριπτει το ρεκορ πωλησεων πρωτου εξαμηνου, πουλωντας για δευτερη φορα πανω απο 250.000 οχηματα. Οι κινητηρες επομενης γενιας αποτελουν βασικο παραγοντα για την επιτυχια των πωλησεων μας, οπως αλλωστε και τα νεα μοντελα, Niro, Stonic και Stinger. Η πολυ καλη εμπορικη πορεια και των υπολοιπων μοντελων της Kia δειχνουν πως θα καταφερουμε να πετυχουμε πωλησεις ανω των 500.000 μοναδων φετος».

Αυξηση πωλησεων ηλεκτροκινητων αυτοκινητων
Οι πωλησεις των οχηματων Kia με προηγμενα συστηματα κινησης αυξηθηκαν απο 18.803 μοναδες το πρωτο εξαμηνο του 2017 σε 27.507 το 2018. Το υβριδικο crossover Niro παραμενει το best seller ηλεκτροκινητο οχημα της Kia, με 22.053 μοναδες να εχουν πωληθει φετος (17.034 Niro Hybrid και 5.019 Niro Plug-in Hybrid που παρουσιαστηκε προσφατα). Το πληρως ηλεκτρικο Soul EV πραγματοποιησε το καλυτερο εξαμηνο στις πωλησεις του μεχρι σημερα φτανοντας τις 3.218 μοναδες σε ολη την Ευρωπη – που αντιστοιχουν σε ετησια αυξηση πωλησεων 42%. Το Soul EV αντιπροσωπευει πλεον περισσοτερο απο το 53% των συνολικων πωλησεων Soul στην Ευρωπη. Οι Plug-in υβριδικες εκδοσεις του Optima γνωρισαν τετραπλασια αυξηση των πωλησεων σε ετησια βαση, φτανοντας τις 2.236 μοναδες, χαρη και στην προσθηκη στη γκαμα της εκδοσης Sportswagon.

Εξαιρετικες πωλησεις για τα νεα αλλα και τα υπαρχοντα μοντελα
Το Sportage, το οποιο κατασκευαζεται στην Ευρωπη, παρεμεινε και φετος το πιο δημοφιλες αυτοκινητο της Kia, με πωλησεις 67.870 μοναδων. Η Kia ανακοινωσε προσφατα μια σειρα αναβαθμισεων για το Sportage, με ανανεωμενη εξωτερικη και εσωτερικη σχεδιαση, καθως και μια σειρα απο νεους κινητηρες, συμπεριλαμβανομενου του νεου EcoDynamics+ diesel με ηπιο υβριδικο συστημα.

Η οικογενεια του cee\’d δευτερης γενιας (πενταθυρο hatchback, Sportswagon και τριθυρο pro_cee\’d) ξεπερασε το Picanto τους τελευταιους μηνες διαθεσης της, οντας το δευτερο σε πωλησεις μοντελο της Kia στην Ευρωπη με 39.354 μοναδες. Το ολοκαινουριο Kia Ceed ξεκινησε ηδη να παραγεται στη Σλοβακια, με το πενταθυρο hatchback και το Sportswagon να ειναι διαθεσιμα σε αρκετες αγορες της Ευρωπης.

Το μικρο Picanto πετυχε αυξηση πωλησεων κατα 6% σε ετησια βαση, με 36.985 μοναδες. Εν τω μεταξυ, το συμπαγες crossover Stonic, που παρουσιαστηκε στις αρχες του ετους, εχει ηδη γινει το τεταρτο πιο καλοπουλημενο μοντελο της Kia στην Ευρωπη, με 30.779 πωλησεις στους πρωτους εξι μηνες. Το TOP 5 μοντελων της μαρκας ολοκληρωνει το hatchback Rio με 23.562 πωλησεις.

Το ισχυρο σπορ sedan Stinger fastback συνεβαλε επισης στην αναπτυξη πωλησεων της Kia, με περισσοτερες απο 2.000 μοναδες να εχουν ηδη παραδοθει σε ευρωπαιους πελατες μεχρι στιγμης φετος.

Αξιζει να σημειωσουμε την εξαιρετικη πορεια της Kia στην ελληνικη αγορα με μεριδιο 3,1% σε συνολικες και 3,5% σε λιανικες πωλησεις, πετυχαινοντας αυξηση 287% και 133% αντιστοιχα για το α’ εξαμηνο του 2018. Μια αυξηση που ειναι η μεγαλυτερη της ελληνικης αγορας λαμβανομενου υποψη των ποσοστων αυξησης που σημειωσε συνολικα η αγορα του αυτοκινητου με ποσοστα 24% και 27%(συνολικες και λιανικες πωλησεις) με το Picanto να ειναι το  best seller μοντελο της Kia και το νεο  Stonic να ακολουθει.

Να αναφερουμε οτι η μεγαλη αυτη επιτυχια της Kia οφειλεται σε τρεις κυριως λογους: α) στην ιδιαιτερα επιτυχημενη αποδοχη των νεων μοντελων της οπως ειναι το Picanto, το Rio και το Stonic, των οποιων το λανσαρισμα πραγματοποιηθηκε τους μηνες Σεπτεμβριο  και Νοεμβριο του 2017 β) στην πλεον συγχρονη και ανανεωμενη γκαμα SUV/CUV που διαθετει με μοντελα οπως, το Picanto X Line, το Stonic, το Soul και προσφατα το νεο Sportage και γ) στην προτιμηση των καταναλωτων σε εκδοσεις GT Line(Picanto,Rio, Sportage) οι οποιες διαφοροποιουν τα μοντελα της Kia και τα κανουν να υπερεχουν αισθητικα σε σχεση με αλλες εκδοσεις.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!