Τα μοντέλα της Nissan έχουν αντηλιακή προστασία με δείκτη… 500!

Ολοι γνωριζουν πως το καλοκαιρι ο καυτος ηλιος επιβαλλει να φοραμε αντηλιακο με υψηλο δεικτη προστασιας για το δερμα μας. Τι γινεται ομως οταν και η Nissan εχει προβλεψει την υψηλη αντηλιακη προστασια για τα δικα της crossover;

Καθως διανυουμε την περιοδο των καλοκαιρινων διακοπων,  η Nissan μας αποκαλυπτει για πρωτη φορα τον υψηλο δεικτη αντηλιακης προστασιας στις ακτινες UV για τα δημοφιλη crossover Qashqai, Juke και  X-Trail. 

Ολα τα νεα crossovers της Nissan ερχονται με μια υψηλης ποιοτητας, πολλαπλων στρωσεων βαφη, η οποια εχει δοκιμαστει για να αντεξει τις πιο ακραιες θερμοκρασιες στον κοσμο. Κατα τη φαση της αναπτυξης  ενος μοντελου, οι μηχανικοι της Nissan εκθετουν δειγματα απο πανελ χρωματων σε ακτινες UV με 500 watt ανα τετραγωνικο μετρο του υπεριωδους φωτος, γεγονος που μεταφραζεται σε 10 φορες περισσοτερη ακτινοβολια UV απο το φυσικο φως του ηλιου. Ετσι, αν υποθεσουμε πως μια αντηλιακη κρεμα με δεικτη SFP 50 προστατευει επαρκως το ανθρωπινο δερμα κατα τον Ιουλιο και τον Αυγουστο, ο δεικτης προστασιας του χρωματος των crossover μοντελων της Nissan  ισοδυναμει με  SFP 500 ! 


Κλειδι για την επιτευξη του συγκεκριμενου υψηλου δεικτη αντηλιακης προστασιας, αποτελει ο θαλαμος περιβαλλοντικων δοκιμων της Nissan, που βρισκεται στο Ευρωπαϊκο Τεχνικο Κεντρο της φιρμας, στο Cranfield. Το υψος της επενδυσης στον συγκεκριμενο θαλαμο ανηλθε στα 1.6 εκ. ευρω και εκει οι μηχανικοι της Nissan μπορουν να αναδημιουργησουν πολλα χρονια εκθεσης στην υπεριωδη ακτινοβολια, σε πραγματικες συνθηκες, σε λιγες μολις εβδομαδες.

Οι λαμπτηρες υψηλης τεχνολογιας που βρισκονται στον συγκεκριμενο θαλαμο εκπεμπουν 92.000 watt  εντονης θερμοτητας, η οποια  ισοδυναμει με 2.300 μοναδες του τυπου 40-watt που συνανταται  σε πολλα σπιτια. Σε συνδυασμο με την αυξημενη θερμοκρασια στο εσωτερικο του θαλαμου, η καμπινα του καθε crossover  που υποβαλλεται σε τεστ, φθανει στο εντυπωσιακο μεγεθος των 120 βαθμων Κελσιου. Για να εξασφαλιστει η εξαιρετικη αντοχη στο αλλο ακρο του φασματος  θερμοκρασιας, μπορει επισης να μειωθει στους μειον 50 βαθμους Κελσιου !

Απο τα  παραπανω γινεται αντιληπτο πως η Nissan δεν αφηνει τιποτα στην τυχη και πως εκτος απο το χρωμα, ολα τα πλαστικα, τα υφασματα των καθισματων μεχρι και τα υλικα συγκολλησης, εχουν δοκιμαστει για να αντεξουν σε υπερβολικα ακραιες θερμοκρασιες.

Αυτο πρακτικα σημαινει οτι τα crossovers της Nissan ειναι ιδανικα για να απολαυσετε μαζι τους το ελληνικο καλοκαιρι !

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!