Τα 12 νέα συστήματα του C3 Aircross SUV

Μετα απο το νεο C5 Aircross, το SUV της κατηγοριας C που αποκαλυφθηκε τον Απριλιο στο Σαλονι Αυτοκινητου της Σαγκαης, η Citroën εντεινει την επιθεση της στην κατηγορια των SUV το 2017. Σημερα η μαρκα αποκαλυπτει το νεο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV που ειναι ετοιμο να κατακτησει μια κατηγορια της αγορας η οποια πενταπλασιαστηκε μεταξυ 2012 και 2016 τοσο στην Ευρωπη, οσο και παγκοσμιως.  

Εμπνευσμενο απο το πρωτοτυπο C-Aircross που παρουσιαστηκε στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης το 2017 και διαθετοντας τα κλασικα σχεδιαστικα μοτιβα της Citroën, το νεο C3 Aircross φερνει μια αλλη φρεσκαδα στην κατηγορια των συμπαγων SUV. Εξωτερικα, ξεχωριζει με το μοναδικο στυλ του αμαξωματος και τις ανευ προηγουμενου δυνατοτητες εξατομικευσης, γεγονος που του προσδιδει μια δυναμικη προσωπικοτητα. Στο εσωτερικο, καινοτομει μεσω της  προσφερομενης ανεσης, η οποια αποτελει τμημα του προγραμματος
Citroën Advanced Comfort® για μεγαλυτερη ευρυχωρια, ευελιξια και φωτεινοτητα.


Το νεο Citroën C3 Aircross ειναι ενα SUV 4,15 μετρων που διακρινεται απο το ισχυρο, πρωτοτυπο και φρεσκο προφιλ του. Το αμαξωμα του διαθετει το μοναδικο στυλ που αντιπροσωπευει πληρως τα νεα μοντελα της Citroën και ολα τα χαρακτηριστικα ενος ισχυρου και δυναμικου SUV, συμπεριλαμβανομενης της αυξημενης αποστασης απο το εδαφος, της υψηλης θεσης οδηγησης, της εμπρος και της πισω προστατευτικης ποδιας, των μεγαλων τροχων και των προστατευτικων στους θολους των τροχων.

Αυτο το επιβλητικο στυλ ενισχυεται απο εντονα χαρακτηριστικα, οπως οι πινελιες χρωματων στις μπαρες οροφης και το χαρακτηριστικο τριτο πλευρικο τζαμι προσδιδει μια αισθηση εξαιρετικης φωτεινοτητας στο εσωτερικο. Το νεο C3 Aircross προσφερει μια μοναδικη και ανευ προηγουμενου δυνατοτητα εξατομικευσης, η οποια περιλαμβανει 85 εξωτερικους συνδυασμους, συμπεριλαμβανομενων τριων χρωματων οροφης για τα μοντελα με διχρωμια και τεσσερα Χρωματικα Πακετα, καθως και πεντε πολυ ιδιαιτερες και χαρακτηριστικες εσωτερικες επενδυσεις. Η καμπινα, με την οριζοντια προσεγγιση της, προσφερει σαφως την αισθηση της ευρυχωριας και της ασφαλειας. Το νεο C3 Aircross ειναι επισης o ορισμος του SUV οσον αφορα την οδηγικη απολαυση και το «στησιμο» του. Ευελικτο στην πολη, χαρη στις compact διαστασεις του και ετοιμο για περιπετεια, χαρη στα συστηματα Grip Control® και Hill Assist Descent που διαθετει, το C3 Aircross προσφερεται με μια ευρεια γκαμα οικονομικων και αποδοτικων βενζινοκινητηρων και πετρελαιοκινητηρων.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ
Το προγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που εστιαζει στην ψυχικη και σωματικη ευεξια, ειναι αυτο που διαμορφωνει την πρακτικη και δυναμικη προσωπικοτητα του NEXT GEN.SUV. Μεσω της εξυπνης αρχιτεκτονικης του, το νεο C3 Aircross ειναι ενα compact διαστασεων SUV που διευκολυνει την καθημερινη ζωη χωρις απολυτως κανενα συμβιβασμο στην ανεση η τη λειτουργικοτητα. Η καμπινα φιλοξενει ευρυχωρα και ανετα καθισματα και προσφερει μεγαλη αποσταση μεταξυ των επιβατων και της οροφης (το μεγαλυτερο υψος οροφης στην κατηγορια και εξαιρετικα μεγαλο χωρο για τα γονατα), ασυγκριτη δυνατοτητα διαμορφωσης του εσωτερικου (πισω καθισμα διαιρουμενο σε δυο ανεξαρτητα μερη που συρονται εμπρος- πισω κατα 15cm, καθισμα συνοδηγου με αναδιπλουμενη πλατη η οποια δινει τη δυνατοτητα μεταφορας αντικειμενων μηκους 2,40 μετρων), ενω εξαιρετικη ειναι και η φορτωση του ογκου αποσκευων με τη μεγαλυτερη χωρητικοτητα στην κατηγορια SUV: 410 εως 520 λιτρα. 


Το ταξιδι γινεται πιο ευχαριστο χαρη στην ανοιγομενη γυαλινη πανοραμικη ηλιοροφη μεσω της οποιας διαχεεται το φως στο εσωτερικο του αυτοκινητου. Συμβαδιζοντας με την εποχη του, το C3 Aircross διαθετει εξυπνους αποθηκευτικους χωρους, συμπεριλαμβανομενης και μιας θεσης ασυρματης φορτισης smartphone στην κεντρικη κονσολα. Ειναι δε διαθεσιμο με μια πληρη γκαμα 12 συστηματων υποβοηθησης του οδηγου, οπως η προβολη ενδειξεων στο παρμπριζ (head up display), η λειτουργια αυτοματου φρεναρισματος Active Brake Safety, η αυτοματη εναλλαγη των φωτων πορειας, η αναγνωριση οριων ταχυτητας με συστασεις, καθως και χρησιμες τεχνολογιες οπως το Park Assist και το Citroën Connect Nav.

ΤΑ 12 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
Εξελιγμενο συμφωνα με το προγραμμα Citroën Advanced Comfort®, το νεο
Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV σχεδιαστηκε επισης για απροσκοπτη χρηση.
Για το σκοπο αυτο, ειναι εξοπλισμενο με διαισθητικες τεχνολογιες – με στοχο την
πνευματικη ηρεμια και την οδικη ασφαλεια – με ενα πληρες φασμα συστηματων
που κανει καθε ταξιδι ευκολοτερο και ασφαλεστερο:

Keyless entry and start (Εισοδος και εκκινηση χωρις κλειδι): συστημα που
επιτρεπει στον οδηγο την εισοδο του στο οχημα και την εκκινηση του κινητηρα χωρις κλειδι.

Colour head-up display (Προβολη εγχρωμων ενδειξεων στο παρμπριζ):
προσφερει στον οδηγο χρησιμες πληροφοριες για την οδηγηση, μεσα στο οπτικο του πεδιο. Τα δεδομενα (σχετικα με την ταχυτητα, το cruise control, το συστημα περιορισμου ταχυτητας κλπ.) προβαλλονται εγχρωμα, επανω σε μια ανασυρομενη διαφανη επιφανεια και ειναι ορατα συνεχως, χωρις να χρειαζεται ο οδηγος να απομακρυνει το βλεμμα του απο το δρομο.

Top Rear Vision reversing camera (Καμερα Οπισθοπορειας): για εκτεταμενο οπτικο πεδιο και ευκολοτερους ελιγμους. Οταν ο οδηγος βαζει οπισθεν, η καμερα προβαλλει την εικονα του χωρου που βρισκεται πισω απο το οχημα στην οθονη αφης 7 ιντσων, με εγχρωμα σημεια αναφορας που υποδεικνυουν την εγγυτητα με τυχον εμποδια, καθως και μια ανασυσταμενη εικονα που προσφερει μια οπτικη γωνια 180° του χωρου αυτου.

Park Assist (Υποβοηθηση παρκαρισματος): κανει χαλαροτερο, ευκολοτερο και
ασφαλεστερο το παρκαρισμα. Το Park Assist ειναι ενα ενεργο συστημα υποβοηθησης σταθμευσης, για παραλληλο και καθετο χωρο σταθμευσης. Οταν το ζητησει ο οδηγος, εντοπιζει αυτοματα τον καταλληλο χωρο και στη συνεχεια ελεγχει το συστημα διευθυνσης για ενα απολυτως ασφαλες παρκαρισμα. Η μοναδικη ενεργεια του οδηγου ειναι να βαλει οπισθεν, να επιταχυνει και να φρεναρει.

Active Safety Brake (Ενεργο Συστημα Αυτοματου Φρεναρισματος): δινει ηχητικη και οπτικη ειδοποιηση για τη μειωση του κινδυνου μετωπικης συγκρουσης και αν χρειαστει φρεναρει αντι για τον οδηγο. Η καμερα πολλαπλων λειτουργιων στο πανω μερος του παρμπριζ ανιχνευει εμποδια, οπως τα οχηματα που κινουνται προς την ιδια κατευθυνση η ειναι ακινητοποιημενα. Με ταχυτητες μεταξυ 5 km/h και 85 km/h, το συστημα επενεργει αυτοματα στα φρενα αν ανιχνευτει κινδυνος συγκρουσης. Η ταχυτητα του οχηματος δεν πρεπει να υπερβαινει τα 80 km/h οταν ανιχνευεται ακινητο οχημα και τα 60 km/h οταν προκειται για πεζους.

Lane Departure Warning System (Συστημα Προειδοποιησης Ακουσιας Αλλαγης Λωριδας Κυκλοφοριας): για την καταπολεμηση της υπνηλιας στο τιμονι η για μια απλη στιγμη απροσεξιας σε ταχυτητα ανω των 60 km/h. Το συστημα ανιχνευει οποιοδηποτε τυχαιο περασμα των τροχων πανω απο οδικη σημανση (συνεχη η διακεκομμενη γραμμη) οταν το φλας δεν ειναι ενεργοποιημενο και προειδοποιει τον οδηγο με ηχητικο σημα και μηνυμα στον πινακα οργανων.

Blind Spot Monitoring System (Συστημα Εποπτευσης Τυφλου Σημειου): ειδοποιει τον οδηγο για την παρουσια οχηματος στα τυφλα σημεια των πλευρικων καθρεπτων μεσω ενος εικονιδιου επανω στους καθρεπτες.

 – Speed limit recognition system and recommendation (Συστημα Αναγνωρισης Οριων Ταχυτητας και Συσταση): οι οδηγοι λαμβανουν αυτες τις πληροφοριες μεσω του πινακα οργανων και το συστημα καταγραφει την ταχυτητα που υποδεικνυεται ως ρυθμιση για το cruise control και το συστημα περιορισμου ταχυτητας.

Intelligent beam headlights (Αυτοματη εναλλαγη Φωτων): το συστημα αυτο
αλλαζει αυτοματα απο τη μεγαλη στη μεσαια «σκαλα» των φωτων (και
αντιστροφως),αναλογα με τις συνθηκες φωτισμου και κυκλοφοριας, για ασφαλεστερη οδηγηση τη νυχτα.

Driver Assistance Alert (Προειδοποιηση Βοηθειας Οδηγου): για την
παρακολουθηση της συμπεριφορας του οδηγου μεσω της καμερας πολλαπλων λειτουργιων στο πανω μερος του παρμπριζ και για την προειδοποιηση του σε περιπτωση που διαπιστωθει μειωση της επαγρυπνησης του. Το συστημα αυτο αξιολογει το επιπεδο προσοχης του οδηγου προσδιοριζοντας τις διαφορες στην τροχια του αυτοκινητου σε σχεση με τις οδικες σημανσεις. Ειναι ειδικα προσαρμοσμενο σε οδους ταχειας κυκλοφοριας, σε ταχυτητες ανω των 65 km/h.

Coffee Break Alert (Προειδοποιηση διαλειμματος επειτα απο συνεχη οδηγηση 2 ωρων): οι οδηγοι ενημερωνονται να κανουν ενα διαλειμμα μετα απο συνεχη οδηγηση για δυο ωρες σε ταχυτητες ανω των 70 km/h.

Grip Control® με Hill Assist Descent (Ελεγχος Προσφυσης με Υποβοηθηση
Κινησης σε Κατωφερεια): για οδηγηση χωρις περιορισμους, προσαρμοσμενη σε ολους τους τυπους δρομων και διατηρηση χαμηλης ταχυτητας ακομη και σε αποτομες κλισεις.

…ΚΑΙ 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Για μια πιο απροσκοπτη οδηγικη εμπειρια, αλλα και για ολοενα και πιο
διαισθητικες λειτουργιες, το νεο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV επενδυει στη συνεχη συνδεσιμοτητα και στο infotainmet, το συστημα που συνενωνει την πληροφορηση με την ψυχαγωγια. Εκφραζεται μεσω της οθονης αφης 7 ιντσων η οποια καταληγει να θεωρειται το κεντρο ελεγχου του οχηματος μεσω της οποιας ο οδηγος εχει προσβαση στα 12 συστηματα υποβοηθησης στο ηχοσυστημα και στον κλιματισμο. Για να κανετε, λοιπον, το αυτοκινητο σας μια προεκταση του εαυτου σας και να παραμεινετε συνδεδεμενοι, το C3 Aircross προσφερει τα
παρακατω στοιχεια:

Ασυρματη φορτιση Smartphone, σε ειδικη βαση. Αυτο το ολοκαινουργιο συστημα μπορει να χρησιμοποιηθει για την επαγωγικη φορτιση ενος ευρεος φασματος smartphones η συσκευων συμβατων με το προτυπο Qi με τη βοηθεια μιας ειδικης βασης φορτισης, ενσωματωμενης σε συγκεκριμενο αποθηκευτικο χωρο στην κεντρικη κονσολα. Η ασυρματη μεταδοση ηλεκτρικης ενεργειας βασιζεται στην αρχη της μαγνητικης επαγωγης.

Λειτουργια οθονης Mirror, με συμβατες εφαρμογες Android Auto, Apple
CarPlay™ και λειτουργια MirrorLink®. Οι οδηγοι απολαμβανουν το περιεχομενο
πολυμεσων και τις εφαρμογες των smartphones τους με απολυτη ασφαλεια,
αναπαραγοντας και ελεγχοντας τα μεσω της οθονης αφης 7 ιντσων.

CITROËN Connect Nav, συνδεδεμενη 3D πλοηγηση με αναγνωριση φωνης. Αυτο το συστημα πλοηγησης νεας γενιας περιλαμβανει συνδεδεμενες υπηρεσιες, οπως TomTom Traffic, πληροφοριες σχετικα με την κυκλοφορια σε πραγματικο χρονο, τις θεσεις των συνεργειων και των σταθμων αυτοκινητων (παρκινγκ) με τους σχετικους τιμοκαταλογους, πληροφοριες για τον καιρο και μια λειτουργια αναζητησης τοπικων σημειων ενδιαφεροντος.

CITROËN Connect Box, συστημα εκτακτης αναγκης για αναζητηση βοηθειας. Αυτη η υπηρεσια (η κληση εκτακτης αναγκης) φερνει τους οδηγους σε επαφη με μια εξειδικευμενη πλατφορμα βοηθειας σε περιπτωση βλαβης η ατυχηματος.


ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το νεο C3 Aircross ειναι επισης σημειο αναφορας των SUV οσον αφορα στην οδηγικη απολαυση και το «στησιμο» του. Κυριαρχωντας στο δρομο με την αυξημενη αποσταση απο το εδαφος και τους μεγαλους τροχους του, το νεο Citroën C3 Aircross κινειται ανετα σε ολα τα εδαφη χαρη στα συστηματα Grip Control® και Hill Assist Descent.

Ικανο να περιπλανηθει εξω απο την πολη χωρις δυσκολια και να αφησει την ασφαλτο προσαρμοζοντας την προσφυση, το C3 Aircross ειναι ιδανικο τοσο για τους λατρεις της αστικης περιπετειας και των εξοδων για ψωνια, οσο και για τους λατρεις του αθλητισμου και των υπαιθριων δραστηριοτητων.

Εξοπλισμενο με το συστημα Grip Control® για βελτιωμενη προσφυση και ειδικα ελαστικα για λασπη και χιονι M+S (Mud & Snow) 16 ιντσων και 17 ιντσων, το C3  Aircross προσαρμοζεται σε δρομους ολων των τυπων, ανεξαρτητα απο τις συνθηκες και την κατασταση της επιφανειας τους. Η ασφαλεια βελτιωνεται σε καθε περιπτωση μεσω πεντε λειτουργιων οδηγησης. Οι οδηγοι μπορουν να αφησουν το συστημα Grip Control στην αυτοματη ρυθμιση επιλεγοντας τη Standard λειτουργια η να επιλεξουν μεταξυ των λειτουργιων Sand (αμμος), All-Road (παντος εδαφους), Snow (χιονι) η ESP OFF (απενεργοποιηση συστηματος ευσταθειας).

Σε συνδυασμο με το Grip Control®, η λειτουργια Hill Assist Descent κρατα αυτοματα την ταχυτητα του αυτοκινητου σε χαμηλα επιπεδα ακομα και σε εδαφη με  μεγαλη κλιση. Αυτη η τεχνολογια διατηρει το C3 Aircross στη σωστη τροχια, ενω περιοριζει τον κινδυνο ολισθησης καθως το αυτοκινητο κινειται σε οδοστρωμα με κατηφορικη κλιση. Η νεα λειτουργια βοηθα τους οδηγους να διατηρουν τον απολυτο ελεγχο του C3 Aircross με απολυτη ασφαλεια. Το συστημα μπορει να διατηρησει το οχημα σε πολυ χαμηλη ταχυτητα (3 km/h) για προσθετο ελεγχο και ασφαλεια, σε συνθηκες που διαφορετικα μπορει να οδηγησουν σε αγχωτικες για τον οδηγο καταστασεις.

Η τεχνολογικη υποσταση του νεου μοντελου αντιπροσωπευεται απο ενα ευρυ φασμα οικονομικων και αποδοτικων κινητηρων τελευταιας γενιας. Ιδανικος συνεργατης για ημερησιες αστικες μετακινησεις η αποδρασεις στο τελος του Σαββατοκυριακου και ταξιδια σε απομακρυσμενους προορισμους, το C3 Aircross διατιθεται με τρικυλινδρους PureTech βενζινοκινητηρες εξοπλισμενους με τις πιο συγχρονες τεχνολογιες για αυξημενη αποκριση και ελεγχομενη καταναλωση καυσιμου και εκπομπες ρυπων. (Ο κινητηρας PureTech κερδισε το βραβειο «Διεθνης κινητηρας της χρονιας» το 2015 και το 2016.) Οι πετρελαιοκινητηρες BlueHDi προσφερουν επισης στους επιβατες οδηγικη απολαυση, οικονομια και περιβαλλοντικο σεβασμο.

Βενζινη: Το νεο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV ειναι διαθεσιμο στην ταχυτερη του εκδοση, με τον κινητηρα PureTech 130 με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων 6 σχεσεων. Ο κινητηρας PureTech 110 διατιθεται με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων (PureTech 110), καθως και αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων EAT6 για μεγιστη οδηγικη απολαυση και ανεση (PureTech 110 EAT6). Το βασικο μοντελο κινειται απο τον κινητηρα PureTech με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων (PureTech 82).

Πετρελαιο: Το νεο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV διατιθεται με δυνατοτητα επιλογης μεταξυ των BlueHDi120 με χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων και BlueHDi 100 με χειροκινητο κιβωτιο.

Νεο SUV CITROËN C3 AIRCROSS COMPACT

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μηκος: 4,15 m
Πλατος: 1,76 m
Υψος: 1,64 m
Μεταξονιο: 2,60 m
Χωρος Φορτωσης Αποσκευων: 410 εως 520 λιτρα

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!