Τα 10 ακριβότερα περιπολικά στο Ντουμπάι

 
Το Ντουμπαϊ ειναι γνωστο οτι ειναι μια απο τις πιο εξωφρενικες – παρανοϊκες (σε ο,τι αφορα τον πλουτο) πολεις στον πλανητη. Εχει το ψηλοτερο κτιριο του κοσμου, το Μπουρτζ Χαλιφα (Burj Khalifa) και ειναι μια χωρα της οποιας οι (πλουσιοι) κατοικοι εχουν λιονταρια και τιγρεις για κατοικιδια, μια χωρα στην οποια οι αυτοχθονες ειναι δραματικα λιγοτεροι απο τους μεταναστες. Ε, λογικο ειναι λοιπον, στο βασιλειο της τρελας, οταν η αστυνομια κανει την περιπολια της, να χρησιμοποιει μερικα απο τα ταχυτερα και ακριβοτερα αυτοκινητα στον κοσμο. Γιατι, πως θα κανεις τροχονομικο ελεγχο, βρε αδερφε, αν δεν εχεις μια Veyron, ενα Koengisegg, μια Ferrari, εστω μια… ταπεινη Bentley;

Και, πριν ο Ελληνας αστυνομικος διαμαρτυρηθει \”γιατι εγω στην Octavia και το i30 και αυτος στη Buggati\”, να επισημανουμε πως το Ντουμπαϊ μπορει να συνεχιζει να προβαλει ολη αυτη τη λαμψη και να συγκλονιζει τον κοσμο με την επιδειξη πλουτου, μιας και αυτος προερχεται απο τις πωλησεις πετρελαιου, τα ακινητα και τον τουρισμο. Τουρισμο εχουμε κι εμεις. Στα αλλα δυο, εχουμε μια μικρη διαφορα (οτι αυτοι δεν εχουν ΕΝΦΙΑ, η βασικοτερη). Επισης, καποτε και στην Ελλαδα ειχαμε supercars (Ομαδα \”Σ\”) στην Αστυνομια, η οποια τα ειχε ψιλομουρλανει στο παντιλικι.

Ο μεσος ορος του ετησιου κατα κεφαλην εισοδηματος στο Αμπου Νταμπι ειναι  17 εκατομμυρια δολαρια (ευτελες ποσον, μπροστα στο μισθο του Ελληνα εργαζομενου, που χρειαζεται περικοπη). Ετσι, μπορεις να φανταστεις ποσο συχνα βλεπεις Ferrari, Lamborghini και αλλα supercars στους δρομους. Παρολα αυτα, οι τροχαιες παραβασεις δεν ειναι συχνο φαινομενο, λογω του εθιμικου οσο και του ποινικου δικαιου που ειναι ιδιαιτερα αυστηρο. 

Ομως, παροτι η εγκληματικοτητα και οι παραβιασεις του ΚΟΚ δεν ειναι προβλημα στο Ντουμπαϊ, η αστυνομια επενδυσε σε ενα στολο 6.000.000 δολαριων. Το ποσοστο εγκληματικοτητας στο  Ντουμπαϊ ειναι πραγματικα χαμηλο σε συγκριση με αλλες πολεις παρομοιου μεγεθους και μειωνεται καθε χρονο. Οι πραγματικοι λογοι που εχουν αυτα τα περιπολικα στο Εμιρατο ειναι : 

Πρωτον θελει και η αστυνομια να γινει μια τουριστικη ατραξιον για να εχεις εναν ακομη λογο να ταξιδεψεις ως εκει και δευτερον θελουν ο αστυνομικος να γινει πιο προσιτος στα ματια των κατοικων και των τουριστων. Στοχος, οι πολιτες να μην φοβουνται τους αστυνομικους αλλα να τους χαμογελουν και να τους πιανουν την κουβεντα η να βγαζουν μια selfie διπλα απο το σπανιοτατο περιπολικο υπεραυτοκινητο. (Προταση: Αναζητειται χορηγος να μας χορηγησει supercars ωστε να ερθουμε πιο κοντα στους αναγνωστες μας. Να γινουμε πιο προσιτοι, μη μας νομιζουν για ψωναρες).

Το σχεδιο αυτο, δεν το λες και αποτυχημενο. Οταν οι πολιτες βλεπουν αυτα τα αυτοκινητα στους δρομους χαμογελανε, τρεχουν στους αξιωματικους για να τους μιλησουν, τραβανε φωτογραφιες ανεβαζοντας τις στα social media.Ετσι, δημιουργειται μια φιλικη ατμοσφαιρα μεταξυ των τουριστων και των πολιτων με την αστυνομια μεσα απο την ασυνηθιστη… συλλογη απο περιπολικα.

Το ροστερ περιπολικων του Ντουμπαϊ διαθετει μεταξυ ενα Ford Mustang GT, ενα Nissan GTR, μια BMW M6, ενα Chevrolet Camaro SS, καθως και μια Porsche Panamera, αλλα αυτα ειναι μονο μερικα απο τα λιγοτερο ενδιαφεροντα αυτοκινητα σε συγκριση με τον υπολοιπο στολο. Ας δουμε λοιπον τα πιο σπανια και ακριβοτερα περιπολικα στο Ντουμπαι..

10. BMW i8

 

Η BMW i8 ειναι μια απο τις τελευταιες προσθηκες στο στολο της αστυνομιας του Ντουμπαϊ. Γιατι στην αστυνομια του Ντουμπαϊ, φαινεται οτι ενδιαφερονται για το υπερβολικα πολυ καυσιμο που καταβροχθιζουν τα supercars αποδεικνυοντας το με την προσθηκη αυτης της φουτουριστικης και εντυπωσιακης BMW. Με τον 3 κυλινδρο 1500αρη κινητηρα  βενζινης τοποθετημενο στο κεντρο του i8 και τους  ηλεκτρικους κινητηρες της, η i8 ειναι σε θεση να κανει 530 χιλιομετρα με ενα γεματο ρεζερβουαρ. Διολου ασχημη αυτονομια για ενα supercar.

 9. Audi R8

 

Το εξωτικο R8 της Audi ειναι αλλη μια ωραια προσθηκη στο στολο της αστυνοιας του Ντουμπαϊ.Το R8 εκανε ντεμπουτο το 2008 και αρεσε τοσο πολυ στην αστυνομια του Ντουμπαϊ που αγορασε 2, ετσι για να ομορφαινει ο στολος τους! Το κτηνος της Audi φοραει (ποιον αλλο;) τον κινητηρα V10 525 ιππων (ε,μην κανουμε και εκπτωσεις με τον ταπεινο V8) που δανειστηκε απο την Lamborghini Gallardo.

8. Bentley Continental GT

 

Ενα απο τα πιο πολυτελη αυτοκινητα του στολου της αστυνομιας του Ντουμπαϊ, ειναι η Bentley που στρογγυλοκαθεται στο νουμερο 8 τη λιστας μας. Η Bentley Continental GT ειναι το απολυτο αυτοκινητο για μεγαλες αποστασεις, αφου καταπινει τα χιλιομετρα με τον V8 twin-turbo, και παραγει περιπου 521 ιππους. Μπορει να μην ειναι το πιο τρελο οχημα στο στολο του Ντουμπαϊ, αλλα οι αστυνομικοι σε ολο τον κοσμο θα εκανα ουρα για να κανουν την υπηρεσια τους μεσα στην απολυτη χλιδη απο το εξαιρετικο εσωτερικο του.

7. MERCEDES BENZ G CLASS BRABUS G700

 

Το 2013, η αστυνομια του Εμιρατου απεκτησε τους 690 ιππους της Brabus G CLASS. Η Brabus ειναι παγκοσμιως γνωστη για τις δεξιοτητες της να μετατρεπει το εξαιρετικο σε αψογο και το κακοτραχαλο σε… ισιο. Η περαιτερω βελτιωση και εξατομικευση αυτου του γερμανικου θηριου, ταιριαζει γαντι στη φιλοσοφια και τον πλουτο του Ντουμπαϊ και ειναι το μοναδικο  του ροστερ που μπορει να παει και εκτος δρομου (πολυ εκτος) αν χρειαστει. Απορουμε ομως πως τους ξεφυγε η αγορα του G CLASS 6Χ6…

6. MCLAREN MP4-12C

 

Η MP4-12C, τωρα γνωστη ως 12C, διαθετει ενα  ανθρακονηματινο πλαισιο, και τροφοδοτειται απο ενα τοποθετημενο στο κεντρο κινητηρα V8 3.8-λιτρων, με διπλα τουρμπο αποδιδοντας 616 ιππους και 44 κιλα ροπης. Ειναι το πρωτο αυτοκινητο παραγωγης εξ ολοκληρου σχεδιασμενο και κατασκευασμενο απο την McLaren μετα την θρυλικη McLaren F1, της οποια σταματησε η παραγωγη απο το μακρινο 1998. Η McLaren 12C αγοραστηκε απο την αστυνομια του Ντουμπαϊ, το Δεκεμβρη του 2013.

5. MERCEDES BENZ SLS AMG

 

Οι διασημες πορτες (gullwing) ειναι απο μονες τους μια αιτια για να αγοραστει αυτη η Mercedes. Σιγουρα, το να βλεπεις εναν αστυνομικο να ανοιγει τις πορτες του περιπολικου προς τα πανω δεν ειναι απο τα πιο φυσιολογικα πραγματα που σου ερχονται στο μυαλο, αλλα δεν ζεις στο Ντουμπαϊ για να δεις οτι και αυτο γινεται. Οι αστυνομικοι περιπολουν σε αυτο το ομορφο 2-θεσιο, περιορισμενης παραγωγης supercar της Mercedes, την SLS AMG που τροφοδοτειται απο εναν 6.3 λιτρων V8 κινητηρα αποδιδοντας 622 ιππους.

4. Ferrari FF

 

Φτασαμε αισιως στη αδυναμια μας (ενταξει, καποιων απο εμας), την Ferrari FF. Σε αντιθεση με την πλειοψηφια των αυτοκινητων της λιστας, αυτο το ιταλικο κομψοτεχνημα ειναι τετραθεσιο. Αλλα μην ξεγελιεσαι, η καθε επιταχυνση με την Ferrari FF  ειναι σαν μια γροθια στο στομαχι με την αιτια να ειναι ο 6,3 λιτρων V12 κινητηρας της, ικανος να φθανει σε ταχυτητα εως και πανω απο 300 χλμ/ωρα. Η FF ειναι η πρωτη Ferrari παραγωγης με κινηση σε ολους τους τροχους, και η Ferrari δηλωνει οτι ειναι το ταχυτερο τετραθεσιο στον κοσμο. Μπορει να μην χιονιζει στο Ντουμπαϊ αλλα ενα τετρακινητο supercar κανει την διαφορα.

3. LAMBORGHINI Aventador

 

Η Aventador ειναι ενα κεντρομηχανο ιταλικο ονειρο, που πηρε το ονομα του απο εναν διασημο ταυρο, ο οποιος συνδυαζε τελεια την επιθετικοτητα, την ενεργεια, τη δυναμη και την αντοχη. Η Aventador, με την κωδικη ονομασια LB834, σχεδιαστηκε για να αντικαταστησει την επιτυχημενη Murcielago και να δεσποζει ως το νεο κορυφαιο μοντελο της φιρμας. Η δυναμη του αφηνιασμενου ταυρου προερχεται απο εναν 6,5 λιτρων V12 που παραγει 691 ιππους και εχει την  ικανοτητα να φτανει 100 χλμ / ωρα σε μολις 3 δευτερολεπτα.

2. Aston Martin One-77

 

Ενα απο τα σπανιοτερα και πιο ακριβα αυτοκινητα του στολου ειναι η Aston Martin One-77. Προκειται για ενα συλλεκτικο supercar με μονο 77 μοντελα να εχουν παραχθει και το ενα απο αυτα να εκτελει χρεη περιπολικου. Η One-77 ειναι εξολοκληρου απο ανθρακονηματα, και εχει ενα πελωριο κινητηρα τοποθετημενο μπροστα 7,3 λιτρων V12 που παραγει 750 ιππους. Μπορει να μην ειναι το πιο πρακτικο οχημα για ελιγμους ,λογω της σπανιοτητας του και του ευθραυστου (;) αμαξωματος λογω ανθρακονηματων, αλλα ειναι επιβλητικο και τουριστικη ατραξιον απο μονο του, συν οτι ο αστυνομικος θα νιωθει σαν τον πρακτορα James Bond.

1. Bugatti Veyron

 

Το νουμερο ενα της λιστας μας δεν θα μπορουσε να ειναι αλλη απο την Bugatti Veyron, οντας το πιο γρηγορο αυτοκινητο της τοπικης αστυνομιας, και ενα απο τα ταχυτερα αυτοκινητα παραγωγης στον πλανητη. Η αστυνομικη δυναμη του Ντουμπαϊ αισθανθηκε οτι ηταν επιβεβλημενη η προσθηκη της Veyron στο στολο της, και ετσι και εγινε. Η Veyron τροφοδοτειται απο τον 8 λιτρων κινητηρα W16, με τα τεσσερα τουρμπο τοποθετημενο στο κεντρο. Με τελικη ταχυτητα 410 χλμ / ωρα, δεν υπαρχει σχεδον τιποτα εκει εξω που δεν μπορει να προσπερασει. Κακα μαντατα για τους ιδιοκτητες supercars που δεν συνηθιζουν να σταματουν οταν ακουν σειρηνα.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tjPUGMJ86E0]

Πως γινεται μια καταδιωξη .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Hazuw0ghjXc]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!