Τα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα κατά τον Euro NCAP είναι Volvo

Στις δοκιμες ασφαλειας του Euro NCAP στα 20 χρονια λειτουργιας του, οι τρεις κορυφαιες επιδοσεις εχουν επιτευχθει απο μοντελα της Volvo
Τα Volvo XC90, S90 και V90 ειναι τα μοντελα που εχουν σημειωσει την υψηλοτερη βαθμολογια αναμεσα σε χιλιαδες αλλα
Το City Safety αποδεικνυεται το πλεον αποτελεσματικο συστημα ανιχνευσης κινδυνου και αυτονομης πεδησης στην αυτοκινητοβιομηχανια 

Τα προσφατα αποτελεσματα που ανακοινωσε ο Euro NCAP, o ανεξαρτητος ευρωπαϊκος οργανισμος δοκιμων ασφαλειας για τα νεα αυτοκινητα, επιβεβαιωσαν με τον πλεον κατηγορηματικο τροπο την κορυφαια θεση που κατεχει η Volvo στην ασφαλεια. Απο το 1997 που ιδρυθηκε ο Euro NCAP και επειτα απο δοκιμες χιλιαδων αυτοκινητων, τα τρια μοντελα που σημειωσαν την καλυτερη επιδοση ανηκουν – και τα τρια – στη Volvo!


Το μοναδικο αυτο επιτευγμα εγινε πραγματικοτητα επειτα απο την κορυφαια επιδοση που σημειωσαν τα Volvo S90 και V90 στον τελευταιο κυκλο δοκιμων που διεξηγαγε ο οργανισμος. Σε αυτες, τα δυο νεα μοντελα της Volvo επεδειξαν αριστη συμπεριφορα και μαλιστα ηταν τα πρωτα αυτοκινητα στην ιστορια των δοκιμων που βαθμολογηθηκαν με τo μεγιστο των εξι ποντων στην Αυτονομη Πεδηση Εκτακτης Αναγκης για Πεζους και συνολικη επιδοση πεντε αστερων το καθενα. 

Ως αποτελεσμα, τα S90 και V90, μαζι με το Volvo XC90 που ειχε δοκιμαστει απο τον οργανισμο παλαιοτερα, βρισκονται στο βαθρο των μοντελων που εχουν σημειωσει την καλυτερη επιδοση ολων των εποχων στην εικοσαετη ιστορια του Euro NCAP!


Εμβαθυνοντας σε λεπτομερειες, το XC90 ηταν το πρωτο αυτοκινητο που – το Σεπτεμβριο του 2015 – κατεκτησε το μεγιστο της βαθμολογιας στη δοκιμη Αυτονομης Πεδησης Εκτακτης Αναγκης σε διαδικασια προσεγγισης προπορευομενου αυτοκινητου. Εναμισι χρονο μετα, τα S90 και V90 πετυχαν την αριστη επιδοση στη διαδικασια Αυτονομης Πεδησης Εκτακτης Αναγκης για Πεζους. Και το πιο σημαντικο; Και τα τρια μοντελα σημειωσαν αυτες τις επιδοσεις χαρη σε συστηματα τεχνολογιας τα οποια ανηκουν στο βασικο εξοπλισμο τους!

Η επιτυχια της Volvo στις δοκιμες αυτονομης πεδησης εκτακτης αναγκης οφειλεται στο ιδιαιτερα προηγμενο συστημα City Safety, το οποιο ανηκει στο βασικο εξοπλισμο ολων των νεων Volvo. To City Safety ουσιαστικα ανιχνευει πιθανους «κινδυνους» στην πορεια του αυτοκινητου, οπως αλλα οχηματα, σταθερα εμποδια, πεζους, δικυκλιστες, ακομα και ζωα, σε ολες τις συνθηκες, μερα και νυχτα.


«Ολα τα συστηματα ασφαλειας της Volvo ειναι προσανατολισμενα να λειτουργουν αριστα σε πραγματικες συνθηκες, για ενα αυριο χωρις απωλειες ζωης και σοβαρα τροχαια ατυχηματα, ετσι οπως εχουμε δημοσια δεσμευθει και μεσα απο το Vision 2020 (Οραμα 2020)», δηλωσε η Μαλιν Εκχολμ (Malin Ekholm), Διευθυντρια του Volvo Car Safety Centre. «Αντιπροσωπευουν ενα πολυ σημαντικο βημα στην πρωτοπορια της Volvo στην αυτονομη οδηγηση, την οποια θεωρουμε κομβικη για τη μειωση των σοβαρων τροχαιων ατυχηματων», προσθεσε.


Η δοκιμη Αυτονομης Πεδησης Εκτακτης Αναγκης για Πεζους του Euro NCAP εχει σχεδιαστει κατα τετοιο τροπο ωστε να εξεταζει τα συστηματα ανιχνευσης πεζων των αυτοκινητων κατω απο τρια διαφορετικα σεναρια:
Ενηλικας εμφανιζεται αιφνιδιαστικα στην πορεια του αυτοκινητου απο την πλευρα του οδηγου
Ενηλικας διασχιζει καθετα το δρομο απο την πλευρα του συνοδηγου, με δυο διαφορετικες δοκιμες αυτου του σεναριου να πραγματοποιουνται
Παιδι διασχιζει το δρομο αιφνιδιαστικα, προερχομενο αναμεσα απο δυο παρκαρισμενα αυτοκινητα απο την πλευρα του συνοδηγου

Euro NCAP
Οι δοκιμες ασφαλειας του Euro NCAP καλυπτουν τεσσερις διαφορετικες κατηγοριες: προστασια ενηλικων επιβατων, προστασια παιδιων επιβατων, προστασια πεζων και επικουρικα συστηματα ασφαλειας. Καθε αυτοκινητο λαμβανει μια βαθμολογια σε καθε κατηγορια, αναλογα με το πως συμπεριφερθηκε κατα τη διαρκεια των δοκιμων. Η βαθμολογια αυτη εκφραζεται ειτε ως ποσοστο επι τοις εκατο ειτε ως ποντοι, παντα ομως σε πληρη αντιστοιχια μεταξυ τους. Στη συνεχεια, με τη βοηθεια αλγοριθμου που σταθμιζει διαφορετικα την καθε κατηγορια αναλογα με τη βαρυτητα της συμφωνα με τον οργανισμο, υπολογιζεται το τελικο αποτελεσμα για καθε αυτοκινητο. Η συνολικη βαθμολογια που εχουν σημειωσει τα XC90, S90 και V90, τα κατατασσει στις τρεις πρωτες θεσεις των αποτελεσματων στην εικοσαχρονη ιστορια του Euro NCAP.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!