Σαρώνει σε πωλήσεις η Volvo

Με το… δεξι μπηκε στο 2018 η Volvo, καθως εχει \”μαζεψει φορα\” απο την \”εκρηξη\” πωλησεων που παρουσιασε το ετος που εφυγε. Και ενω διεθνως κατεγραψε ρεκορ στις πωλησεις που οδηγει η ανανεωση της γκαμας της, στην Ελλαδα τα νεα ειναι το ιδιο καλα, με τη σουηδικη μαρκα να ανεβαζει κι αλλο το μεριδιο της στην αγορα.

Συμφωνα με τα στοιχεια που ανακοινωσε για το 2017, η Volvo Cars οι παγκοσμιες πωλησεις της αυξηθηκαν κατα 7,0% σε συγκριση με το 2016 στα 571.577 αυτοκινητα, γεγονος που οφειλεται στην αναπτυξη της μαρκας σε ολες τις αγορες.
Στην περιοχη της Ασιας και του Ειρηνικου, οι πωλησεις αυξηθηκαν κατα 20,9%, ως αποτελεσμα της πρωτοφανους αυξησης των πωλησεων στην Κινα κατα 25,8%, σε συγκριση με το 2016. Παραλληλα, οι πωλησεις στην Ευρωπη, Μεση Ανατολη και Αφρικη αυξηθηκαν κατα 3,3% το 2017, σε συγκριση με το 2016, ενω η περιοχη της Αμερικης κινηθηκε αυξητικα κατα 0,7%.

Το 2017 ηταν ενας σημαντικος χρονος για την Volvo Cars για πολλους λογους. Το νεο XC60, το οποιο αντικατεστησε το μοντελο με τις μεγαλυτερες πωλησεις της εταιρειας και το πρωτο σε πωλησεις μεσαιο SUV στην Ευρωπη, εκανε πρεμιερα στην Εκθεση της Γενευης τον περασμενο Μαρτιο.
Η Volvo Cars ανακοινωσε επισης οτι θα τοποθετησει την ηλεκτροκινηση στον πυρηνα της μελλοντικης της στρατηγικης και δηλωσε οτι καθε αυτοκινητο που θα λανσαρει απο το 2019 θα διαθετει ηλεκτροκινητηρα, σηματοδοτωντας το τελος των αυτοκινητων που διαθετουν μονο κινητηρα εσωτερικης καυσης.

Σε μια πιο διευρυμενη δεσμευση για την ηλεκτροκινηση, η Volvo παρουσιασε επισης την Polestar, μια νεα ανεξαρτητη μαρκα ηλεκτροκινητων αυτοκινητων, πληρως εδραιωμενη και συνυφασμενη με τις προδιαγραφες του Volvo Car Group.

Ο Σεπτεμβριος εκλεισε με την παγκοσμια πρεμιερα του XC40, της πρωτης προτασης της Volvo στην ταχεως αναπτυσσομενη κατηγορια των μικρων SUV. Στη Volvo σχεδιαστηκε και δημιουργηθηκε επισης ενα νεο μοντελο χρησης αυτοκινητου με το προγραμμα \”Care by Volvo\”, το οποιο παρεχει ευκολη και αμεση προσβαση σε μια σειρα απο εκτενεις υπηρεσιες αυτοκινησης. Μια πρωτοποριακη ιδεα που για πρωτη φορα εφαρμοσθηκε στο νεο XC40.

Η Volvo Cars συνεχισε τις εργασιες κατασκευης ενος νεου εργοστασιου παραγωγης αυτοκινητων στη Νοτια Καρολινα, το πρωτο της στις Ηνωμενες Πολιτειες. Στο εργοστασιο αυτο θα παραγονται εκτος απο το επερχομενο νεο S60 και η επομενη γενια XC90 απο το 2021. Η συνολικη επενδυση της Volvo Cars στις αμερικανικες παραγωγικες εγκαταστασεις υπερβαινει τα 1,1 δισεκατομμυρια δολαρια ΗΠΑ και θα αυξησει το συνολο των νεων θεσεων εργασιας που δημιουργηθηκαν στην περιοχη του Τσαρλεστον σε περιπου 4.000.

Λιγο πριν το τελος της χρονιας που περασε, η Volvo Cars εκανε την εμφανιση της σε μια εντελως νεα αγορα, καθως υπεγραψε συμφωνια-πλαισιο με την Uber. Συμφωνα με την συμφωνια αυτη, θα διαθεσει δεκαδες χιλιαδες αυτονομα οχηματα στην Uber μεταξυ 2019 και 2021.

Στην ελληνικη αγορα αντιστοιχα, η Volvo Car Hellas, καταφερε να αυξησει το μεριδιο αγορας στις κατηγοριες που δραστηριοποιειται στο 18,6% το 2017 απο 16,4% το 2016.

Κατεγραψε επισης πωλησεις που την αναδεικνυουν ως τη δευτερη μαρκα μεταξυ των premium κατασκευαστων σε λιανικες πωλησεις στις αντιστοιχες κατηγοριες, με 26,7% μεριδιο εναντι 22,2% που ειχε το 2016, με συνολικο αριθμο πωλησεων 1.308 αυτοκινητα.

Οι επιδοσεις αυτες εξασφαλισαν την 1η θεση στις τεσσερις απο τις πεντε κατηγοριες στις οποιες δραστηριοποιειται η μαρκα στην ελληνικη αγορα και πιο συγκεκριμενα:

    Την 1η θεση στην κατηγορια των premium μεσαιων οικογενειακων (S60 / V60)
    Την 1η θεση στην κατηγορια των μεγαλων πολυτελων (S90 / V90)
    Την 1η θεση στην ιδιαιτερα απαιτητικη κατηγορια των μεγαλων SUV (XC90)
    Τελος ενα ακομη οροσημο της χρονιας που περασε ειναι οτι το νεο XC60 ανηλθε στην 1η θεση της κατηγοριας του (μεσαια SUV) μεσα στο πολυ συντομο χρονικο διαστημα απο το λανσαρισμα του μοντελου στην Ελλαδα και μετα.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!