Σαρώνει η Peugeot στην ελληνική αγορά

Τα αμεσως προηγουμενα χρονια, λεγαμε για την \”εκρηξη\” που κατεγραφε η Peugeot σε πωλησεις στην Ελλαδα. Το 2016, η γαλλικη φιρμα (αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα απο τον Ομιλο Συγγελιδη) δεν κρατησε απλα τη θεση της στην αγορα (βρισκεται στην πεμπτη θεση), αλλα και συνεχισε την ανοδικη τροχια στις πωλησεις της, ως αποτελεσμα οχι μονο της ανανεωμενης και πληρους γκαμας των μοντελων της, αλλα και των ευελικτων προγραμματων αποκτησης που προσφερει η ελληνικη αντιπροσωπεια. 

Το 2016, η Peugeot κατεγραψε στην ελληνικη αγορα 6.055 ταξινομησεις επιβατικων και ελαφρων επαγγελματικων μοντελων και μεριδιο αγορας 7,2%, εμφανιζοντας αυξηση πωλησεων 11,5% σε σχεση με το 2015. Αντιστοιχα, η συνολικη αγορα επιβατικων και επαγγελματικων αυτοκινητων στην Ελλαδα παρουσιασε επισης αυξηση της ταξεως του 3,8% με 84.518 ταξινομησεις εναντι 81.457 την προηγουμενη χρονια.  

Η αυξηση των πωλησεων της Peugeot σημειωθηκε και στα δυο καναλια πωλησης – λιανικη και εταιρικες – και οφειλεται στην εξαιρετικη πορεια του Peugeot 208 με 2.387 ταξινομησεις και διεισδυση 43% στις συνολικες πωλησεις επιβατικων της μαρκας, καθως και του Peugeot 108 με 1.192 ταξινομησεις και διεισδυση 21% αντιστοιχα. Επιπλεον, αυξητικη πορεια σε σχεση με το 2015 ακολουθησαν και τα υπολοιπα μοντελα, οπως το 308 (αυξηση πωλησεων σε σχεση με το 2015 κατα 40%), το 2008 (αυξηση πωλησεων σε σχεση με το 2015 κατα 47%) αλλα και νεο SUV Peugeot 3008 το οποιο λανσαριστηκε στην αγορα μας τελος Νοεμβριου και εχει ηδη σημειωσει ενα πολυ υψηλο πορτοφολι παραγγελιων. 

Με θετικο προσημο εκλεισε το 2016 και για την PEUGEOT Professionnel η οποια σημειωσε μεριδιο αγορας 8,4% διατηρωντας τη θεση της στην πρωτη πενταδα της ελληνικης αγορας ελαφρων επαγγελματικων.


Στην ανοδικη πορεια της Peugeot σημαντικο ρολο εχει  παιξει και η διεισδυση της στις εταιρικες πωλησεις, μια αγορα που εμφανιζει αυξητικη ταση. Στο πελατολογιο της Peugeot συγκαταλεγονται οι σημαντικοτερες διεθνεις και ελληνικες εταιρειες μακροχρονιων και βραχυχρονιων μισθωσεων (LTR & RAC), μικρες και μεγαλες επιχειρησεις καθως και ελευθεροι επαγγελματιες.   

Η αξιοπιστια, η ασφαλεια, οι επιδοσεις και η οδηγικη απολαυση, το πλουσιο επιπεδο εξοπλισμου, οι νεοι κινητηρες E6 πετρελαιου και βενζινης – με τους δευτερους να βραβευονται δευτερη συνεχη χρονια – σε συνδυασμο με το αυτοματο κιβωτιο 6 σχεσεων  (EAT6), η χαμηλη καταναλωση καυσιμου και εκπομπη ρυπων, το χαμηλο κοστος χρησης, ο πληρης χαρακτηρας των μοντελων της Peugeot καθως και τα ευελικτα προγραμματα αποκτησης που προσφερει η ελληνικη αντιπροσωπεια, ειναι  ασφαλως οι λογοι που τοποθετουν την μαρκα στην πρωτη πενταδα της αγορας.  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!