Τα τρία εργοστασιακά ADAM R2 έγραψαν ιστορία στο Kenotek Ypres Rally τερματίζοντας στις 3 πρώτες θέσεις!


Η Opel κυριαρχησε στον τριτο γυρο του FIA ERC Junior 2016 στο Βελγιο και γιορτασε μια ιστορικη επιτυχια στο Kenotek Ypres Rally. Μεσα σε 35 R2 cars, 13 απο τα οποια ετρεχαν στο ERC Junior, το ταχυτατο Opel ADAM R2 εκανε μια επιδειξη των ικανοτητων του στους επικινδυνους ασφαλτινους δρομους γυρω απο το Ypres στη Δυτικη Φλανδρα. Τα τρια εργοστασιακα αυτοκινητα της Opel σαρωσαν τον ανταγωνισμο τερματιζοντας στις 3 πρωτες θεσεις του βαθρου.

Ο ενθουσιασμος του Marijan Griebel ηταν ασυγκρατητος. Ο 27-χρονος εργοστασιακος οδηγος της Opel απο το Hahnweiler ειχε ερθει πολλες φορες σε αποσταση αναπνοης απο την πρωτη του νικη στο ERC Junior, αλλα αλλες τοσες δεν ειχε την τυχη με το μερος του. Αυτη τη φορα, τα παντα κυλησαν ομαλα. Μετα απο μια συναρπαστικη εμφανιση και σκληρη μαχη σε 17 ειδικες διαδρομες και περιπου 250 SS km, ο Griebel και ο συνοδηγος του Stefan Kopczyk (35 ετων, απο το Heilbronn) της ADAC Opel Rallye Junior Team διεσχισαν τη γραμμη τερματισμου στην καρδια του Ypres ως νικητες.


«Δεν υπαρχουν λογια για να περιγραψουν τι γινεται μεσα μου αυτη τη στιγμη», δηλωσε ο Griebel, προσπαθωντας να αποτυπωσει τα συναισθηματα του. «Παρα τις καποιες ατυχιες, δεν τα παρατησαμε ποτε και πιστεψαμε στη δυναμη μας, τη δικη μας και ολοκληρης της ομαδας και συνεχισαμε τη μαχη. Και τελικα, ειχαμε λιγη τυχη με το μερος μας, χωρις την οποια δεν εχεις καμια ελπιδα σε αυτο το τοσο ανταγωνιστικο επιπεδο. Θα ηθελα απλα να πω ευχαριστω – ευχαριστω την Opel Motorsport και τη φανταστικη ομαδα μου, ευχαριστω το συνοδηγο μου Stefan, ευχαριστω τους χορηγους και διοργανωτες, ευχαριστω οσους πιστεψαν σε μενα. Ειναι απλα συγκλονιστικο!»

Ο πιο σκληρος ανταγωνισμος για τους Griebel/Kopczyk ηρθε εκ των εσω. Ο Chris Ingram (21, απο το Manchester) και η Γερμανιδα συνοδηγος του Katrin Becker (35, απο το Schlitz) της Opel Rallye Junior Team ασκησαν πιεση στους ομοσταυλους τους σε ολη τη διαρκεια του ραλι, αλλα τελικα υποκλιθηκαν στην ανωτεροτητα τους. «Πολλα συγχαρητηρια στους Marijan και Stefan, εκαναν φανταστικη δουλεια», δηλωσε ο Ingram, ο οποιος τερματισε δευτερος για τριτη φορα στο τριτο ραλι στο Βελγιο. Με αυτη την ισχυρη επιδοση, εδραιωθηκε στην κορυφη του FIA ERC Junior. «Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με τις επιδοσεις μας. Κυριος στοχος μας ηταν να συγκεντρωσουμε περισσοτερους σημαντικους βαθμους για το πρωταθλημα, γι’ αυτο δεν ριψοκινδυνεψαμε μια πληρη επιθεση στο τελος. Ο Marijan ηταν σχεδον αηττητος ετσι κι αλλιως.»

Ο Julius Tannert (26, απο το Zwickau) και η συνοδηγος του Jennifer Thielen (32, απο το Moestroff) ηταν το τριτο εργοστασιακο διδυμο της Opel με τερματισμο στο βαθρο, επαναλαμβανοντας τη περσινη του επιτυχια στο Ypres. Η ομαδα (απο Γερμανια-Λουξεμβουργο) ολοκληρωσε το θριαμβο της Opel: ποτε πριν η Opel δεν ειχε τρια εργοστασιακα αυτοκινητα και στις τρεις θεσεις του βαθρου σε EM rally. «Ειναι φανταστικο συναισθημα να στεκομαι εδω στο βαθρο με συναδερφους μου απο την ομαδα» παραληρουσε ο Tannert, ο οποιος, οπως ο Griebel, αποτελει τμημα της ADAC Opel Rallye Junior Team. «Μετα τις ατυχιες των πρωτων δυο ERC ραλι στην Ιρλανδια και τις Αζορες κατι καλο καταφεραμε σημερα: να τερματισουμε το ραλι και να μαζεψουμε βαθμους. Ολα πηγαν καλα και ειμαι ενθουσιασμενος.»

Ακομα και μια ‘πενταπλη νικη’ θα μπορουσε να πανηγυριζει η Opel. Αλλα ο Lukasz Pieniazek (Πολωνια) και ο Callum Devine (Ιρλανδια), που ηταν στην 4η και 5η θεση μετα το πρωτο σκελος με τα ιδιωτικης συμμετοχης Opel ADAM R2 τους, και οι δυο αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν τη δευτερη μερα.

Ο Διευθυντης Αγωνιστικου της Opel Jörg Schrott μιλησε εγκωμιαστικα: «Αυτη η επιτυχια εδω στο Ypres ειναι πραγματικα ιστορικη. Οι οδηγοι και συνοδηγοι μας και ολοκληρη η ομαδα εκαναν καταπληκτικη δουλεια.  Και το ADAM R2 μας για μια φορα ακομα απεδειξε οτι ειναι ενα αυτοκινητο ραλι που κερδιζει στην κατηγορια του.» 

Οι καταταξεις στο ERC Junior ειναι επισης εξαιρετικα θετικες για την Opel: στη μεση της σεζον, ο  Ingram βρισκεται στην κορυφη με 87 βαθμους, εχοντας πισω του τον Griebel με 72 βαθμους. Ο Tannert εχει μεταπηδησει στην εκτη θεση με 37 βαθμους. Ο επομενος αγωνας ERC Junior θα πραγματοποιηθει 15 – 17 Ιουλιου στην Εσθονια.

Πρωτη νικη για τον εργοστασιακο οδηγο της Opel, Marijan Griebel, στο FIA ERC Junior

Οι teammates του Griebel, Chris Ingram & Julius Tannert στη 2η και 3η θεση

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=O43MaFBAikw]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!