Τα πρώτα Nissan Juke δεύτερης γενιάς βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής!

Απο το εργοσταστιο της Nissan στο Sunderland, στο Ηνωμενο Βασιλειο (οπου η μαρκα επενδυσε 100 εκατ. λιρες επιπλεον), τα πρωτα Nissan Juke της νεας εποχης αρχισαν να βγαινουν. Σχεδιασμενο και κατασκευασμενο απο Ευρωπαιους για Ευρωπαιους, η δευτερη γενια του Juke ξεκινα την εμπορικη της πορεια στη Γηραια Ηπειρο -μαζι και στη χωρα μας- στα τελη του τρεχοντος ετους, οταν και θα πραγματοποιηθουν οι πρωτες παραδοσεις του.


To λανσαρισμα του compact crossover, ερχεται σχεδον 10 χρονια μετα το ντεμπουτο της πρωτης γενιας του μοντελου με το τολμηρο στυλ, που ταραξε τα νερα στην κατηγορια του. Με το νεο μοντελο, η Nissan εθεσε και παλι τον πηχη ψηλα, προσφεροντας νεα επιπεδα τεχνολογιας και συνδεσιμοτητας στην κατηγορια των compact crossovers.


Σχεδιασμενο απο τις ευρωπαϊκες ομαδες σχεδιασμου,  ερευνας  και αναπτυξης της Nissan στο Paddington, στο Λονδινο,  στο Cranfield και  στο Bedfordshire, το 70% της παραγωγης του Juke προοριζεται για τις αγορες της ΕΕ, με τα δυο τριτα των προμηθευτων της γραμμης παραγωγης  να εδρευουν στην ΕΕ. 

Τα ρομποτ δουλευουν ασταματητα στη γραμμη παραγωγης του Sunderland

Επισκεπτομενος  το εργοστασιο του  Sunderland για να επιβλεψει  τα τελικα σταδια προετοιμασιας για την εναρξη της παραγωγης, ο προεδρος της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, δηλωσε: \”Το νεο Juke αντιπροσωπευει μια επιπλεον επενδυση υψους 100 εκατομμυριων λιρων στο εργοστασιο μας στο Sunderland του Ηνωμενου Βασιλειου,  οπου σχεδιαστηκε και θα κατασκευαζεται για τους Ευρωπαιους αγοραστες. 

\”Πριν απο τριαντα πεντε χρονια, η Nissan αποφασισε να δημιουργησει ενα εργοστασιο στο Ηνωμενο Βασιλειο για να εξυπηρετησει τις Ευρωπαϊκες αγορες μας.  Μετα απο δεκα εκατομμυρια αυτοκινητα , το Sunderland ειναι το μεγαλυτερο εργοστασιο αυτοκινητων στην ιστορια του Ηνωμενου Βασιλειου και το ολοκαινουργιο Juke ειναι το πιο συνδεδεμενο αυτοκινητο της Nissan. Με περισσοτερες απο  35.000 θεσεις εργασιας που υποστηριζει η Nissan στο Ηνωμενο Βασιλειο, θα ηθελα να ευχαριστησω τις εμπειρες και εξειδικευμενες ομαδες μας στο Paddington, το Cranfield και το Sunderland, καθως και την ευρυτερη βαση των προμηθευτων μας,  για τις προσπαθειες τους να φερουν σε περας αυτο το νεο μοντελο.”

Εκτος απο τις περισσοτερες απο 5.000 ωρες εκπαιδευσης που εγινε  στην ομαδα εξειδικευμενων και εμπειρων τεχνικων του εργοστασιου για να υποστηριξουν την παραγωγη, το εργοστασιο δεχθηκε επενδυσεις για την αναβαθμιση του προκειμενου να ανταπεξελθει επιτυχως στη νεα σουιτα τεχνολογιων του  Juke, οπως και στα  υψηλα επιπεδα εσωτερικης και εξωτερικης εξατομικευσης του μοντελου.

Στα παραπανω περιλαμβανονται  περισσοτερα απο 27 νεα συνολα μητρων, τα οποια κοβουν και διαμορφωνουν τον εξαιρετικα υψηλου εφελκυσμου χαλυβα του αυτοκινητου και τα οποια εχουν εγκατασταθει στο Press Shop, για να σχηματισουν το νεο αθλητικο σχεδιασμο του Juke, παρεχοντας ενα εντυπωσιακο αλλα πιο ευρυχωρο δυναμικο αμαξωμα crossover, χωρις να θυσιαζονται οι επιδοσεις.

Τεσσερις νεοι θαλαμοι ψεκασμου χρωματων εχουν κατασκευαστει στο Paint Shop για να φιλοξενησουν την επιλογη των 15 διαφορετικων χρωματικων  συνδυασμων, με βαση και τη διχρωμια του αμαξωματος  που πλεον υφισταται ως επιλογη για τους τυχερους ιδιοκτητες.

Το Juke τροφοδοτειται απο εναν αποδοτικο,  τρικυλινδρο  DIG- υπερτροφοδοτουμενο βενζινοκινητηρα του  1,0 λιτρου, που κατασκευαζεται στο Sunderland. Με 117 PS, προσφερει στον οδηγο του βελτιωμενες επιδοσεις,  οικονομια καυσιμου και πολιτισμενη λειτουργια.

Ο Steve Marsh, Αντιπροεδρος της Nissan για την Παραγωγη  στη Μεγαλη Βρετανια, δηλωσε: \”Ειμαστε ενθουσιασμενοι που βλεπουμε το Juke στην παραγωγη. Οι εκατομμυρια θαυμαστες του  Juke σε ολοκληρη την Ευρωπη θα μπορουν να το δουν συντομα στους δρομους. Το Juke αποτελει ενα σημαντικο κομματι απο την ιστορια αυτης της παραγωγικης εγκαταστασης,   γι \’αυτο ειναι μια υπερηφανη στιγμη να δουμε το νεο μοντελο να κυλα απο τη γραμμη παραγωγης .

\”Οι ομαδες σχεδιασμου και μηχανικης  εχουν κανει μια φανταστικη δουλεια και η εξειδικευμενη κατασκευαστικη ομαδα  θα προσφερει  τωρα το αυτοκινητο στα υψηλα επιπεδα ποιοτητας που προσδοκουν οι  πελατες μας.\”

Για να υποστηριχθει η παραγωγη του νεου Juke, θα χρειαστει επιπλεον προσωπικο για την γραμμη παραγωγης No2 του   εργοστασιου.  Στο πλαισιο μιας αναδιαρθρωσης του χρονοδιαγραμματος παραγωγης, το προσωπικο αυτο θα μεταφερθει απο την παραγωγη της Νο1 γραμμης  και οι δυο γραμμες θα λειτουργουν σε ενα μοτιβο δυο βαρδιων.  Ο συνολικος αριθμος εργαζομενων στο εργοστασιο θα παραμεινει ο ιδιος.

Το Νεο Juke ερχεται  τωρα με την τεχνολογια ψυχαγωγιας και οδηγικης υποστηριξης του NissanConnect. Διαθετοντας την τεχνολογια Nissan Intelligent Mobility, το νεο μοντελο ειναι το πιο συνδεδεμενο Nissan απο ποτε, ενισχυοντας τον ελεγχο του  οδηγου. Με το νεο συστημα πληροφοριων και ψυχαγωγιας NissanConnect, οι επιβατες του Νεου Juke,  μπορουν να χρησιμοποιουν το Apple CarPlay® και το Android Auto για να “αντανακλουν” τις αγαπημενες τους εφαρμογες απο το smartphone τους, στην οθονη αφης 8 ιντσων. Παραλληλα, ο οδηγος μπορει να αποκτησει προσβαση στους χαρτες TomTom  & Live Traffic η να ενεργοποιησει το δικο του In-Car Wi-Fi, προκειμενου να επιτρεψει στους επιβατες να συνδεσουν τους φορητους υπολογιστες η τα tablet τους.

Επιπλεον, το Juke προσφερει ενα πληρες πακετο τεχνολογιων ασφαλειας, οπως η Εξυπνη Πεδηση Εκτακτης Αναγκης με Αναγνωριση Πεζων και Ποδηλατων, η Αναγνωριση Σηματων Κυκλοφοριας, η Εξυπνη Παρεμβαση Εσφαλμενης Αλλαγης Λωριδας, το Συστημα Προειδοποιησης Πισω Διασταυρουμενης Κυκλοφοριας και η Παρεμβαση Τυφλου Σημειου, ως μια μοναδικη “πρεμιερα” της για την συγκεκριμενη κατηγορια. Η Παρεμβαση Τυφλου Σημειου, προειδοποιει τον οδηγο οταν ενα αυτοκινητο μπαινει στο τυφλο σημειο του (κατα την αλλαγη λωριδας) και επαναφερει το Juke πισω στη λωριδα του. Η προηγμενη τεχνολογια ProPILOT της Nissan, η οποια προσφερει ηλεκτρονικη υποβοηθηση στο τιμονι, την επιταχυνση και την πεδηση, θα ειναι διαθεσιμη στο Juke για πρωτη φορα. Σχεδιασμενο για χρηση σε αυτοκινητοδρομους και σε μια λωριδα κυκλοφοριας, το ProPILOT επιταχυνει και επιβραδυνει το οχημα, ουτως ωστε ο οδηγος να διατηρει την σωστη αποσταση και ταχυτητα και με το αυτοκινητο εντος της λωριδας κυκλοφοριας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!