Ρεκόρ πωλήσεων της Volvo διεθνώς, για τρίτο σερί χρόνο!

Το 2016 ηταν μια ακομα χρονια επιτυχιων για τη Volvo Cars. Για τριτο συνεχες ετος η σουηδικη μαρκα σημειωσε ρεκορ πωλησεων σε διεθνες επιπεδο! Η Volvo εκλεισε το 2016 με πωλησεις 534.322 αυτοκινητων, αυξημενες κατα 6,2% σε σχεση με το 2015. Προκειται για τις μεγαλυτερες πωλησεις που εχει σημειωσει ποτε η Volvo στη σχεδον ενενηνταχρονη ιστορια της. 

Με αυξητικους δεικτες κινηθηκε η Volvo το 2016 σε ολες τις μεγαλες αγορες του κοσμου. Ειναι χαρακτηριστικο οτι οι πωλησεις σε ΗΠΑ και Κινα σημειωσαν περυσι ανοδο κατα 18,1 και 11,5% αντιστοιχα. Οι δυο χωρες αντιπροσωπευουν τις ταχυτερα αναπτυσσομενες αγορες για τη Volvo για το 2016, με τις μεν ΗΠΑ να καταγραφουν 82.726 αυτοκινητα, τη δε Κινα 90.930. Στην πιο ωριμη δυτικοευρωπαϊκη αγορα, οι πωλησεις 206.144 αυτοκινητων αντιπροσωπευουν αυξηση 4,1%, προερχομενη ομως απο ανοδο της μαρκας σε ολες τις σημαντικες εθνικες αγορες, ητοι Γερμανια, Ηνωμενο Βασιλειο, Γαλλια και Ιταλια.


Η ανοδος πωλησεων της Volvo το 2016 οφειλεται σε σημαντικο βαθμο στην επιτυχια διεθνως των μοντελων της νεας Σειρας 90. Χαρακτηριστικα, οι πωλησεις του XC90 σημειωσαν αυξηση 125% σε σχεση με το 2015. Σημαντικη ηταν και η επιτυχια του XC60 σε παγκοσμιο επιπεδο. Το μεσαιο SUV της Volvo εχει καταφερει κατι πρωτοφανες, απο το 2008 που πρωτοπαρουσιαστηκε: καθε χρονο οι πωλησεις του ειναι περισσοτερες απο την προηγουμενη χρονια, κατι ισως μοναδικο στη συγχρονη αυτοκινητοβιομηχανια!

Στην Ελλαδα, η Volvo κατεγραψε τη χρονια που περασε 1.458 πωλησεις νεων αυτοκινητων, τη στιγμη που συμφωνα με τα στοιχεια του Συνδεσμου Εισαγωγεων Αντιπροσωπων Αυτοκινητων (ΣΕΑΑ), η αγορα εκλεισε στις 78.873 ταξινομησεις. Η συγκεκριμενη επιδοση αντιστοιχει σε μεριδιο αγορας 1,85%, ενα απο τα πιο υψηλα που απολαμβανει η Volvo σε διεθνες επιπεδο. 

Χωρις αμφιβολια, η χρονια για τη σουηδικη μαρκα και στη χωρα μας χαρακτηριστηκε απο τη μεγαλη εμπορικη επιτυχια των SUV της. Το νεο Volvo XC90 κυριαρχησε αναμεσα στα μεγαλα SUV. Προκειται για μια κατηγορια πολυ ιδιαιτερη, οπου ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μεγαλος με τους υποψηφιους αγοραστες να επενδυουν για την αγορα αυτοκινητου ενα υψηλο ποσο. Οι συνολικα 201 ταξινομησεις που σημειωσε το νεο XC90 αντιπροσωπευουν ποσοστο 48,3% στην κατηγορια του. Το ποσοστο αυτο ανεβαινει στο ακομα πιο εντυπωσιακο 51,4%, αν καποιος εστιασει στο premium τμημα της κατηγοριας, γερμανικης ως επι το πλειστον προελευσης! Σε καθε περιπτωση, ουτε λιγο ουτε πολυ, ενα στα δυο μεγαλα SUV που ταξινομηθηκαν στην Ελλαδα τη χρονια που περασε, ηταν Volvo XC90!


Ιδιαιτερα θετικη ομως ηταν η εμπορικη πορεια και του XC60 στη χωρα μας, για το 2016. Το μεσαιο SUV της Volvo αποδειχθηκε αντιστοιχα δημοφιλες οπως και στον υπολοιπο κοσμο – υπενθυμιζεται οτι το XC60 ειναι εδω και χρονια το best seller της Volvo ανα την υφηλιο. Στη χωρα μας το XC60 κατεγραψε το 2016 συνολικα 217 ταξινομησεις, που του χαρισαν για αλλη μια χρονια την πρωτη θεση αναμεσα στον premium γερμανικο ανταγωνισμο – κατι που αξιζει να σημειωθει οτι συμβαινει ανελλιπως την τελευταια πενταετια!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!