Στα τέλη Μαρτίου η Alfa Romeo Stelvio στην Ελλάδα


Ανοιξαν οι παραγγελιες στην Ελλαδα για την αποκλειστικη Alfa Romeo Stelvio First Edition, του πρωτου SUV της μαρκας, η οποια μετρα εναν αιωνα και πλεον ιστοριας.
Στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του μοντελου περιλαμβανονται το εξαιρετικα σπορ στυλ της Alfa Romeo, οι εκπληκτικες επιδοσεις και ο αρτιος τεχνολογικος εξοπλισμος που το τοποθετει στην κορυφη της μεσαιας SUV premium κατηγοριας.

Η Stelvio First Edition διαθετει εναν διλιτρο υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα βενζινης που αποδιδει 280 ιππους και συνδυαζεται με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 8-σχεσεων και συστημα τετρακινησης all-wheel drive τεχνολογιας Q4, εξασφαλιζοντας εξαιρετικες επιδοσεις και οδηγικη ευχαριστηση.
Το 0 στα 100 χλμ/ωρα επιτυγχανεται σε 5.7 δευτερολεπτα και αποτελει την καλυτερη επιταχυνση στην κατηγορια.
Διαθετει ηλεκτρικα ρυθμιζομενα και θερμαινομενα full grain δερματινα καθισματα, ενθετα απο πραγματικο ξυλο, ζαντες αλουμινιου 20 ιντσων, δερματινο τιμονι πολυτελους εκδοσης, χειριστηρια αλλαγης ταχυτητων απο αλουμινιο και χρωματιστες δαγκανες φρενων.

Σπορ στοιχεια και κομψοτητα ενσωματωμενα σε μοναδικο και ιδιαιτερο στυλ. Αρμονια σχηματων και ογκων σε συνδυασμο με τη μηχανολογικη υπεροχη της Alfa Romeo, δημιουργουν ενα δυνατο και πολυσχιδες οχημα. Αυτη, με λιγα λογια, ειναι η ουσια της Stelvio, του πρωτου SUV της μαρκας που μετρα εναν αιωνα και πλεον ιστοριας. Το SUV εκανε παγκοσμια πρεμιερα στη διεθνη εκθεση του Los Angeles τον περασμενο Νοεμβριο με την εκδοση υψηλων επιδοσεων Quadrifoglio.


Στον αποηχο της αναμονης της σουπερ-σπορ εκδοσης, η Alfa Romeo παρουσιαζει μια ακομα τολμηρη εκδοση του νεου μοντελου, οπου τα παντα εχουν σχεδιαστει με γνωμονα την απολυτη οδηγικη ευχαριστηση και τις κορυφαιες επιδοσεις. Και το ονομα του, Stelvio First Edition. Η πρωτη και αποκλειστικη εκδοση της γκαμας ειναι πλεον διαθεσιμη για παραγγελιες σε ολο το δικτυο διανομεων της Alfa Romeo. Επιπλεον, μια σημαντικη προσφορα που περιλαμβανει 5 χρονια εγγυηση, οδικη βοηθεια και ευνοϊκη χρηματοδοτηση μεσω της FCA Bank, θα δωσει τη δυνατοτητα στους καταναλωτες της Stelvio First Edition να γινουν οι πρωτοι που θα οδηγησουν το μοντελο, το οποιο προκειται να αλλαξει τα δεδομενα στην κατηγορια.

Αρχης γενομενης απο το ονομα του, το νεο SUV της Alfa Romeο, προϊδεαζει για μια συναρπαστικη οδηγικη εμπειρια και το υψηλοτερο επιπεδο ανεσης και ευελιξιας αναμεσα στα μεσαια SUV. Το περιφημο περασμα του Stelvio λοιπον (απ\’ οπου προηλθε αλλωστε η ονομασια του ιταλικου μοντελου), αποτελει το μεγαλυτερο ορεινο περασμα στην Ιταλια και το δευτερο μεγαλυτερο στην Ευρωπη. Τα 20 χιλιομετρα ασφαλτου και οι περισσοτερες απο 75 στροφες που το διερχονται, διαμορφωνουν μια ακρως απαιτητικη ορεινη διαδρομη, αλλα ταυτοχρονα, αποτελει τουριστικο αξιοθεατο και μια μοναδικη εμπειρια που επιβαλλεται να την βιωσετε με φιλους η την οικογενεια. Απαραιτητη προϋποθεση ομως, η επιλογη ενος ικανου SUV. Και αυτο δεν ειναι αλλο απο την Alfa Romeo Stelvio, στην οποια συνυπαρχουν αρμονικα η οδηγικη απολαυση, το απαραμιλλο ιταλικο στυλ και η ευελιξια. Εκτος απο τους τομεις των επιδοσεων και οδικης συμπεριφορας, το μοντελο ξεχωριζει και σε επιπεδο ευρυχωριας, διαθετοντας αφθονο χωρο για τους επιβατες, οι οποιοι απολαμβανουν μια μοναδικη εμπειρια οδηγησης ανεξαρτητως προορισμου.


Η εντονη προσωπικοτητα της αποκλειστικης Stelvio First Edition αναδεικνυεται μεσα απο το ξεχωριστο στυλ, τον πληρη βασικο εξοπλισμο, αλλα και τον νεο διλιτρο υπετροφοδοτουμενο κινητηρα βενζινης που αποδιδει 280 ιππους και συνδυαζεται με ενα αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 8-σχεσεων και συστημα τετρακινησης all-wheel drive τεχνολογιας Q4. Ο προηγμενος κινητηρας ενισχυει τον σπορ χαρακτηρα του SUV και εγγυαται μοναδικη οδηγικη αισθηση ακομα για τους πιο απαιτητικους οδηγους, κυριως σε μικτες διαδρομες. Εξαλλου, η Stelvio First Edition ειναι το κορυφαιο μοντελο της κατηγοριας σε επιπεδο επιταχυνσης, πραγματοποιωντας το 0 στα 100 χλμ/ωρα σε μολις 5.7 δευτερολεπτα.

Το εξωτερικο της συναρπαστικης Stelvio First Edition εχει ως κυριο χαρακτηριστικο το ελκυστικο στυλ που εκφραζει με απολυτο τροπο ποσο σωστα εναρμονισμενα ειναι μεταξυ τους η κληρονομια, η ταχυτητα και η ομορφια της μαρκας. Προκειται για τη μαγικη αλχημεια και την απολυτη εκφραση της ιστοριας της μαρκας, που πλεον μετρα πανω απο εναν αιωνα υπαρξης. Το συνολικο αποτελεσμα συμπληρωνουν οι αλουμινενιες ζαντες 20 ιντσων, οι χρωματιστες δαγκανες φρενων, οι προβολεις Bi-Xenon, το χρωμιωμενο πλαισιο παραθυρων, τα φιμε πισω τζαμια και ο διακριτικος φωτισμος στις χειρολαβες των θυρων.

Η ιδια ακριβως σπορ εμπνευση διακατεχει το προσεγμενο και κομψο απο καθε αποψη εσωτερικο που εχει σχεδιαστει με οδηγοκεντρικο χαρακτηρα, οπου ξεχωριζουν το ελλειπτικο  τιμονι και το ενσωματωμενο κουμπι εκκινησης. Τα χειριστηρια αλλαγης ταχυτητων απο αλουμινιο περιλαμβανονται στον βασικο εξοπλισμο.


Τα full grain δερματινα καθισματα ειναι ηλεκτρικα ρυθμιζομενα και θερμαινομενα. Η θεση οδηγησης (πιλοτηριο) και το κεντρικο τουνελ της μεταδοσης περιβαλλουν τον οδηγο εξασφαλιζοντας ενα ιδανικο περιβαλλον. Η εικονα συμπληρωνεται απο το ομορφα σχεδιασμενο ταμπλο, τα ενθετα απο αληθινο ξυλο, το προηγμενο 3D συστημα πλοηγησης που αναπτυχθηκε σε συνεργασια με τη Magneti Marelli και περιλαμβανει οθονη 8,8 ιντσων ενσωματωμενη στο ταμπλο και ψηφιακο ραδιοφωνο (DAB). Στον πινακα οργανων εχει ενσωματωθει και μια εγχρωμη οθονη TFT 7 ιντσων.


H Alfa Romeo Stelvio First Edition διατιθεται με τον νεο διλιτρο τετρακυλινδρο κινητηρα βενζινης \”2 σε 1\” αμεσου ψεκασμου, εξ\’ ολοκληρου κατασκευασμενο απο αλουμινιο, με κεντρικο αξονα μεταδοσης της κινησης απο ανθρακονηματα. Συνδυαζεται με ενα αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 8-σχεσεων και αποδιδει μεγιστη ιπποδυναμη 280 ιππων στις 5250 στροφες, ενω η μεγιστη ροπη του αγγιζει τα 400 Nm στις 2250 στροφες. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα του περιλαμβανονται, περαν του συστηματος αμεσου ψεκασμου υψηλης πιεσης 200 bar (το οποιο εξασφαλιζει ακαριαια αποκριση σε ολο το φασμα στροφων και χαμηλη καταναλωση καυσιμου), το ηλεκτροϋδραυλικο συστημα ενεργοποιησης βαλβιδων MultiAir και το διπλο συστημα υπερτροφοδοσιας.

Ο βασικος εξοπλισμος της Stelvio First Edition περιλαμβανει το καινοτομο συστημα τετρακινησης (all-wheel drive) με τεχνολογια Q4, σχεδιασμενο για να διαχειριζεται την κατανομη της ροπης σε πραγματικο χρονο προσδιδοντας υψηλη αποδοση, αποτελεσματικοτητα και ασφαλεια. Το συστημα αυτο διαθετει μεν αυτουσια τα πλεονεκτηματα της τετρακινησης (οπως κορυφαια επιπεδα προσφυσης σε καθε ειδους επιφανεια) με ανελπιστα χαμηλη ομως οικονομια καυσιμου και βεβαια, την ανοθευτη οδηγικη απολαυση ενος αυτοκινητου με κινηση στους πισω τροχους.

Η αρχιτεκτονικη του περιλαμβανει ενα ενεργο ενδιαμεσο κιβωτιο μεταφορας ροπης και εμπρος διαφορικο, ειδικα σχεδιασμενα ετσι ωστε να ανταποκρινονται στη σωστη διαχειριση της θηριωδους ροπης και την αμεση αποκριση κατα την επιταχυνση. Το συστημα κατα τη διαρκεια καθε διαδρομης ελεγχει συνεχως μια σειρα παραμετρων, και αναλογως των συνθηκων κινησης και της επιλογης λειτουργιας στο AlfaTM DNA Pro κατανεμει αναλογα τη ροπη αναμεσα στους δυο αξονες.

Υπο κανονικες συνθηκες, η Stelvio First Edition με το συστημα Q4 κινειται σαν κλασσικο πισωκινητο μοντελο, καθως ολη η ροπη του κινητηρα μεταδιδεται στον πισω αξονα. Ωστοσο σε περιπτωση οπου ανιχνευθει μειωμενη προσφυση σε καποιον τροχο, τοτε το συστημα μεταφερει αυτοματα ροπη και στον εμπρος αξονα, σε ποσοστο μεχρι και 50%. Ως φυσικο επακολουθο ολων αυτων, προκυπτουν οι υψηλοτερες για την κατηγορια πλευρικη και ελκτικη προσφυση.

Στον βασικο εξοπλισμο της Stelvio First Edition περιλαμβανονται και τα νεα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας οπως τα Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake και Lane Departure Warning. Τον εξοπλισμο ολοκληρωνουν η καμερα οπισθοπορειας με δυναμικες γραμμες καθοδηγησης, οι αισθητηρες παρκαρισματος εμπρος και πισω, η ηλεκτρικα ανοιγομενη πορτα του χωρου αποσκευων και αυτοματη ενεργοποιηση των εμπρος προβολεων.


2.0 GME 280 cv AT AWD

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κιβωτιο ταχυτητων Αυτοματο 8-σχεσεων

Αριθμος κυλινδρων, διαταξη 4, σε σειρα

Βαλβιδες ανα κυλινδρο 4

Κυβισμος (cm3) 1995

Μεγιστη ισχυς HP (kW)  / σ.α.λ. 206 KW @ 5250

Μεγιστη ροπη Nm (kgm) / σ.α.λ. 400 NM@ 2250

Επιταχυνση 0-100 χλμ/ωρα (δευτερολεπτα) 5,7

Μεγιστη ταχυτητα (χλμ/ωρα) 230

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

Περιβαλλοντικη κατηγοριοποιηση Euro 6b

Καταναλωση καυσιμου – αστικος κυκλος (λιτρα/100 χλμ) 8,9

Καταναλωση καυσιμου – κυκλος-εκτος πολης (λιτρα/100 χλμ) 5,9

Καταναλωση καυσιμου – μικτη διαδρομη (λιτρα/100 χλμ) 7

Εκπομπες CO2 (γρ/χλμ) 161

ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Βαρος κενου οχηματος STDA (kg) 1660

Υψος (mm) 1648

Πλατος (mm) 1903 (χωρις καθρεφτες)

Μηκος (mm) 4687

Μεταξονιο (mm) 2818

Χωρος αποσκευων (l) 525

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!