Συνεργασία Kia & Protergia, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 


  Μια νεα δυναμικη συνεργασια ξεκινησε η Kia Hellas και η Protergia για την παροχη ηλεκτρικης ενεργειας σε οσους πελατες ηλεκτρικων αυτοκινητων Kia επιλεξουν να συνδεθουν με το δικτυο της, δημιουργωντας το προγραμμα KIA e-DRIVE home powered by Protergia. Το προγραμμα περιλαμβανει δωρεαν «πρασινη» ενεργεια για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα Kia η οποια θα καλυπτει τις αναγκες ενεργειας τους (φορτισεις) για τουλαχιστον 20.000χλμ. καθως και ενα πλεγμα υπηρεσιων που εχει να κανει με την ολιστικη εμπειρια του πελατη ηλεκτρικων αυτοκινητων Kia (αυτοψια σημειου εγκαταστασης φορτιστη, μελετη, παροχη & συνδεση φορτιστων).

 

  Η Protergia ειναι ο τομεας Ηλεκτρικης Ενεργειας και Φυσικου Αεριου της MYTILINEOS, της μεγαλυτερης ιδιωτικης εταιρειας ενεργειας στην Ελλαδα που δραστηριοποιειται στην παραγωγη και προμηθεια ηλεκτρικης ενεργειας, καθως και παροχης φυσικου αεριου προσφεροντας ανταγωνιστικα προϊοντα και συγχρονες και αξιοπιστες υπηρεσιες ενεργειας σε επιχειρησεις, επαγγελματιες και νοικοκυρια, εξυπηρετωντας τις αναγκες περισσοτερων απο 250.000 πελατων.

 

  Η Kia διαθετει ηδη 2 αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα στην Ελληνικη αγορα: το eNiro και το eSoul.

 

  To eNiro, το πρωτο ηλεκτρικο crossover με ιδιαιτερο στυλ για φιλικη προς το περιβαλλον οδηγηση,  προσφερει αυτονομια εως 455 χλμ. σηματοδοτωντας μια σημαντικη εξελιξη στην τεχνολογια των ηλεκτρικων κινητηρων. Διατιθεται σε δυο εκδοσεις: την εκδοση των 39,2 kWh  η οποια εφοδιαζεται με εναν  ηλεκτροκινητηρα  100 kW(136 ps), ροπη 395 Nm, επιταχυνση 0-100 σε 9,8 δευτερολεπτα  και συνδυασμενη αυτονομια 289 χλμ (405 χλμ εντος πολης) και την εκδοση με τη μεγαλυτερη μπαταρια 64 kWh  η οποια συνδυαζεται με ηλεκτροκινητηρα ισχυος 150 kW (204 ps) και 395 Nm ροπης με την διαδικασια των 0-100 χλμ./ωρα να επιτυγχανεται σε μολις 7,8 δευτερολεπτα και συνδυασμενη αυτονομια 455χλμ (615 εντος πολης).

 

  Το eSoul  αποτελει το δευτερο γεματο φρεσκαδα ηλεκτρικο crossover της Kia, με το funky και διασκεδαστικο εξωτερικο καθως και το παιχνιδιαρικο και ανετο εσωτερικο του με την ακορεστη γευση για περιπετεια με αυτονομια εως και 452 χλμ .

 

  Διατιθεται σε δυο εκδοσεις που εξοπλιζονται με μπαταριες 39,2 kWhκαι 64 kWh. Η εκδοση των 39,2 kWh θα συνδυαζεται με ηλεκτροκινητηρα 136 ps, ροπη 365 Nm και συνδυασμενη αυτονομια  276 χλμ (407 εντος πολης) . 

 

  Η μεγαλυτερη εκδοση των 64 kWh  θα συνδυαζεται με ηλεκτρικο μοτερ 204 ps, ροπη 395 Nm, επιταχυνση 0-100 σε  7,6  και συνδυασμενη αυτονομια 448χλμ (639χλμ εντος πολης).

 

  Τα παραπανω μοντελα εξοπλιζονται με τα τελευταιας τεχνολογιας συστηματα υποβοηθησης οδηγου ADAS, και τις τεχνολογιες της Kia DRIVE WISE, προσφεροντας υψηλα επιπεδα ασφαλειας και ανεσης και με τη μοναδικη 7ετη εγγυηση η 150.000χλμ της Kia.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!