Στο ρυθμό των ανακλήσεων η Ελλάδα

Ανακλησεις αυτοκινητων στη χωρα μας. Εχουμε και λεμε:

-Η Volvo 68 Volvo S80, S60, V70, V60, XC60 και XC70 τα οποια ειναι εξοπλισμενα με μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων και συστημα start/stop. Τα αυτοκινητα ειναι παραγωγης 2011 – 2015, εξοπλιζονται με μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων και συστημα start/stop, και σε αυτα εχει εγκατασταθει λογισμικο με λανθασμενα δεδομενα. Για το λογο αυτο, το χειροφρενο ενδεχεται να ελευθερωθει, αν μετακινηθει ο μοχλος ταχυτητων ενω ειναι σε λειτουργια ο κινητηρας.

-Η Toyota ανακαλει 33 Toyota Yaris παραγωγης 2014-2015 στα οποια το πισω μουαγιε των εμπλεκομενων οχηματων ειναι συνδεδεμενο με τον πισω αξονα με τεσσερις βιδες. Σε ορισμενα απο τα εμπλεκομενα οχηματα υπαρχει πιθανοτητα μια η περισσοτερες απο τις εν λογω βιδες να μην συσφιχθηκαν βασει των προδιαγραφων κατα τη διαρκεια της συναρμολογησης στην συγκεκριμενη γραμμη παραγωγης. Σε μια τετοια περιπτωση, οι βιδες ενδεχεται να χαλαρωσουν κατα τη λειτουργια του οχηματος και να φυγουν απο τη θεση τους. Στην περιπτωση αυτη, οι βιδες ειναι πιθανο να προκαλεσουν ζημια στα πισω φρενα κατα την περιστροφη των τροχων, με συνεπεια την μειωμενη αποδοση του συστηματος η το μπλοκαρισμα του τροχου, κατι το οποιο θα μπορουσε να αυξησει τον κινδυνο ατυχηματος.

-Η Toyota ανακαλει 2 Yaris Hybrid κατασκευασμενα μεταξυ 10/4/2014 και 15/4/2014 στα οποια λογω μη σωστης ρυθμισης καποιων παραμετρων των εργαλειομηχανων του προμηθευτη, καποιες δαγκανες εμπροσθιων δεξιων φρενων κατασκευαστηκαν με λανθασμενη διασταση λοξοτμησης. Εξαιτιας της λανθασμενης διαστασης λοξοτμησης, ειναι πιθανο να υποστει φθορα η στεγανοποιητικη τσιμουχα και να υπαρξει διαρροη υγρου φρενων.

-Η Ford ανακαλει 248 Fiesta παραγωγης μεταξυ 23/09/2014 εως 11/11/2014, στα οποια λογω σφαλματος κατα τη διαδικασια κατασκευης, μια παρτιδα αγκραφων-ασφαλειων των πισω ζωνων ασφαλειας ενδεχεται να εχει ελαττωματικο μηχανισμο ασφαλισης. Αυτος ο ελαττωματικος μηχανισμος ασφαλισης μπορει να μην λειτουργησει σωστα σε περιπτωση μετωπικης συγκρουσης, με αποτελεσμα ο επιβατης του πισω καθισματος να μην συγκρατηθει απο τη ζωνη ασφαλειας.

-Η Ford προχωρα και στην ανακληση 55 Transit παραγωγης μεταξυ 12/9/14 – 26/1/15 και Ranger παραγωγης μεταξυ  24/10/14 – 13/1/15 με κωδικους πλαισιου Transit: NM0PXXTTGPEB80049-WF0XXXTTGXEG58317, Ranger: 6FPPXXMJ2PER31211-AFAPXXMJ2PFC45249, στα οποια λογω σφαλματος κατα τη διαδικασια κατασκευης, μια παρτιδα μπεκ ψεκασμου που ειναι τοποθετημενα στους κινητηρες 2.2L Duratorq ενδεχεται να εχουν μια λανθασμενα συναρμολογημενη εσωτερικη βαλβιδα. Η βαλβιδα μπορει να παρουσιασει αστοχια και να οδηγησει σε απωλεια πιεσης του συλλεκτη καυσιμου (μπεκιερα) με αποτελεσμα το σβησιμο του κινητηρα.

-Η Opel ανακαλει 2 Astra J παραγωγης 2010 και 2011 που εξοπλιζονται με πετρελαιοκινητηρα, στα οποια σε περιπτωση παρεμποδισης της λειτουργιας του ανεμιστηρα ψυγειου-ψυξης, υπαρχει κινδυνος να προκληθει βραχυκυκλωμα. Αυτο με τη σειρα του μπορει να προκαλεσει ζημια στη μοναδα ανεμιστηρα ψυξης και, στη χειροτερη περιπτωση, αναφλεξη στην συγκεκριμενη περιοχη.

-Η Land Rover ανακαλει ενα Range Rover στο οποιο το σωληνακι υποπιεσης του συστηματος υποβοηθησης των φρενων δεν εχει περαστει απο την σωστη διαδρομη και ενδεχεται να τρυπησει. Στην περιπτωση που τρυπησει, το πενταλ των φρενων θα εχει βαρια αισθηση και ενδεχομενως αυξηθει η αποσταση φρεναρισματος, γεγονος που ενδεχεται να οδηγησει σε συγκρουση.

Ολοι οι κατοχοι των υπο ανακληση αυτοκινητων θα ειδοποιηθουν μεσω προσωπικων επιστολων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!